Ankomst og afrejse

Dag 1 – Flyrejse til Ulan Bator. Overnatning i flyet.

Dag 2 – Ulan Bator / Khustain Nuruu
Ankomst om morgenen til den mongolske hovedstad. Velkomst i lufthavnen, transport til byen, bad og morgenmad, besøg i Gandan klosteret. Vi tager vejen (100 km, 2 timer) til Khustaïn Nuruu-reservatet, der er berømt for sine Przewalski-heste, der er genindført siden 1992, i en naturpark på 90 000 hektar. Takhi-hyren, der er symbolet på de mongolske stepper, er et vigtigt emne i processen med at genoprette Mongoliets naturlige økosystemer. Overnatning i en yurtlejr.

D-16 – Returflyvning
Transport til lufthavnen om morgenen og fly hjem.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Khustain Nuruu / Kharakhorum
Vi tager vejen igen (300 km, 7 timer) til Kharakhorum i hjertet af meget varierede landskaber og geologiske formationer. Denne tidligere hovedstad i Djengis Khans imperium er hjemsted for en af de vigtigste buddhistiske bygninger i Mongoliet, Erdene Zuu-klosteret. Vi besøger stedet og møder vores hesteejere og det lokale supportteam. Vi vælger vores heste og lærer de traditionelle måder at ride på i dette land med forfædres ryttere. Vi overnatter i en yurtlejr.

D4 og D5 – Orkhon-dalen
På hesteryg drager vi sydpå for at erobre Orkhon-dalens stepper. Vi følger bredden af denne forfriskende flod, der er omgivet af bjerge og enge, og når frem til hjertet af det evige Mongoliet. Herder af vilde heste galopperer omkring os. På disse steder er hesten en formidabel mødestedet … Ved hjælp af det samme transportmiddel byder nomaderne os altid hjerteligt velkommen. Vi sidder under en yurt og deler airag (fermenteret mælk) sammen. Alle samles til et gruppefoto, som senere vil indgå i familiealbummet, der hænger i skabet, hvor en fremstilling af Buddha og Dalai Lama allerede troner. I en rytme af suspenderet tid nærmer vi os Khangaï-bjergene og derefter Orkhon-vandfaldene. Rundt omkring os inviterer alting til at gå en tur, til at hvile sig eller til at fiske. Nætter i telte.

D6 og D7 – Orkhon-vandfaldene
Vi krydser flere og flere vadesteder på hesteryg og når frem til de berømte Orkhon-vandfald. Vulkanudbrud her har skabt imponerende klipper. Enge, skove og bjergrige stepper danner den privilegerede ramme for disse mærkelige dyr lavet af snorlige flager: yaks. 130 km på hesteryg over 3 dage. 1 nat i telt, 1 nat i yurt.

D8 til D10 – Khangai-bjergene
Efter at have fulgt og krydset Khangai-bjergene mod nord fører vores ridt os til store områder med græsklædte stepper og pragtfulde bjergmarker. Yak- og fåreflokke blander sig nu med heste. Ved et sving på vores vej tilbyder et højt grantræ sig selv i Ovoo til de sjældne forbipasserende. Træet er kendt for at have hundrede grene og er dækket af blå tørklæder, der tjener som offergaver og bønner. Under en pause udspionerer murmeldyr os, og deres fløjter synes at svare på vores hestes hvin. 3 nætter i telte.

D-11 – Tsetserleg
Afgang til hest til Tsetserleg, Arkhangaï’s hovedstad. Markedet er stadig et must for øjnenes, ørernes eller mundens nysgerrighed med sine kødfrikadeller, khoshuur og buzz. Besøg på det etnografiske museum, der ligger i Zayïan Khuree-klosteret. Derefter kører vi til Tsenkher, en landsby i Khangai-bjergene, der skylder sin eksistens til de varme kilder, der vælter ud af bjerget. Midt i en yurtlejr tilbyder en friluftspool os et ægte foryngelsesbad. 30 km på hesteryg. Nat i en yurtlejr.

D12 og D13 – Arkhangaï-provinsen
Tilbage mod øst gennem store steppearealer. Her er der mulighed for at starte nogle flotte galopper for at konkurrere med de mongolske ryttere, som vi møder undervejs. Arkhangaï er med sine landskaber med grønne bakker, der bølger i det uendelige, sine nåleskove, sit dyreliv og sin flora blevet symbolet på de mongolske landskaber! 30 km på hesteryg. Nætter i telte.

D-14 – Khar Balgas / Khogno Khan
Vores ridetur slutter sidst på formiddagen i Khar Balgas, vi skal skilles fra vores heste for at aflevere dem tilbage til deres ejer. Vi fortsætter i bil til vores base i Khogno Khan (100 km, 3 timer). Sidst på eftermiddagen besøger vi det lille kloster Erdene Khamba. Overnatning i en yurtlejr.

D15 – Khogno Khan / Ulan Bator (280 km)
Tilbage til Ulan Bator (6 timers kørsel). Opdagelse af denne hovedstad, der er fantastisk med sine bygninger i sovjetisk arkitektur og sine yurter på baggrund af græsklædte stepper … Historiemuseet inviterer os til at opdage dette lands kulturarv, men det er også muligt at shoppe i de statslige stormagasiner”, der stammer fra sovjettiden. Om aftenen går der et traditionelt show forud for vores middag. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 stor rejsetaske til opbevaring af unødvendige genstande til dagen i køretøjet (undgå kufferter).
– 1 lille rygsæk som håndbagage og til dagens vandreture (ca. 20 liter).
– 2 store plastikposer (affaldsspand) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm sovepose (komforttemperatur -5° til -15°)
2 eller 3 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Tætsiddende regntøj, der er egnet til ridning
Bomuldsbukser
Shorts
Badedragt
Hat eller kasket
Kasket
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflaske i aluminium
Lommekniv
Medbring ekstra varmt tøj i juni og september.

Til ridning
Ridebukser, træningsbukser i bomuld eller bløde bukser med brede elastikbånd under fødderne, så bukserne ikke kan rides op.
Træningssko (undgå for brede sko på grund af stigbøjlerne) kombineret med ridebeskyttere (minisokker) 2 til 3 par varme sokker. Handsker er uundværlige i juni og september.
Af hensyn til din sikkerhed på hesteryg skal du medbringe din ridespray.

For fotografer
Vandtæt pose (frysepose) til beskyttelse af dit udstyr mod støv og fugt.

Komplet sadelmageri, russisk sadelmageri.
Campingudstyr: telte, liggeunderlag, fælles køkkenudstyr.
Bemærk venligst: dyne og ridespray leveres ikke.

Forplejning

Under bivuakkerne tilberedes måltiderne af guiderne og deltagerne selv. De er baseret på salater, kød, pasta og kartofler. I lejrene indtages måltiderne i “yurter-restauranter”. Måltider på restauranter i Ulan Bator.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Adgang til steder og reservater
Kollektivt udstyr (telte)
Lån af en saddelhest med komplet seletøj
Alle de ydelser, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Rid gennem Mongoliets enorme stepper.