Ankomst og afrejse

Reception lørdag fra kl. 17.30 i Camurac gîte d’étape. Tildeling af heste.
Fælles måltid, overnatning i gîte.

Kurset slutter lørdag fra kl. 10.00 i Camurac, afgang af shuttlebus til ankomst omkring kl. 11.00 på Ax-les-Thermes togstation.

Dag for dag program

D2 – Camurac / Espezel
Kryds Plateau de Languerails sommergræsgange mod vest. Smuk udsigt over dalen og slottet Montségur.
Nat i en gîte.

Dag 3 – Espezel / Pic d’Ourtisset
Opstigning til foden af Pic d’Ourtisset (1933 m), hvor vi slår bivuak midt på sommergræsgangen i nærheden af en hyrdehytte.
Nat i et refugium eller i en komfort-bivuak.

Dag 4 – Pic d’Ourtisset / Col du Chioula
Vi følger en bjergryg med en fantastisk udsigt til Dent d’Orlu (2222 m) og når frem til Col du Chioula i 1600 m højde, hvor vi overnatter.

D5 – Col du Chioula / Appy gîte Vi krydser små bjerglandsbyer med bemærkelsesværdige romanske kirker. Vi vandrer hele dagen på en balkon-sti over Tabes-massivet og sover i Appy-gîte.
D6 – Appy gîte / Mont Fourcat / Montferrier (gîte) Vi bestiger Mont Fourcat på hesteryg til en højde på over 2000 m. Vi kan se de centrale Pyrenæer på den ene side og hele dalen på den anden side. Vi rider tilbage ned i dalen og stopper ved vores gîte. Fra gîteet har vi en ekstraordinær udsigt til Montsegurs borg.
D7 – Montferrier / Camurac (gîte) Vi kommer forbi foden af Montségur-slottet, som var skueplads for afslutningen af korstoget mod katarerne, hvor næsten 200 af dem blev brændt her. Stig tilbage op gennem Frau-slugterne, som er næsten 400 meter høje kalkstensklipper. Smukke galopper på Alllou-plateauet, inden vi når Camurac. Nat i en gite.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr medbringes Kuffert eller robust bagage (ingen små tasker, der kan åbnes, og intet uden for bagagen), pas på pladsen!

Dine personlige ejendele (undertøj, bleer, toiletartikler, …) – Et par miniservietter. – Din bombe. – Sko til ridning (med hæle) og behagelige sko til at gå i, gerne bjergsko, der er lidt bløde – En god mackintosh i Gore-tex-stil. – Polar fleeces (bjergbeklædning), vejret er omskifteligt og nætterne kølige. – En bjergdyne (+ oppustelig pude) – En selvopblæsende madras. -Dine solbriller. – En hat (sol eller regn). – Mindst to ridebukser. – Badetøj. – En lommelygte eller en pandelampe. – Et par handsker. – Tennissko eller lette vandresko (til om aftenen). – Vandflaske på mindst 1 liter.

For miljøvenlige kolde måltider skal du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” med en kapacitet på 0,7 eller 1 liter.

Rytteren tager sin vandflaske, sit kamera (på eget ansvar), solcreme (1), sin mackintosh og sin picnic med (på hesteryg i de dertil indrettede tasker).

Bemærk venligst! Hvis du ønsker at tage nogle små personlige og skrøbelige genstande med, anbefaler vi, at du medbringer en vandtæt taske. Vær forsigtig med kameraer eller andre skrøbelige genstande (flodovergange, træer, dug osv.). Rygsække er slet ikke praktisk på hesteryg og giver mange rygsmerter.

Specifikt udstyr, der ikke må glemmes En sovepose af god kvalitet, en selvopblæsende madras, vandrestøvler og minisko, en bombe, et par ridebukser.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: bånd af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Telte, sadelmageri fra Guichard, cykeltasker.

Forplejning

Morgenmad og middag på lodgen eller tilberedt af stewarden i bivuak. Din deltagelse er velkommen.
Kolde måltider ved middagstid transporteres i sadeltaskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten
Shuttleservice mellem stationen eller lufthavnen (ankomst og afgang) og stedet

Teknisk niveau

Oplev 8 dages ridningseventyr i de høje bjerge i Pyrenæerne