Ankomst og afrejse

Velkomsten på båden i marinaen er lørdag fra kl. 18.00.
Der er planlagt et informationsmøde søndag formiddag (denne tidsplan kan ændres afhængigt af UCPA-flyets ankomst).
Ægyptisk visum: betales i lufthavnen ved indrejse i Egypten (ca. 25 EUR).

> Du rejser med UCPA:
Flyplanerne vil blive kendt nogle uger før afrejse. Der er mulighed for at flyve lørdag aften.
Bemærk venligst, at valget af fly fra Paris til Hurghada er meget begrænset og restriktivt: sen ankomst lørdag aften kan være så sent som kl. 4 om morgenen i nogle uger.

> Du rejser ikke med UCPA:
Hvis du ankommer på samme tid som UCPA-flyet, kan du benytte dig af den transfer, som UCPA arrangerer, forudsat at du informerer centret på forhånd (til den angivne e-mailadresse) og betaler prisen for denne transfer til vores repræsentant inden afrejse.

Første nat på båden.

Afslutning af sejladsen / Fritid i Hurghada
Vi går fra borde i Hurghada efter morgenmaden.

Du har bestilt flyet hos ucpa:
Fritid i Hurghada (spadseretur gennem souks)
Transfer til lufthavnen sidst på dagen og internationalt fly hjem.

Under dette krydstogt vil du have mulighed for at foretage et natdyk. Dette vil blive gjort i henhold til vejrforholdene og efter aftale med din dykkerleder. Der betales for det på stedet.

Dag for dag program

Dag 2: 2 dyk
Du tager ud i havet om morgenen eller tidligt om eftermiddagen og foretager dit første dyk ved Gota Abu Ramada, et ægte akvarium med en fantastisk fauna – syd for Hurghada. Dette dyk vil give os mulighed for at tjekke gruppens niveau. Derefter udforsker du Abu Ashish-stedet ud for Safaga på et andet dyk. På dette sted er det ikke ualmindeligt at møde delfiner!

Dag 3: 2 dyk
Om morgenen dykker du på de to smukkeste steder ved Safaga: Panorama Reef (Abu Alama), hvor du kan se gigantiske gorgonier. Dagens andet dyk kan foretages ved Abu Kifan eller ved Salem Express-vraget.

Dag 4: 2 dyk
På dette todagesprogram skal du opleve Quseir-området, hvor du kan vælge mellem El Howieg, Shouny eller Abu Dabab. Skildpadder, pigrokker, store pigrokker, trykfisk og endda dugonger vil helt sikkert være til stede.

Dag 5 : 2 dyk
Denne dag venter Elphinstone (Shaab Shagra) på dig. Det betragtes som et af de mest bemærkelsesværdige steder i det sydlige Egypten og et privilegeret sted at observere hajer (hvidspids gråhajer, hammerhajer, rævehajer…). Du vil foretage dagens to dyk på dette usædvanlige sted, et aflangt rev, der ligger i niveau med overfladen og er indrammet af to svimlende faldgruber, der er dækket af hvide, lyserøde og lilla alcyonarier, hvor der svømmer et væld af revfisk rundt.

Dag 6: 2 dyk
Du skal dykke på Shaab Sharm-pladsen ud for Marsa Alam. Stejle rev med spektakulære gorgonier, hvor det ikke er ualmindeligt at se barracudaer eller skarer af tun forbi. Et andet dyk er planlagt ved Gota Marsa Alam, en koralhave, hvor du kan se papegøjefisk, damselfish, kassefisk, Zombier og muræner.

Dag 7: Fri dag
Hviledag på båden for at give 24 timer til returflyet. Hvis returflyet er planlagt om eftermiddagen, vil vi tilbyde dig et eller to valgfrie dyk (der skal betales på stedet).

Der er mulighed for et eller to valgfrie dyk (skal betales på stedet) på de mange steder, der krydses på vejen tilbage til Hurghada (begrænsede dyk afhængigt af tidspunktet for afgang D8). 7. og sidste nat om bord på båden i Hurghada-bugten.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s personale, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (maks. vægt 15 kg pr. person)
1 stor sportstaske eller 1 stor rygsæk til opbevaring af dine ejendele på båden.
1 lille rygsæk (20/30 liter).

Anbefalet personligt udstyr
Syntetisk undertøj (Damart, fleece…), til om aftenen
2 par lette bomuldsbukser,
Bermudashorts
vindtæt jakke
Hue
Pullover eller sweatshirt
1 let langærmet skjorte
T-shirts
1 badedragt
1 par sandaler.
Fra maj til september skal du ikke pakke varmt tøj.

De franske regler kræver, at dykkere, der overskrider en dybde på 20 meter under udforskning, på egen hånd eller under uddannelse (dykkere ved afslutningen af deres niveau 2-uddannelse eller PE-40 kvalifikation), skal være udstyret med en dykkercomputer, der kan beregne dekompression.
Medbring venligst dit eget instrument, ellers er det muligt at leje et på stedet.
Du medbringer det nødvendige udstyr til dine dyk: våddragt, regulator, redningsvest, maske, finner og dykkercomputer.

Båden er udstyret med en oppustningsstation, og vi leverer blokke og vægte til dig. Båden er udstyret med en lods, som ledsager dig og giver dig de nødvendige råd til dine udflugter.

Forplejning

Varme måltider til middag og aften (lokale retter tilberedt om bord).

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Fuld pension
10 dyk

Hvis du har bestilt transport med UCPA: Internationale returflyvninger. Transfer mellem lufthavnen og centret.

Teknisk niveau

Dyk til de uspolerede steder i det sydlige Røde Hav.