Ankomst og afrejse

D1 – Fly med overnatning til Dar Es Salaam.

Dag 2 – Sinda Island
Modtagelse i lufthavnen, derefter transfer og indkvartering på en B&B-campingplads ved kanten af Det Indiske Ocean øst for Dar Es Salam.
Gåtur, svømning og snorkling. Tilbage til campingpladsen. Aftensmad og overnatning.

14 – Fri morgen
Frigivelse af bungalows i slutningen af formiddagen. Frokost til fri afbenyttelse. Transport til Zanzibar lufthavn om aftenen for check-in af flyet.

D-15 – Ankomst af fly.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Morogoro
Tidlig afgang i bil til Morogoro, 200 km vest for Dar Es Salam. Asfaltvejen bliver til spor, der til tider er i dårlig stand, og som går på kryds og tværs gennem bjergene. Der er garanti for et landskabsskifte! Overnatning i en meget enkel lejr i nærheden af en landsby.

Dag 4 – Vandre- og observationsdag
Denne dag veksler mellem vandring og kørsel i et 4X4-køretøj: Vi starter med en 3 timers vandring om morgenen. Derefter tager vi en lang sti, som er regionens hovedfærdselsåre. Krydsningen af en beskyttet skov vil for os være en enestående mulighed for at observere forskellige arter af aber. En række møder i landskaber med en særlig frodig vegetation. Nat i bivuak. Ca. 3 timers vandring.

Dag 5 – Ankomst til Selous Park
De sidste landsbyer passerer forbi, inden vi kommer ind i Selous Park gennem den nordlige port. Dette 55 000 km² store reservat, der blev oprettet i 1922, er det største i Afrika (større end Schweiz!). Dette fjerntliggende reservat i den sydøstlige del af Tanzania har holdt sig uden for de sædvanlige turiststrømme, hvilket også forklarer rigdommen af dets dyreliv. Bøfler, løver, zebraer, giraffer, gazeller, flodheste, krokodiller, geparder, leoparder og nogle få sjældne sorte næsehorn ses ofte her. Det andet særlige ved Selous er, at det er muligt at besøge området til fods sammen med en park ranger! Denne mulighed giver mulighed for en endnu tættere kontakt med den natur, der omgiver os.
Game drive til vores lejr, som ligger ved bredden af Tagalala-søen.

Dag 6 – Fotosafari i Selous Park
Tidlig morgen på en game drive (ledsaget af en park ranger) for at møde disse prestigefyldte dyr. Om eftermiddagen vildtkørsel. Badning i varme kilder. Tilbage til lejren til fods, ledsaget af vores ranger. Overnatning i Tagalala camp.

D7 – Fotosafari i Selous Park
Lang vildtkørsel gennem parken mod øst. Indkvartering på lejrpladsen ved parkens østlige port, ved bredden af Rufiji-floden. På dette sted har floden udseende som en stor afrikansk flod, og dens sumpede slyngninger er hjemsted for et særligt varieret dyreliv.

Dag 8 – På vej til Dar Es Salaam
250 km på spor og asfaltvej for at nå Dar Es Salam. Middag og overnatning på et hotel i byen, som ligger i nærheden af havnen.

Dag 9 – Zanzibar
Tidlig morgenoverførsel til havnen og ombordstigning på båden til Zanzibar (2 timers overfart). Velkomst i Zanzibar by og installation på hotellet. Fri eftermiddag til at opleve denne charmerende by med sine snoede gader og farverige befolkning. Fri tid til frokost.

D10 – Prison Island / Jozani Forest
Vi tager en båd til Changuu Island (eller “Prison Island”), en meget lille ø nær Zanzibar. Her er der en park med kæmpeskildpadder, hvoraf nogle er flere hundrede år gamle. Svømning mulig, frokost på stedet. Tilbage til Zanzibar om eftermiddagen og transfer til østkysten (Jambiani eller Bweju strand). Vi stopper i Jozani skoven, som indeholder en unik fauna og flora. Vi kan observere røde colobusaber, som er endemiske på Zanzibar. Gåtur i regnskoven og indfald i en mangrove. Aftensmad på fritid, overnatning i en bungalow ved havet.

Dag 11 – Fri dag
Oplev eller slap af på øen Zanzibar. Frie måltider, overnatning i en bungalow.

Dag 12 – Nord for Zanzibar
Tidlig afgang til den nordlige del af øen. Den bedste måde at opleve denne del af øen på er helt sikkert “Spice Tour”: en vandretur, hvor du kan dufte, røre og smage de utallige plantevidundere, der har gjort øen rig. Lokal velduftende frokost. I løbet af dagen kan du besøge forskellige levn fra den arabiske periode: sultanpaladset, persiske bade. Middag til fri disposition, overnatning i en B&B-bungalow på stranden i Nungwy.

D13 – Fri dag i Nungwi-regionen
Fri dag i den nordlige del af Zanzibar. Nungwy-regionen er berømt for sine strande, de smukkeste på Zanzibar, og for konstruktionen af “dows”, de traditionelle dhows i Det Indiske Ocean. Vandreture og svømning på programmet. Mulighed for dykning (dåb af dykning muligt – mulighed der betales på stedet). Frokost og aftensmad på egen hånd. Nat i en bungalow, i samme indkvartering som dagen før.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage
1 stykke bagage, der transporteres af køretøjet.
1 lille rygsæk (ca. 25 liter) til at bære dagens ejendele under vandreturene (Selous og Zanzibar).
Vi beder dig begrænse vægten af din personlige bagage (15 kg) for at give plads til transport af det kollektive udstyr og mad.

Til overnatning
1 let sovepose (dyne). Nætterne er milde.
1 lagenpose.

Til vandring
Stærke vandresko med god støtte til fod og ankel.
Letvægtssko, sandal-type, til aftenen i lejren, etaperne i byen og Zanzibar.
Vandresokker, undgå syntetiske fibre.

Beklædning
Trekkingbukser i bomuld
1 par shorts
T-shirts, 1 let langærmet skjorte
badetøj
trøje
1 vindjakke
undertøj
regnkappe
hat mod solen
Helst mørkt tøj til bushwalks.

Tilbehør
Toilettaske og håndklæde
Solbeskyttelsescreme (ansigt og læber)
Lampe med batterier og ekstra pærer (helst en pandelampe)
1 let, isoleret vandflaske på mindst 1 liter
Energibarer
1 lommekniv
Toiletpapir + lighter til destruktion
Gode solbriller
Lille individuelt apotek
Plastikposer til at beskytte dit tøj.
En kikkert er uundværlig.

Alt det nødvendige udstyr, herunder bestik, skummadrasser til nætterne i teltene (du kan medbringe en selvopblæsende madras for større komfort) og 2-personers kuppeltelte (udstyret med myggenetholdere).
Bemærk venligst, at der ikke leveres en dyne (medbring en let dyne til denne region).

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde dig en varieret og afbalanceret kost. Måltiderne tilberedes af en lokal kok under hele opholdet.

Typisk dag:
Morgenmad: frugt, brød, smør, syltetøj, mælk, te, kaffe, chokolade.
Frokost: en række friske grøntsagssalater, frugt.
Aftensmad: suppe, varm ret, dessert, te, kaffe.

Under safarien er køretøjet, der bruges til at komme til de forskellige reservater, udstyret med vandtanke til mad og madlavning.

Inkluderet med rejsen

Dar Es Salaam – Zanzibar båd
Adgangsgebyrer til parker og reservater (325 USD i 2022)
Transport med køretøj, minibus på Zanzibar, 4×4 under safarien.
Tilsyn:
Safari: 1 engelsktalende guide (garanteret fra 5 personer), chauffører, 1 ranger-guide til at lede jer på vildtvandringer i Selous-parken
Zanzibar: 1 engelsktalende guide på Zanzibar på D9, D10, D12 og D14.
Indkvartering: (5 nætter på hotel/bungalow på Zanzibar, 1 nat på hotel i Dar Es Salam, 6 nætter i telte)
Fuld pension fra frokost D2 til morgenmad D9
2 frokoster på Zanzibar (D10 og D12)
Kollektivt udstyr (undtagen sovepose og madras).

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: Udrejsefly til Dar Es Salaam, hjemrejse fra Zanzibar + lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Selous Park og Zanzibar, afrikanske dyreliv og en “krydret” vandretur