Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Tokyo, nat på flyet.

D2 – Ankomst til Tokyo. Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Hvis flyveplanen tillader det, første opdagelse af Japans hovedstad. Overnatning på et hostel i Tokyo.

D-15 – Kyoto, Osaka og returflyvning (natflyvning)
Sidste besøg i Kyoto: besøg i Kiyomizudera-templet, der er kendt for sin træterrasse med en storslået udsigt over byen og dens omgivelser, og fri tid til at besøge de traditionelle gader i nærheden af Kiyomizudera og Gion-kvarteret.
Derefter tog til Osaka (1 time), overførsel til Kansai Lufthavn og fly hjemrejse. Middag til fri afbenyttelse.

D-16 – Ankomst til flyet

NB:
– Afhængigt af afrejsedatoer og flyselskab er det muligt, at din returflyvning er en flyvning om dagen (dag 16). I så fald vil du tilbringe en ekstra nat i Osaka, og der er planlagt besøg.
– Hvis din flyplan ikke giver dig mulighed for at foretage de besøg, der er planlagt på D15, vil de blive foretaget på D13 i stedet for Filosoffernes sti og Nishiki-markedet.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Tokyo
Besøg i byen med offentlig transport og til fods (i de to dage): Asakusa-distriktet (Senso-ji-templet, kunsthåndværk) og Akihabara (manga- og videospilskvarteret). Dagen fortsætter med et besøg i det kejserlige paladsdistrikt og Tsukiji-distriktet, der huser verdens største fiskemarked (besøg på det udendørs marked). Derefter sejler vi med båd til den kunstige ø Odaiba for at opleve byen fra en anden vinkel, hvorefter vi sejler tilbage med båd til Asakusa. Fri tid i løbet af dagen. Fri middag og overnatning på et vandrehjem i Tokyo.

Dag 4 – Tokyo
Fortsættelse af besøget i Japans hovedstad: Yanaka-kvarteret, det gamle Tokyo og dets berømte kirkegård, der huser mange templer og helligdomme, som pryder gader og stræder. Derefter besøger vi det travle Shinjuku-kvarter, den 51-etagers dobbeltbygning af rådhuset og det røde lyskvarter Kabukicho. Derefter kører vi til de unge og trendy kvarterer Harajuku (alternativ mode og Meij Jingu-helligdommen) og Shibuya (Shibuya Crossing “Time Square” i Tokyo). Dette distrikt er helt sikkert det mest fascinerende i byen og det, der bedst illustrerer byens egenart og charme. Aftensmad og overnatning på et hostel i Tokyo.

Dag 5 – Vandretur til Hoeizan-bjerget på skråningerne af Fuji-bjerget
Tog til Shinfuji (140 km, 1 time), besøg derefter Senjen Jinja-helligdommen, der er dedikeret til Fuji-bjerget, og tag bussen til den femte station på Fuji-bjerget (2380 m). Vandretur til krateret Heoizan (Mount Hoei) i 2700 meters højde. 2 timers vandring. Og tog til kystbyen Shizuoka (40 km, 30 min). Overnatning på hotellet.

D6 – Makinohara og Nagoya
Afgang fra Shizuoka til Makinohara, der producerer grøn te, i regionen Makinohara. Gå gennem temarkerne i Makinohara til en teplantage, som vi besøger. Tog til Kakegawa, besøg det lille slot og teceremonien, derefter hurtigtog til Nagoya (Shinkansen). I alt 170 km fra Shizuoka til Nagoya. Besøg i centrum af Nagoya, den fjerdestørste by i Japan, der er berømt for sine kulinariske traditioner. Overnatning på hotellet.
NB: Denne morgen sendes bagagen til Takayama (som du finder igen på D9), og du bærer i din “lille” rygsæk (30-35 liter) dine ting til D6 til D8.

D7 – Vandretur på den gamle Nakasendô-sti
Rejs med tog (65 km, 1.30 min.) fra Nagoya til Nakatsugawa, derefter bus til Magome (600 m højde), udgangspunktet for vores vandretur, opdagelse af landsbyen. Afgang af første etape af vandreturen på den gamle asfalterede Nakasendô-vej til Tsumago (420m), besøg i denne meget smukke landsby med træhuse (8km, 2h30 vandring). Derefter vandring til Nagiso station (3,5 km, 45 minutters gang). Rejs med tog fra Nagiso til Kiso-Fukushima (1 time). Indlogér dig på en minshuku og spis middag (familiedrevet kro, fælles bade i japansk stil).

D8 – De japanske alper, Yabuhara, Narai og Matsumoto.
Afgang med tog fra Kiso til Yabuhara (30 min.), hvorfra anden etape af vandreturen starter på den gamle Nakasendô-asfalterede vej. Vandretur fra Yabuhara til Narai Juku (12 km, 3 t 30 minutters gang, højdeforskel: ca. +400 m og -400 m). Besøg denne landsby i hjertet af bjergene, hvis hovedgade er omgivet af smukke traditionelle trækroer. Herefter tager vi toget til Matsumoto (100 km, 1 times togtur), en smuk by i 600 m højde i hjertet af de japanske alper. Besøg på Matsumoto-slottet, en af de smukkeste autentiske middelalderborge i øgruppen. Overnatning på et kapselhotel i Matsumoto.

Dag 9 – De japanske alper, fra Matsumoto til Takayama
To timer med bus fra Matsumoto til Takayama (80 km) på en vej domineret af Hatoka-bjergkædens over 3000 m høje bjergtoppe. Bagageaflevering på minshuku og modtagelse af bagage sendt fra Shizuoka på D6. Besøg de traditionelle gader i Takayama, “det lille Kyoto i de japanske alper”, og gå gennem Teramachi-tempelkvarteret. Overnatning i en minshuku i Takayama.

D10 – Fra de japanske alper til det japanske hav
Slentre gennem det farverige morgenmarked, og tag derefter en bus til landsbyen Shirakawago. Besøg Kanda-bondehuset og det lokale tempel, fritid. Efter frokost, bus til Kanazawa ved det japanske hav (70 km fra Takayama til Kanazawa). Overnatning på hotel.

D-11 – Kanazawa
Besøg i byen med offentlig transport og til fods: Omichô-fiskemarkedet, Oyama Jinja-helligdommen og Nagamachi-samuraikvarteret med opdagelse af Nomura-huset. Efter frokost besøg i Ninja-templet: selv om din guide ikke må give dig nogen forklaringer under besøget, er dette tempel, hvis rum er fordelt i en sand labyrint, et must-see. Som afslutning på denne dag på opdagelse i Kanazawa skal du besøge Higashi Chaya-kvarteret, et tidligere geisha-hus-kvarter, og især det gamle Shima-geisha-hus. Overnatning på hotellet i Kanazawa.

D-12 – Kanazawa til Kyoto
Rejs med eksprestog fra Kanazawa til Kyoto (250 km, 2 timer). I Kyoto kan du besøge Sanjusangendo-templet, Templet med de tusind statuer, og Fushimi Inari, templet med de 100 toriis (traditionelle japanske portaler). Vandretur til toppen af bakken, hvis tiden tillader det. 1½ time til fods. Fri middag og overnatning på hotellet.

D-13 – Kyoto
Besøg i Kyotos vigtigste zen-templer, Ryôanji (Dragernes hviletempel) og Kinkakuji (Den gyldne pavillon). Rejs derefter til den nordøstlige del af byen og gå langs Filosoffernes Sti, som er en træbeklædt sti langs en lille kanal ved Biwa-søen (1,5 times gåtur). Efter frokost i nærheden af Nishiki-markedet besøger vi dette kulinariske marked, der ligger i hjertet af Kyoto og rummer omkring 100 boder. Derefter besøger vi Nijojô-paladset, et symbol på den magt og dominans, der blev udøvet af shogunerne, de legendariske krigsherrer, som regerede Japan.
Transport for dagen med lokalbus og metro. Aftensmad på egen hånd og overnatning på hotellet i Kyoto.

D-14 – Nara
Dagsudflugt til Nara, Japans første historiske hovedstad, 40 km og 1 time med tog fra Kyoto. Gå en tur i den store Nara-Koen park, hvor mere end tusinde hjorte lever frit i frihed. Besøg Todai-ji, templet for den store Buddha. Efter frokost besøger du Kasuga Taisha, helligdommen med de 1000 lanterner, og Nigatsudo-templet, der byder på en panoramaudsigt over Japans gamle hovedstad. Tilbage med tog til Kyoto (1 time), middag i fritiden og overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Tillad 2 stykker bagage: vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg.

– Lille rygsæk (ca. 30-35 l) til vandreture og byrundture, håndbagage på flyrejser.
– Stor rygsæk eller rejsetaske til resten af dine ejendele (60-70 l), indskudsbagage på flyrejser.

Anbefalet personligt udstyr
Vandresko
Træningssko og/eller sandaler til byturen
Sokker
Vandrebukser
Varm uld- eller fleecetrøje
Regntøj som f.eks. en poncho
Shorts
Badetøj
T-shirts eller poloshirts
solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflaske
Elektrisk lommelygte (praktisk pandelampe)
2 store plastikposer
Kamera.

Intet specifikt UCPA-udstyr.

Forplejning

Lokal mad: ris, tofu, fisk, grøntsager i fritter, supper, nudler af alle slags… som du spiser med spisepinde. Under vandreturen er der picnic i form af “bentos” (madpakker).

Inkluderet med rejsen

Lokale bus- og togoverførsler
Adgangsgebyrer til de steder, der er opført i programmet
Tilsyn
Indkvartering
Måltider undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Fra Tokyo til Kyoto via Fuji-bjerget og de japanske alper.