Ankomst og afrejse

Vi byder dig velkommen om søndagen mellem kl. 10.00 og 17.00.
Du kan benytte dig af faciliteterne i sportsbyen: swimmingpool, badminton, agorareal, petanquebane…
Sidst på eftermiddagen mødes du med dine sportsvejledere til drøftelser, møder og præsentation af dit program for ugen.
Adgangen til sportsbyen er åben lørdag og søndag. Den lukkes kl. 22.00 ved hjælp af en adgangskode på de øvrige dage i ugen.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du komme til sportsbyen i Les Arcs lørdag mellem kl. 17 og 19.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badmington, petanque, vandretur uden ledsagelse, besøg på feriebyen Les Arcs… det er op til dig! Sidste frokost fra kl. 12.00.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Du tager på mountainbike i Les Arcs – La Plagne. Liftene er der for at gøre det nemt for os. I stiger op over skoven, så I kan komme ned i dalen og udforske de forskellige steder i Les Arcs.
4 til 5 timers aktivitet.

Tirsdag – Mountainbike ned til det internationale white water-spot. En improviseret picnic ved vandet, inden du henter hydrospeed. I sejler på Isère (en internationalt kendt flod) til Gotthard. Når du er ude af vandet, tager du til Foran-bivuak for en nats hvile, inden du fortsætter med minituren.

Onsdag – Tag dit kompas med! Med kortet i hånden vandrer du i hjertet af Beaufortain-massivet mellem søer og alpintoppe.
Nat på bivuak i Mora.
7 til 8 timers aktivitet.

Torsdag – Tidlig afgang, da dagen lover at blive fuld af oplevelser. Sammen med guiderne fra højbjergene bestiger du Rocher du Vent, den største via ferrata i Beaufortain. På toppen er det ikke slut; du vandrer på Crête des Gittes til Seloge-bivuak, hvor du skal overnatte.
2 til 3 timers aktivitet og 5 til 6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 850 m / – 950 m

Fredag – På jagt efter spor! Dette er orienteringstogtet i gletsjer dalen. Nedkørsel til landsbyen Les Chapieux og tilbage til sportsbyen Les Arcs. Efter brusebadet, en dukkert i poolen og en dansefest for at afslutte ugen med hovedet fuld af minder.
5 til 6 timers aktivitet.

UCPA-bivuakkerne er bjerghytter til eksklusiv brug for vores UCPA-grupper.
Komforten og faciliteterne er grundlæggende

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Kontroller venligst, at du har det niveau, der kræves til dette kursus … hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan du ikke deltage i dette kursus, og vi vil ikke altid kunne finde en plads i en anden gruppe til dig.

Påkrævet udstyr

Til vandreture: Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), “åndbar” undertrøje (f.eks. Odlo, Capilene, Carline), fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (f.eks. Goretex), regnkappe, shorts, badetøj, lærredsbukser, strømpebukser eller træningsbukser, pandebånd eller hat, et par handsker til klatreturen, vandresokker, lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastflaske på mindst 1,5 liter, kniv og bestik, en lille Tupperware til din frokostsalat, en “kødpose” (UCPA-bivuakkerne er udstyret med dyner, du skal blot medbringe et lagen kaldet en kødpose), en 50 l affaldspose til at beskytte dine ejendele mod fugt i din rygsæk, en toilettaske, et lille let håndklæde specielt til vandreture, en vaskeklud til at vaske dig, hvis der ikke er et brusebad og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, en lille lommelygte. Ørepropper.
Hvis du er vant til at vandre med et par teleskopstokke, skal du ikke tøve med at medbringe dem.
Til mountainbiking: mountainbikeshorts og handsker med lange fingre til mountainbikecykling.
Til white water: sko, der kan gå i vandet.
I alle tilfælde kan nogle ting efterlades i sportsbyen og hentes på hjemvejen. Medbring venligst en taske til dette formål.
Glem ikke en lås til din individuelle garderobe.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
10 multisportsessioner

Teknisk niveau

Udfordringer, autenticitet og eventyr i hjertet af Vanoise