Ankomst og afrejse

Dag 1 – Flyrejse til Ulan Bator. Overnatning i flyet.

Dag 2 – Ulan Bator
Ankomst om morgenen til den mongolske hovedstad. Velkomst i lufthavnen, transport til byen og morgenmad, besøg i Gandan klosteret og det nationale historiske museum. Overnatning på hotellet.

D-16 – Returflyvning
Transport til lufthavnen om morgenen og fly hjem.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Khustain Nuruu
Vi tager vejen (80 km, 2 timer) til Khustaïn Nuruu-reservatet, der er berømt for sine Przewalski-heste, der er genindført siden 1992 i en naturpark på 90 000 hektar. Takhi-hyrden, symbolet på de mongolske stepper, er et vigtigt emne i processen med at genoprette Mongoliets naturlige økosystemer. Overnatning i en yurtlejr.

D4 – Afgang i minibus gennem den bakkede steppe i Ovorkhangaï til Arvaikheer, regionens hovedstad, en lille provinsby, der er typisk mongolsk (320 km, 4.30). Besøg på museet for etnografi og regionens historie samt i hallen til minde om Zanabazar, Mongoliets første buddhistiske åndelige leder. Overnatning på hotellet.

Dag 5 – Afgang med terrængående køretøj til 8-søerne-massivet via landsbyen Uyanga (180 km, 3 timer). Møde med de nomader, som vil ledsage os under vandringen. Nat i en yurtlejr.

Massivet med de “otte søer
D6 – I 4 etaper, ledsaget af yakpakker, går vi på opdagelse i det vulkanske bjergmassiv med de “otte søer”, hvor en enkelt kilde angiveligt forsyner alle søerne. Gennem Shireet- og Duruu-søerne når vi frem til Khaliut-søen. 5-6 timer til fods. Overnatning i telte i nærheden af søen.

D7 – I et landskab, der veksler mellem bjergmarker og nåleskove, når vi Bayan-søen og derefter Khuis-søen. 5-6 timer til fods. Overnatning i telte i nærheden af søen.

D8 – Efter at have lastet yakkerne vandrer vi mod Khurdet-dalen og derefter Bodongiin Khamar-passet. Nedkørsel til Buurug-dalen. 5-6 timers vandring. Overnatning i en yurtlejr.

D-9 – Afgang til fods mod Orkhon-dalen, der er klassificeret som verdensarv af UNESCO og er et paradis for yakopdrættere. Ved middagstid mødes vi med vores køretøj nær Khyatuun-floden. Efter at have overført bagagen og sagt farvel til yakerne fortsætter vi til fods til Orkhon-vandfaldene. Vulkanske udbrud har skabt en bred dal med høje klipper. 5-6 timers vandring. Overnatning i bivuak i telt.

D10/11 – 2 etaper af 5-6 timers vandring for at nå de varme kilder i Mogoit. I 2200 meters højde i Khangaï-massivet ligger disse terapeutiske kilder med en temperatur på 70 °C i en ramme af cedertræskove og klipper. Nætter i bivuak under telt.

D12 – Sidste etape i Orkhon-dalen, i hjertet af det evige Mongoliet. I disse græsklædte områder supplerer yakopdrættet gederne og fårene, og vilde heste galoperer frit. Overnatning i bivuak med telt.

D-13 – I bil når vi frem til en yurte-lejr i Orkhon-dalen (90 km, 2 timer). Ved mørkets frembrud har vi mulighed for at observere stjernerne gennem lejrens teleskop. Overnatning i en yurt.

D-14 – Karakorum
Kørsel til Karakorum, den tidligere hovedstad i Djengis Khans imperium. Besøg af en af de vigtigste buddhistiske bygninger i Mongoliet, Erdene Zuu-klostret, nær byen Kharakhorin (tidligere Karakorum). Om eftermiddagen kører vi til “Lille Gobi”. 280 km, 4.30 minutters kørsel. Overnatning i en yurtlejr i nærheden af sandklitterne.

Dag 15 – Ulan Bator
Tilbage til Ulan Bator (100 km, 2 timer). Fri eftermiddag. Om aftenen traditionelt show og middag. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 stor rejsetaske til opbevaring af unødvendige genstande i køretøjet i løbet af dagen (undgå kufferter!).
– 1 rygsæk til dagen og til flyet i kabinen (30/40 liter)
– 2 store plastposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm sovepose (komforttemperatur -5°/ -10°)
en kødpose
3 eller 4 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Varmt undertøj
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personlig førstehjælpskasse
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflaske i aluminium
Tørklæder.
Medbring ekstra varmt tøj i juni og september.

Til vandreture
Robuste trekkingsko med takkede såler og god støtte til anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par vandresokker.

Til fotografer
Vandtæt pose (frysepose) til at beskytte dit udstyr mod støv og fugt.

Campingudstyr: telte, liggeunderlag, fælles køkkenudstyr.
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed.

Forplejning

Under bivuakkerne er der måltider tilberedt af guiderne og deltagerne, baseret på salater, kød, pasta og kartofler. I lejrene indtages måltiderne i “yurter-restauranter”. Måltider på restauranter i byen Ulaanbaatar.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og flyvninger
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Adgang til steder og reservater
Kollektivt udstyr (telte)
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Kom og oplev Mongoliet til fods.