Ankomst og afrejse

D1 – Ankomst til Bulgarien
Internationalt fly til Sofia. Velkomst i lufthavnen og transport til hovedstaden. Check-in på hotellet. Middag og overnatning.

D-12 – Sofia / Lufthavnstransport
Morgenbesøg i byen og fritid i henhold til dit fly. Transfer til lufthavnen (30 minutter) og internationalt fly hjem.
Fri tid til frokost.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Vitosha-bjerget / Plovdiv
Første vandretur på Vitosha-bjerget med udsigt over Sofia. Bjerget, der er Sofiotes foretrukne sted for Sofiotes’ vandreture, blev erklæret naturpark i 1934. Afgang til fods i 1400 meters højde mod et område med alpine græsgange, hvorfra der er en smuk udsigt til Rilabjerget på den nordlige side. Transport med bus fra landsbyen Bistritsa (1000 m) til Plovdiv, Europas kulturhovedstad i 2019, sydøst for Sofia, sidst på eftermiddagen. Indkvartering på et lille komfortabelt hotel nær gågaden i den gamle bydel i Plovdiv, fri middag.
4 til 5 timers vandring, højdeforskel + 400 m, – 800 m.

Dag 3 – Plovdiv / Batchkovo-klosteret / “De vidunderlige broer” / Smolyan
Besøg i det gamle Plovdiv og dets huse med smukke farvede facader, dets gyder, dets romerske amfiteater, dets museer … Transport til hjertet af Rhodoperne forbi det berømte Batchkovo-kloster, der gemmer på værdifulde kunstneriske og historiske vidnesbyrd, hvoraf de ældste går tilbage til det 11. århundrede. Besøg i klosteret og dets refektorium, der er rigt dekoreret med fresker. Fortsæt derefter til landsbyen Zabardo for at vandre til de “vidunderlige broer”, to marmorbuer af spektakulære dimensioner (60 m). Aftensmad og overnatning på et lille traditionelt hotel i Thepelare.
Samlet vandretid: 3 timer, højdeforskel +400m, -50m.

Dag 4 – Perelik Refuge / Chiroka Laka / Devin / Trigrad
En meget smuk vandretur, der fører os ad gamle karavanestier, som byder på en smuk udsigt over hele Rhodope-massivet. Vi krydser Moursalitsa-ryggen og vandrer til toppen af massivet, Golyam Perelik (2191m). Vi går ned til landsbyen Gela. Om eftermiddagen besøger vi den fredede landsby Chiroka Laka med sin karakteristiske arkitektur. Regionen er også kendt for sine vævetraditioner og traditionelle sange (“De bulgarske stemmers mysterium”). Kørsel til landsbyen Trigrad, hvor vi slår os ned for natten i landsbyen i 1200 m højde, få kilometer fra den græske grænse. Middag på stedet.
6 timers vandring, højdeforskel + 500m, -700m.

D5 – Trigrad og Yagodina kløfter / Beglika
På en panoramisk vej med udsigt over Trigrad-kløften, store klipper, der er hugget ind i kalkstenen og overstiger 200 m i højden, kører vi gennem marker og nåleskove for at nå udkanten af Boujnovo-kløften. Besøg i Yagodina-hulen med dens smukke konkretioner. Fortsættelse til landsbyen Tchala og Beglika-dæmningen (2 timers transport); atmosfæren er tæt på de store søer i Nordamerika! Indkvartering i 2 nætter i enkle bungalows i 1700 m højde i udkanten af søen.
5 timers vandring, højdeforskel +550m / -350m.

Dag 6 – Beglika-søen i kajak
En stille morgen til at værdsætte stedets skønhed. Vi går om bord i to-sæders kajakker på en tur i disse paradisiske omgivelser. Picnic på en ø i søen eller på fastlandet. Om eftermiddagen kan du cykle på mountainbike eller gå en tur i skoven. Middag og overnatning i vores indkvartering fra dagen før.
4 timers kajaksejlads (mountainbike eller vandring: 2 timer).

D7 – Velingrad / Dobarsko / Bansko
Vi cykler langs vejen, der fører til kurbyen Velingrad. Undervejs stopper vi i Kostandovo for at besøge et traditionelt tæppeværksted. Svømning i en pool i kurbadet (garanteret varmt vand) og frokost. Transport til landsbyen Dobarsko, der ligger på den sydlige skråning af Rilabjerget (1050 m). Besøg i kirken, der blev bygget i begyndelsen af det 17. århundrede, og som er bemærkelsesværdig for sine fresker malet omkring 1614. Vi ankommer til Bansko/Dobrinitche tidligt på aftenen. Indkvartering i 2 nætter på et hotel eller i et familiehus. Middag på stedet.
2 til 3 timers mountainbike-tur (ca. 22 km spor), højdeforskel +/- 100 m.

Dag 8 – Pirin National Park
Første indflyvning til Pirin National Park, det næsthøjeste bjergmassiv i Bulgarien (over 2000 m) med en meget alpin karakter, parken er også på UNESCOs verdensarvsliste. Tidlig morgen transfer (10 km) for at nå det lille feriested Bezbog i 2200 meters højde. Vi begynder en smuk vandretur gennem et græsningsområde i bjergene til den største sø i Pirin, Popovosøen. Der er mulighed for at klatre op til massifets højeste granittop (Mount Polezhan, 2861 m), som byder på en storslået udsigt. Mulighed for at svømme i en af de termiske pools i Bansko-området, besøg i byens centrum, som stadig har et traditionelt aspekt. Aftensmad og overnatning i vores indkvartering fra dagen før.
6 timers vandring, højdeforskel +850m / -850m.

Dag 9 – Mount Vihren og dets omgivelser (Todorka-passet – Demianitsa-dalen)
Bansko betragtes som “porten” til Pirin National Park, der er rig på pattedyrarter (ulve, bjørne, ræve…) og er klassificeret som UNESCO’s verdensarvsområde. En 30-minutters transport bringer os til Vihren-hytten for en start til fods i 1950 meters højde (afgang også mulig fra Banderitsa-hytten). Vi starter vores vandretur med et kig på et 1300 år gammelt fyrretræ! Det er det ældste træ i Bulgarien. Det højeste punkt i parken er Mount Virhen, som giver en imponerende udsigt over den store karstryg og den sydvestlige side af bjerget. Hvis vejret er for dårligt til at foretage denne vandretur, vil vi vandre til Banderichki-søerne eller over Todorka-passet til Demianitsa-floden. Transfer til Rila-klosterområdet, overnatning på et nærliggende hotel, middag på en restaurant.
6,5 timers vandring, højdeforskel +1100m / -1100m.

D10 – Rila-klosteret / Rila-søerne / Maliovitsa
Tidligt om morgenen besøger vi Rila-klosteret, et af landets smukkeste monumenter. Dette sted er med rette opført på UNESCO’s liste over verdensarv. Klosteret blev grundlagt i det 10. århundrede og senere tilføjet et tårn i 1335, og er et af de vigtigste steder for den bulgarsk-ortodokse religion. Transport til Panitchichte, i den nordlige del af Rila-bjergkæden (ca. 1.30). En stolelift fører os til lodgen Seven Rila Lakes (2100 m). Vi går en sløjfe gennem de alpine græsgange for at opleve det magiske cirque af de syv søer; nedkørsel med stolelift. Stop ved Sapareva Bania-friluftsbassinerne, inden vi når landsbyen Govedartsi. Indkvartering i to nætter på et lille hotel med middag på stedet.
5 timers vandring, højdeforskel +/-550 m.

D11 – Maliovitsa-massivet / Sofia
Afgang til en smuk rundtur i Maliovitsa-massivet (toppen ligger på 2730 m). Terrænet er til tider stejlt og stenet. For dem, der ønsker det, er der mulighed for at overnatte ved Elenino Ezero-søen (2400m)… Nedtur ad samme vej. Transport om eftermiddagen til Sofia, hovedstaden (1.30 min.), indkvartering på hotellet. Aftenspadseretur i byen, fri middag.
6 timers vandring, højdeforskel +/-1000 m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg pr. person)
1 rejsetaske til opbevaring af de ting, du ikke har brug for på vandreturen (undgå kufferter!)
1 mellemstor rygsæk (30 liter) til at opbevare dine ejendele til dagen og lidt mad
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
4 eller 5 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet skjorte (solskoldning)
1 uld- eller fleecetrøje
1 anorak eller dunjakke
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 par bomuldsbukser
1 par shorts
1 badedragt, hat eller kasket
1 hat
1 tørklæde
Solbriller
1 pandelampe
1 vandflaske af aluminium
1 lommekniv
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse.

Til vandring
Robuste trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par uldsokker.

Til overnatning
En lagenpose giver dig ekstra komfort og hygiejne i de bulgarske refugier.

Paddler, veste og kajakker.
Cykler og hjelme.

Forplejning

Picnic til frokost og varme måltider om aftenen på restauranten eller table d’hôtes. Du vil sikkert få mulighed for at smage de berømte yoghurter!

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Mountainbike-aktivitet (halv dag på 4 timer) inklusive leje af cykel og hjelm
Kajakaktivitet inkl. kajakker (halv dag 4h) og alt nødvendigt udstyr
Alle måltider undtagen frokost på D1, middage på D2 og D11 og eventuelle måltider på D12
Tilsyn af en bulgarsksproget guide.

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport:

Teknisk niveau

Vandring i ortodokse lande