UCPA i Chamonix

Om Chamonix

Chamonix er en smuk alpinby, beliggende i nogle af de mest betagende landskaber i verden. Chamonix er en lille by med et stort rygte. De bedste skiløbere og snowboardere fra hele verden kommer hertil for at afprøve sig selv i bjergene, hvor den mest kendte top er Mont Blanc. For alle som er seriøse omkring skisport er denne destination klart et besøg værd! Mange mennesker forbinder Chamonix med offpist, og det er ikke uden grund. Selve skiområdet består af 150 km pister, mens der er offpist nok til et helt liv i områderne omkring alpinbyen. Byen er i sig selv også et besøg værd, med den lange gågade som er spækket med hyggelige restauranter og små barer.

Chamonix byder også på helt fantastiske muligheder om sommeren. Byens centrum er smuk med veludstyrede bygninger og et stort torv i midten. Der er en levende og livlig følelse i byen, med en vidunderlig kosmopolitisk blanding af mennesker på ski, board og klatrere.

Chamonix er beliggende i hjertet af en stejl dal ved foden af Mont Blanc. De forrevne tinder omkring byen giver nogle af de mest fantastiske alpine landskaber der findes. Det er let at se, hvordan så mange af verdens bedste skiløbere og bjergbestigere er blevet forført af alpinbyen, med skønheden og udfordringerne i Mont Blanc-området.

Aktiviteter om sommeren

Om sommeren kan man med fordel tage til Chamonix, hvis man er glad for bjergsport. I Chamonix kan man blandt andet dyrke bjergsportsaktiviteter som alpinisme, bjergbestigning og klatring. Læs mere om UCPA-centeret i undermenuen nedenfor.

Aktiviteter om vinteren

Denne destination er meget eftertragtet, især hvis man er glad for skisport. Her kan du blandt andet få kurser i ski, snowboarding og off piste ski/off piste snowboard. Læs mere om UCPA-centeret i vores undermenuen i nedenfor.

UCPA tilbud

Er du mellem 18 og 25 år, så kan du med fordel drage nytte af vores Happy Summer-tilbud. Du kan læse mere om vores ungdomsrabat ved at klikke her.

UCPA-centeret

UCPA-centeret i Chamonix har en perfekt beliggenhed kun 2 minutters gang fra byens torv og de bedste barer. Centeret er renoveret med sportsbar, natklub, skirum, stort tørrerum, stor spisestue og masser af sociale områder. Der er værelser i twin- og hostelstil tilgængelige på centeret i Chamonix – alle med håndvask og bruser på værelset og toiletter tæt ved. Fra spisestuen har du en fantastisk udsigt til Mont Blanc.

Dette center er tildelt 3 stjerner fra UCPA, og er fremragende til dem der ønsker at nyde noget af det bedste skiløb i Europa, mens man opholder sig i centrum af en pulserende og livlig by.

Skiomraadet

Chamonix skiområde

Chamonix er den ideelle legeplads for de øvede eller avancerede skiløbere. Dalens stejle sider er ikke et oplagt sted for begyndere, men hvis du lærer at stå på ski her, kan du sandsynligvis stå på ski overalt! Chamonix er opdelt i 5 separate skiområder, som løber langs dalen fra Le Tour ned til Les Houches. Alle skiområder er let tilgængelige med bus fra byens centrum. Det nærmeste område, Brévent, ligger ca. 5 minutters bustur eller 15 minutters gåtur væk, mens det tager ca. 15-20 minutter med bus at komme til Le Tour, der ligger længst væk. Busserne er meget regelmæssige i starten og slutningen af dagen, men kan være lidt sparsomme midt på dagen. Hvert skiområde har sin egen karakter og charme, og de mange forskellige områder sikrer, at der stort set altid kan findes gode forhold et eller andet sted i dalen!

Brévent
Brévent er det nærmeste skiområde til byen (gåafstand), og tilbyder et godt udvalg af pister til alle færdighedniveauer. Det har et godt nybegynderområde og et godt udvalg af brede begynder- og øvede pister, samt nogle stejle pister for at holde eksperterne glade. Sydvendt er det et fremragende sted til solrige dage, selvom det kan få en smule sjappet sne i foråret.

Flégère
Flégère er tilgængelig fra La Praz og knyttet til Brévent via en kabelbane. Der er et pænt udvalg af pister for alle niveauer, herunder nogle bredere nedfarter. Der er et godt udvalg af offpist tilgængeligt fra index-stoleliften, samt nogle lækre nedfarter blandt træer – en glimrende mulighed i lav sigtbarhed eller dårligt vejr. Flégère er sydvendt, men da det ligger rimelig højt, tilbyder det solrigt skiløb og gode vilkår i løbet af dagen.

Les Grands Montets
Les Grands Montets ligger lige under byen Argentière. Der er en række meget gode pister på Grands Montets, men de er noget overskygget af verdensklasses offpister. På dage med nysne er det ikke ualmindeligt at finde pisterne uberørt ved frokosttid, mens folkemængderne jager hver eneste tomme af frisk sne udenfor pisten. Der er en enorm mængde af tilgængeligt terræn, blandt andet Lavancher og Argentière-gletsjeren. En guide er stærkt anbefalet til enhver, der ikke har erfaring med offpist-skiløb. Grands Montets er også stedet at gå til hvis du er fan af pukkelpister, eller hvis du er til parken der har et godt udvalg af pukler og en fremragende snepark. Der er et par lækre blå nedfarter skjult i området, men hele området er generelt bedre egnet til øvede eller eksperter.

Le Tour
Le Tour-skiområdet ligger lige over den maleriske lille landsby Le Tour i toppen af dalen. Byen har et stort skiområde med masser af pister for alle. Der er en række mere åbne og blide skråninger for mellemkøreren og begynderen, og der er også et stort begynderområde i bunden af pisterne. For mere avancerede skiløbere er der et stort udvalg af offpister. De har en tendens til at være en smule mere støjsvag end andre områder. Fra Le Tour kan du også komme til Vallorcine som tilbyder nogle af de bedste nedfarter i træhøjde i dalen – en god mulighed for dage med dårlig sigtbarhed.

Les Houches
Les Houches er beliggende i landsbyen med samme navn, lige ned i dalen fra Chamonix. Det er et stort område for begyndere eller øvede, med masser af grønne, blå og røde pister. Det giver dig god mulighed til at finpudse dine færdigheder. Les Houches er også hjemsted for Kandahar World Cup Downhill Race. Her kan du prøve den samme pist på egen hånd, eller måske at gøre det så hurtigt som de professionelle, men det vil kræve et noget højere niveau end gennemsnittet.

Offpist og Touring
Kvaliteten og mængden af backcountry-terræn i dalen er i verdensklasse, og meget af det er tilgængelig via lifterne. For dem der er villige til at arbejde for det, er der endnu mere at hente. God offpist er tilgængelig i alle skiområderne, men et par steder skiller sig ud. Grand Montet er én stor legeplads for offpist-skiløbere: her kan du bogstaveligt talt vælge og vrage fra hundredvis af gode nedfarter. Det øverste sted giver også adgang til Argentière-gletsjeren på den ene side, eller for virkeligt avancerede skiløbere kan man vælge en linje ned til Mer de Glace på den anden. I bunden af Grand Montet finder du fantastiske nedfarter blandt træer. Vær forsigtig med ikke at komme for langt ned, ellers skal du ud på noget af en gåtur efterfølgende.
Pistekort

Argentiere_pistemap

All inclusive

Prisen inkluderer

  • Ophold på deleværelse med plads til op til 8 personer *
  • Forplejning: Morgenmad, frokost og aftensmad
  • Daglig undervisning af UCPAs instruktører
  • Alt nødvendigt udstyr, afhængigt af dit pakkevalg
  • Liftkort

* Varierer fra center til center

Forplejning

Maden serveres som buffet hver dag.

Morgenmad består af yoghurt, müsli, frugt, saft, kaffe og brød. Du skal ikke blive overrasket over at se kaffe, te eller varm chokolade serveret på fransk manér – i en suppeskål!

Den typiske frokost er picnic-agtig med stort udvalg af brød, kød, ost, pasta, salat, frugt, slik m.m. Picnic-frokost giver dig maksimal tid i bakkerne uden at skulle bruge en formue på dyre bjergrestauranter.

Middagen er en 4-retters buffet – typisk en salatbar som forret, valg af 3 eller 4 hovedretter (oftest fisk), flere forskellige oste, frugt, dessert og is.

Eventuelle særlige kostbehov bør meddeles ved check-in. Vegetarer vil generelt finde et bredt nok udvalg i buffeten.

Find vej

Transportmuligheder til Chamonix

Fly: Chamonix er blot en times kørsel fra Genève lufthavn, hvilket gør det til et af de mest tilgængelige skisportssteder og det perfekte sted for korte ferier. EasyJet tilbyder en regelmæssig og rimeligt prissat service til Genève fra en række danske lufthavne.


Lufthavnstransfer: Vi er mere end glade for at fjerne besværet og arrangere din transport, enten i en af vores egne minibusser, eller med ét af vores partnerselskaber. For at booke transport skal du bare tilføje det under “rejsemuligheder” på booking-siden. Hvis du foretrækker at organisere din egen transport, er der en række transfer-virksomheder i dalen.


Bus: Vores samarbejdspartner sneexpresen tilbyder overkommelig og problemfri transport til de franske alper – perfekt til at undgå travle lufthavne! Busserne er 4 og 5 stjernede komfortable busser.


Tog: Det er muligt at nå Chamonix med tog. TER- og TGV-tjenester går til Saint Gervais, som ligger 20 km fra Chamonix. Derfra kan du tage en lokal SNCF-forbindelse til Chamonix bymidte. Vi anbefaler generelt ikke togrejser på grund af billetpriserne og manglen på en direkte forbindelse.


Bil: Chamonix er let tilgængelig med bil. Ad motorvej A40 kommer du direkte til Chamonix. Det tager ca 15-16 timer at køre fra København til Chamonix, og husk at vejene i Frankrig er betalingveje!

 

Centeret er beliggende på følgende adresse:

Village sportif UCPA Chamonix
131, rue du Lyret
74400 Chamonix Mont-Blanc
Frankrig

Få et tilbud

Få et tilbud til Chamonix

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

I Chamonix tilbyder vi følgende UCPA centre

UCPA Chamonix Cosmique

Chamonix UCPA ligger kun 2 minutters gang fra det vigtigste torv i byen, og er en renoveret victoriansk bygning. I bygningen er der sportsbar, natklub, skirum, et større tørrerum, stor spisestue og masser af sociale områder. Fra spisestuen har du en fantastisk udsigt til Mont Blanc. Dette center er tildelt 3 stjerner med UCPA, og er fremragende til dem, der ønsker at nyde noget af det bedste skiløb i Europa, samtidig med at man opholder sig i centrum af en pulserende og livlig by.

Find og bestil din rejse til Chamonix herunder