Ankomst og afrejse

Velkommen mandag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering (om morgenen har du et sikkert lokale til rådighed til at efterlade din bagage), til rådighedstillelse af udstyr og dit ski-pass, der er gyldigt fra den første dag på kurset. Snowboarding på egen hånd på skiområdet i Mont Blanc-dalen.

Rådet fra sportslandsbyen: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle oplysningerne om de planlagte sessioner, som starter næste dag: dannelse af grupper, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden for “ankomst aftenen før”, byder vi dig velkommen mellem 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du finder derefter en kuvert i dit navn og vejledning til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, skal alt udstyr afleveres lørdag inden kl. 12.
Dit værelse skal være forladt senest kl. 13.
Afgang fra sportslandsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Tirsdag til fredag, cirka 23 timers undervisning, i form af fulde dage, med kold mad på pisterne, afgang til snowboarding mellem kl. 8.45 og 9, slut på kurset omkring kl. 16. Rejser rundt i dalen med bus eller tog. Husk at medbringe en vandflaske og en rygsæk (20L) til picnic. God form er anbefalet for at få det fulde udbytte af sessionerne.

Tirsdag – Kontrol af deltageres niveau på pister og kantpiste. Teknisk opdatering. Oplæring i brug af sikkerhedsudstyr.

Onsdag – Piste og nærtliggende off-piste. Teknisk forbedring. Begreber vedrørende gruppebevægelse off-piste. DVA-søgning.

Torsdag og fredag – Gennemførelse af større ruter afhængigt af gruppens tekniske niveau og aktuelle forhold. Forbedring og teknisk tilpasning til forskellige terræner (skiløb i skoven, stejlere hældning,…) og opdagelse af bjergmiljøet (sne transformation, valg af ruter og orienteringer).

I løbet af dagene, vil instruktøren tage dig med til de bedste skråninger på det bedste tidspunkt, og han vil give dig råd for at hjælpe dig med at forbedre dig selv under alle forhold. Du lærer at bevæge dig uden for pisterne og bruge sikkerhedsudstyr.

Forløbet af dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der er autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Det individuelle udstyr er ikke forsynet, så glem ikke 1 drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, personlige medicin, lommekniv, kasket eller tørklæde, hue og hovedbånd, solbriller og/eller kvalitetsmaske, tynd åndbar undertrøje, t-shirt(er), sweatshirt, fleece- eller tyk sweater, vandtæt jakke af typen goretex, bukser af typen goretex, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, luffer.

Solcreme af typen fuld skærm og læbebeskyttelse.
Snowboarderens udstyr skal være funktionsdygtigt, komfortabelt, vandtæt, temperaturisolerende, letvægts. Husk at beskytte dig selv lige så meget fra kulden som fra solen.

Overvej en hængelås til at låse dit skab, en drikkeflaske og en lille rygsæk til at transportere din kolde mad.

Medbring dit eget håndklæde (lagner er forsynet af UCPA).

Sne, skrogbindinger og støvler.
Sikkerhedsudstyr: D.V.A., skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr, det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning.
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget (undtagen skisessioner)
Snowboardudstyr til offpiste
Sikkerhedsudstyr (lavinesøgemaskine, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 9 personer
23 timer i 4 dage med instruktør

Teknisk niveau

I 6 dage freeride snowboarding på off-pisterne i Chamonix!