UCPA i Tignes

Tignes

Tignes UCPA ligger i Tignes Val Claret ved foden af Grande Motte-gletsjeren, i en højde på 2.100 meter. Val Claret er den højest beliggende by i Tignes, med fremragende adgang til pisterne, vigtige butikker samt et godt byliv. UCPA-centeret består af to traditionelle hytter tæt på byens centrum. Kun 50 meter fra centeret er der er en træklift som tager dig til hovedliften.

Skiomraadet

Skiområdet

Skiløb startede i Tignes allerede tilbage i 1920, og det er i dag et skisportssted som er designet og optimeret til skiløb. Området består af 310 kilometer pister og hele to gletsjere som sørger for snegaranti hele sæsonen – også om sommeren, hvor Tignes er et populært rejsemål for sommerskiløbere. Tignes tilbyder stor variation i skiløbet, og her finder I udfordrende offpister, skarpe parker og masser af brede pister. Er man nybegynder behøver man ikke at starte ved børneliften, da der i Espace Killy er store grønne begynderområder oppe i terrænet. Grand Motte-gletsjeren er kendt for sin fantastiske sne og brede nedfarter. Skulle vejret være overskyet kan man tage til den nedre del af Tignes og køre inde i skoven, hvor man oplever en bedre sigtbarhed ved dårligt vejr. Her finder I både hyggelige skovpister og masser af lettilgængelig offpist mellem træerne.

Espace Killy-skiområdet er virkelig massivt, og kan prale af forbløffende 96 lifte, som giver adgang til over 300 km pister. Terrænet er varierende og kan tilbyde noget for enhver smag, hvilket gør det til en stor destination for alle grupper. En indsats er gjort for at tage højde for alle i Espace Killy – fra “Tranquil”-zoner for begyndere, til den stadig mere populære ‘Naturide’ for eksperter (særlige offpist-kørsler inden for det patruljerede område). Ud over det fantastiske pist-netværk, tilbyder Espace Killy et af de største liftbetjente offpist-områder i verden. Der er mere end nok til at holde selv de mest eventyrlystne skiløbere underholdt.

Pisterne i Tignes

Terrænet er meget varieret over Espace Killy. Med over 300 km pister er der masser at holde dig beskæftiget med hele dit ophold, og en god spredning på tværs af alle kvaliteter. For begyndere er der særlige “rolige” områder, hvor strenge hastighedsbegrænsninger håndhæves. I den anden ende af skalaen er der en række af ‘Naturide’-pister i Tignes, som er uberørte, men alligevel inden for patruljerede områder.

Offpist i Tignes

Tignes kan prale af et af de største liftbetjente offpist-områder i verden. Området omfatter Chardonet Bowl, den klassiske Vallon de la Sache og Pisteurs Couloirs (P1-3), som alle er stejle. Hvis du ikke er en erfaren offpist-skiløber er det yderst tilrådeligt at hyre en guide, eller endnu bedre: komme på ét af vores offpist-kurser.

Tignes Snowpark

Der er et par forskellige snowparks i området omkring Espace Killy, som alle skifter hvert år. Der er en super pipe placeret i Tignes Val Claret, men den bedste park er helt klart den, der ligger i Val d’Isère.

Pistekort

Pistekort

Espace-Killy-Piste-Map

 

Tignes
Km pist i alt 300
Stk. grønne pister 20
Stk. blå pister 67
Stk. røde pister 41
Stk. sorte pister 26
Antal lifter 79
Funpark ja
Inklusiv liftkort Ja
Tignes
Km. langrend løjpe 20
Liftkort til langrend Nej
Afstand fra CPH 1602
Afstand fra Kolding 1519
Skiskole international
By m.o.h. 2100
Højeste punkt 3450
Guideservice Ja
All inclusive

Prisen inkluderer

  • Ophold på deleværelse med plads op til 8 personer *
  • Forplejning: Morgenmad, frokost og aftensmad
  • Daglig undervisning af UCPAs instruktører
  • Alt nødvendigt udstyr, afhængigt af dit pakkevalg
  • Liftkort

* Varierer fra center til center

Forplejning

Maden serveres som buffet hver dag.

Morgenmad er yoghurt, müsli, frugt, saft, kaffe og brød. Du skal ikke blive overrasket over at se kaffe, te eller varm chokolade serveret på fransk manér – i en suppeskål!

Den typiske frokost er picnic-agtig med stort udvalg af brød, kød, ost, pasta, salat, frugt, slik m.m. Picnic-frokost giver dig maksimal tid i bakkerne uden at skulle bruge en formue på dyre bjergrestauranter.

Middagen er en 4-retters buffet – typisk en salatbar som forret, valg af 3 eller 4 hovedretter (oftest fisk), flere forskellige oste, frugt, dessert og is.

Eventuelle særlige kostbehov bør meddeles ved check-in. Vegetarer vil generelt finde et bredt nok udvalg i buffeten.

Find vej

Transportmuligheder til Tignes

Fly: Selvom Chambery er den nærmeste lufthavn på Tignes, er Genève stadig den mest populære lufthavn. Genève tilbyder flere luftfartsselskaber, der tilbyder mere regelmæssige og overkommelige flyvninger. Der er et stigende antal flyvninger til Chambery, og du kan også flyve til Lyon eller Grenoble.


Lufthavnstransfer: Vi tilbyder lufthavnstransfer fra Genève lufthavn lørdage og søndage. Vi vil enten samle dig op i en af vore egne minibusser eller booke dig en transfer med en af vores samarbejdspartnere. Hvis du ønsker at benytte denne service skal du tilføje ‘Lufthavns Transfer’ under “rejsemuligheder” på booking-siden.


Bus: Vores samarbejdspartner sneexpresen tilbyder overkommelig og problemfri transport til de fransk alper – perfekt til at undgå travle lufthavne! Busserne er 4 og 5 stjernede komfortable busser.


Tog: Desværre er der ingen direkte linje til Tignes. Den nærmeste togstation er i Bourg-Saint-Maurice (30 km væk). Du bliver nødt til at fange en bus eller taxi fra Bourg-Saint-Maurice til Tignes. Du kan tage et tog til Bourg-Saint-Maurice direkte fra Genève lufthavn, men omkostningerne af billetter og manglen på en direkte linje gøre togrejser upraktiske.


Bil: Tignes er let tilgængelige med bil, selvom vejen op til Tignes kan blive ganske snedækket. Snekæder eller vinterdæk er yderst tilrådeligt. Frankrig benytter sig af betalingsveje, så dette skal regnes med i budgettet når man selv kører. Lav din ruteplan på skisport.dk.

Få et tilbud

Få et tilbud til Tignes

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

I Tignes tilbyder vi følgende UCPA centre

UCPA Tignes

Tignes UCPA ligger i Tignes Val Claret ved foden af Grande Motte-gletsjeren, i en højde på 2.100 meter. Centeret er placeret i Val Claret, den øverste bydel i Tignes.

Find og bestil din rejse til Tignes herunder