Ankomst og afrejse

Vi byder dig velkommen om søndagen mellem kl. 10.00 og 17.00.
Du kan benytte dig af faciliteterne i sportsbyen: swimmingpool, badminton, agorareal, petanquebane…
Sidst på eftermiddagen mødes du med dine sportsvejledere til drøftelser, møder og præsentation af dit program for ugen.
Adgangen til sportsbyen er åben lørdag og søndag. Den lukkes kl. 22.00 ved hjælp af en adgangskode på de øvrige dage i ugen.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du komme til sportsbyen i Les Arcs lørdag mellem kl. 17 og 19.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badmington, petanque, vandretur uden ledsagelse, besøg på feriebyen Les Arcs… det er op til dig! Sidste frokost fra kl. 12.00.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Du tager af sted til Chapieux-dalen og starter denne uge med en klatringssession på klippen i Séloge. Overnatning i UCPA’s bjerghytte i Séloge

Tirsdag – Klatring til Robert Blanc-hjemmet. Robert Blanc-hytten, der ligger i 2750 meters højde ved foden af Aiguille des Glaciers, vil være din base camp for hele kurset. Under opstigningen til hytten vil du udvikle dig i blandet terræn, forsikring i bevægelse, sne og isskole. Nat i Robert Blanc-hytten
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 800 m / – 900 m

Onsdag – Første bjergbestigningstur i de høje bjerge, afhængigt af forholdene (Mont Tondu, aiguille eller pointe des Lanchettes).
Nat i Robert Blanc-hytten.

Torsdag – Bestigning af Dôme de Neige de l’Aiguille des Glaciers (3592 m) via den storslåede Glacier des Glaciers. Nat i Robert Blanc-hytten

Fredag – Bestigning af den lille Aiguille des Glaciers og tilbagevenden til dalen.
Transport til UCPA des Arcs. Nat i UCPA’s sportsby i Les Arcs

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Kontroller venligst, at du har det niveau, der kræves til dette kursus … hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan du ikke deltage i dette kursus, og vi vil ikke altid kunne finde en plads i en anden gruppe til dig.

Påkrævet udstyr

Kasket eller halstørklæde, hat eller pandebånd, solbriller (mindst beskyttelse 3), åndbar T-shirt som Odlo, Capilene eller Carline, polarpelsjakke, vandtæt og åndbar Goretex-jakke, vandtætte og åndbare Goretex-bukser, vandrebukser, varme strømpebukser, shorts, 2 eller 3 par sokker som f.eks. bouclette-sokker, 1 par handsker eller vanter, gamacher eller stop-tout (små gamacher), lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske, kniv, bestik, en frysepose af plastik til at lægge dine indkøb i, en lille Tupperware til din frokostsalat, en “kødpose” (refugierne er udstyret med tæpper eller dyner, du skal blot medbringe et lagen kaldet “kødpose”), en stor affaldssæk på 50 liter til at beskytte dine personlige ejendele i rygsækken, en toilettaske, et lille håndklæde, en biologisk nedbrydelig sæbe, et lille apotek, tag en solcreme med., Toiletpapir, lommepenge, en lille pandelampe. Ørepropper.
Glem ikke en hængelås til dit individuelle klædeskab.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Bjergbestigningsstøvler*, rygsæk, steigejern, isøkse, sele, hjelm.
Reb, sikkerhedsudstyr, hjelm.
* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Medbring en vandflaske (1,5 l). For at undgå engangsmad kan du overveje at tage en plastikskål, der kan lukkes (tupperware-type), plastikbestik, små poser med lynlås, en stor genbrugspose …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
5 dage med bjergbestigning

Teknisk niveau

Oplev bjergbestigning i Vallée des Glaciers, mellem Mont-Blanc-massivet og Beaufortain.