Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Jerevan
Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet (sen ankomst).

D-12 – Transfer til lufthavnen (25 km og 30 minutters kørsel) og fly hjem.

Dag for dag program

D2 – Jerevan, over for Ararat
Opdagelse af den armenske hovedstad (1 million indbyggere), der blev grundlagt i 782 f.Kr. og er bygget i 900 meters højde over for Ararat-bjerget (5165 m), en udslukt vulkan og symbolsk bjerg for armenierne. Ararat ligger på tyrkisk territorium på den anden side af Arax, men over for Jerevan. Ifølge Det Gamle Testamente var det på Ararat, at Noahs Ark landede efter syndfloden.
Gå en tur gennem denne by med sin sammensatte arkitektur, der er præget af sovjettiden og for nylig af det monumentale gennembrud “Northern Avenue”. Guidet besøg i Matenadran, et museum for gamle manuskripter. Overnatning på hotellet i Jerevan.

Dag 3 – Garni-templet og Geghard-klosteret
Transport med minibus (20 km) til landsbyen Banavan (1400 m). Start af vores vandretur i Azad-flodens kløft, hvor vi passerer fantastiske basaltiske orgler. 3 timers vandring (8 km), højdeforskel + 90m / – 110m. Efter vandreturen besøg i det hellenistiske tempel Garni (“solens tempel”) og frokost i beboerens hus.
Om eftermiddagen besøg i Geghard-klosteret (1700 m), “spydets kloster”, som siges at have gennemboret Kristi side. Klostret er delvist gravet ned i klippen, og dets ydervægge er nogle steder dekoreret med “khatchkars” (fint indgraverede kors).
Vi vender tilbage til Jerevan og besøger, hvis vi har tid nok, mindesmærket og museet for det armenske folkemord i 1915-1922. Overnatning på hotellet i Jerevan.

Dag 4 – Sevan-søen
Transport i minibus (40 km) til den maleriske landsby Bjni, der ligger i 1500 meters højde i en slynge af Hrazdan-floden. Vandretur til Mayravank-klosteret (7. århundrede). 2h30 vandring (6 km), højdeforskel +400m / -400m. Derefter transfer til den store Sevan-sø (40 km), Armeniens “perle”, hvis blå vand strækker sig ud i en bjergrig kulisse i næsten 2000 m højde. Om eftermiddagen kan du gå en tur på “fuglenes halvø” og besøge Sevanavank-klosteret med dets to kirker, der ligger i en fantastisk beliggenhed ud mod søen. Derefter transport (35 km) til den lille by Dilidjan (1200 m) i hjertet af det “armenske Schweiz”. Overnatning på hotellet.

Dag 5 – I “Det armenske Schweiz
Vandretur gennem de store bøgeskove og grønne bjergmarker i Dilidjan-regionen, gennem landsbyen Shamakhian til klosteret Haghartsine. 5 til 6 timers vandring (12 km), højdeforskel +600m /-500m. Besøg i klosteret (12. århundrede), derefter kørsel til Aragats-bjerget, en gammel vulkan (100 km). Nat på et hotel ved foden af bjergene.

D6 – Aragats-bjerget / sydlige top (3890m)
Transport i bil til Kari Litch-søen i 3300 m højde, derefter afgang til opstigning på Aragats’ sydlige top (3890 m). Lidt grus før vi ankommer til det højeste punkt, hvorfra der er en storslået udsigt over Ararat, Armeniens bjerge, Aragats’ nordlige top (4090m) og det 350m dybe krater. 4 til 5 timers vandring (9 km), højdeforskel + 690 m / -690 m. Nedkørsel med bus til middelalderfæstningen Amberd (2300 m), der ligger over for Ararat. Besøg i fæstningen og den lille kirke i nærheden, derefter afgang ad landevej til Gumri (100 km). Overnatning på hotellet.

D7 – Gumri (Armenien) til Vardzia (Georgien)
Hurtigt besøg i Gumri, den næststørste by i Armenien, genopbygget efter jordskælvet i 1988, hvis historiske kvarterer med deres velbevarede og restaurerede gamle huse har bevaret al deres charme, efterfulgt af en lille rundvisning på markedet med sin typisk orientalske charme. Sidst på formiddagen kører du til grænsen (55 km), tager afsked med det armenske hold og mødes med det georgiske hold, hvorefter du kører til Vardzia (80 km). Efter frokost besøg i den troglodytiske by, som engang var et stort klosterkompleks, der var hugget ind i klippen i et ørkenområde på grænsen til Tyrkiet.
Via Khertvisi-fæstningen fortsætter vi til Akhalstikhe (60 km). Kort rundvisning i byen. Overnatning i et lokalt hus.

Dag 8 – På vej til det store Kaukasus
Om morgenen kører vi til Borjomi-Kharagaouli Nationalpark (60 km, 1 time), den første park i Georgien og en af de største i Europa (76.000 hektar). Kort vandretur i parken (ca. 2 timer), hvorefter vi kører til Gori-regionen (70 km, 1 time), i hjertet af landet.
Besøg den troglodiske by Ouplistsikhé, og kør derefter til den nordlige del af landet ad den berømte “militærvej”, der blev bygget af russerne i tsartiden. Halvvejs derfra besøges Ananuri-fæstningen, der er bygget på en fantastisk beliggenhed med udsigt over Jinvali-søen. Efter at have passeret Jvari-passet (2395 m) går vi ned til den lille by Kazbégui (= Stépantsminda), der ligger i 1700 m højde. 180 km, 3 timers kørsel. Overnatning i et lokalt hus.

Dag 9 – Trekking ved foden af Kazbek
Denne morgen kører vi (10 min) til startstedet for vores vandretur (2100m). Vi klatrer op til 2950m. Udsigten til Kazbek-gletsjerne (5047m) er storslået. På vejen tilbage besøger vi Treenighedskirken i Guerguéti (2170m), der har udsigt over dalen i en spektakulær beliggenhed.
Ca. 4 timer og 30 timer til fods, højdeforskel + 850 /- 1250 m. Overnatning i et lokalt hus i Stépantsminda.

D10 – Sno-dalen
Transport til landsbyen Juta (2170 m), for enden af Sno-dalen (20 km). Vandretur i Kaukasus over landsbyen, 4 timers vandring, højdeforskel +/- 680 m. Derefter forlader vi Kaukasus i retning af Mtskheta, landets tidligere hovedstad. Besøg i Jvari-kirken (6. århundrede), der er bygget på en klippeskrænt, derefter kører vi til Tbilisi, Georgiens hovedstad. 130 km, 2 timers kørsel. Overnatning på hotellet.

D11 – Besøg i Tbilisi
Georgiens hovedstad ligger på en malerisk beliggenhed på begge sider af Mtkvari-floden. Den gamle bydel, der domineres af Narikala-fæstningen, rummer et stort antal historiske monumenter, herunder en katedral, mange gamle kirker, synagoger og moskeer. De (svovlholdige) bade er et must, ligesom en spadseretur langs Roustaveli Avenue, den lokale Champs-Elysées, der er foret med monumenter fra det 19. århundrede og sovjettiden. Fri tid i byen. Middag på en restaurant. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 mellemstor rygsæk (30-35 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnjakke, frokost, 2 vandflasker på 1 liter (i kabinen på flyet)
– 1 rejsetaske, der transporteres i et køretøj (i flyets lastrum)

Anbefalet personligt udstyr
2 eller 3 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Shorts
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Vandflaske
lommekniv.

Til vandring
Robuste trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par varme vandresokker.
Gaiters kan være nyttige i begyndelsen af sæsonen (sne) og vandrestave.

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Picnic ved frokosttid og varme måltider om aftenen. Maden er enkel, men velsmagende og inspireret af traditionelle opskrifter.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Ledsagelse af en fransktalende guide
Fuld pension fra morgenmad på dag 2 til morgenmad på dag 12
Adgangsbilletter til de museer, der er opført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En rejse gennem to kaukasiske lande, Armenien og Georgien