Ankomst og afrejse

Reception på fredag i Marina de Bas-du-Fort i Gosier, Guadeloupe mellem kl. 17 og 18. Mødested foran lufthavnsapoteket i nærheden af udgang nr. 3 i ankomsthallen for dem, der benytter sig af transporten til marinaen.

Besætningerne vil blive sammensat i forhold til antallet af både.
Sikkerhedsbriefing
Udarbejdelse af menuer, proviant
Afgang af båden

D8 : Kurset slutter fredag i Marina de Bas-du-Fort i Gosier.
Besætningen renser båden inden afgang.

D9 : Natflyvning, forventet ankomst til Paris tidligt næste morgen.

Dag for dag program

Efter de sidste forberedelser til afrejse tager vi af sted for at opleve Guadeloupe og de omkringliggende øer.
Efter at have lagt fra fra Marina de Bas du Fort, der er et vigtigt mål for transatlantiske kapsejladser som Route du Rhum, sætter vi kursen mod Saintes-arkipelaget, der er en af verdens smukkeste bugter. Vi sejler mellem Terre de Haut og Terre de Bas og nyder en meget behagelig ankerplads lige under Pain de Sucre. Efter at have krydset kanalen sætter vi kursen mod Dominica, en vild og uspoleret ø, hvor faunaen og floraen er herre i eget hus.
Når vi ankommer til Prince Rupert-bugten, kan vi sejle op ad Indian River, inden vi sejler mod Marie Galante og lægger anker i Saint Louis.
Vi benytter lejligheden til at besøge romfabrikken og tage en tur på en af de smukkeste strande i det caribiske øhav: Anse Canot.
Vi vender tilbage til Guadeloupe med hovedet fuld af billeder, idet vi passerer forbi stranden Sainte Anne og Gosier. Derefter går vi til Marina de Bas du Fort for at vende tilbage til det franske fastland…

At sejle i Caribien er at smage på andre sejladsbetingelser end dem, vi kender fra vores europæiske kyster: ud over sublime havlandskaber i turkisblåt vand har vi mulighed for at nyde et komplet sceneskift takket være det lokale køkken (grillet fisk og parfumerede drikkevarer…) og de strande eller bugter, der er utilgængelige fra land…

Mellem havne og velvalgte ankerpladser er der også afslapningsøjeblikke, som afbrydes af vandreture, udflugter eller besøg under mellemlandinger. Vi har masser af tid til at opleve den lokale kultur og fordybe os i den endemiske tropiske vegetation. På havet har vi ofte mulighed for at observere eksotiske fisk: rokker, kirurgiske fisk og måske endda skildpadder og delfiner …

Ud over at opleve et smukt menneskeligt og hyggeligt eventyr er målet med dette krydstogt også at gøre fremskridt i sit eget tempo i sejlads og udvikle sine færdigheder i alle de nøglepositioner, der er nødvendige for at få en sejlbåd til at fungere godt.

Fra roret til justering af storsejlet, fra styring af navigationen (kartografi) til styring af forsyningerne får du mulighed for at påtage dig et ansvar på alle tidspunkter.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold.
I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde poser, som er nemmere at opbevare om bord. Du må ikke tage en kuffert eller hård bagage med. Medbring en let sovepose med et lagen under, en let regnjakke, skridsikre sko, en lommelygte (eller pandelampe), en vandflaske, skiftetøj, en kasket eller hat, let tøj til at beskytte dig mod solen, sejlhandsker, dit personlige apotek med smertestillende, smertestillende og antiinflammatoriske midler. Medbring også havsæbe til vask, og glem ikke at medbringe badetøj. Medbring finner, maske og snorkel, hvis du har dem. Et gyldigt pas er påkrævet for EU-borgere.

Båden og dens sejladsudstyr.
Du vil sejle om bord på en 11-15 meter lang, effektiv, sødygtig, komfortabel og nyere enhedsbåd med en hjælpemotor. Båden er udstyret med tre dobbeltkahytter, som du deler med de andre elever, en komfortabel salon med køkken, køleskab og kortbord. Den har et rummeligt cockpit og en jolle til at gå i land.

Forplejning

Mad til hele sejlugen leveres i begyndelsen af kurset. Måltiderne indtages om bord på båden. Du bedes afsætte 20 euro pr. dag og pr. person til kassen om bord (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Kom og oplev det tropiske eventyr mellem laguner og vilde bække!