Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Quito. Modtagelse i lufthavnen i Quito, Ecuadors hovedstad, som ligger i 2800 meters højde. Nat på hotel i Quito.

D-13 – Besøg det koloniale centrum (mange barokkirker), et historisk museum og det moderne Quito. Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D-14 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Den indiske region Otavalo
Transfer til Cuicocha, der ligger ca. 100 km nord for Quito i Otavalo-regionen. Ca. 20 km nord for Quito krydser vi den symbolske linje for ækvator. Vi vandrer rundt om Cuicocha-lagunen, en sø på bunden af et vulkankrater i 3000 m højde på skråningerne af vulkanen Cotacachi. 4 til 5 timers vandring. Derefter transport og møde med et indianersamfund i Cotacachi-området, hvor vi lærer deres skikke og traditioner at kende. Overnatning på vandrehjem hos en familie i lokalsamfundet.

Dag 3 – Opdagelse af en flok alpakaer og tur på mountainbike
Afgang i bil til stedet “Cotocachi Loma”, der ligger i 3230 m højde og begyndelsen af vandreturen. Undervejs kan du opleve en flok alpakaer og et projekt til beskyttelse af disse kamelider fra Andesbjergene. Vandreturen fortsætter mod Morocho-samfundet. Efter frokost cykeltur på mountainbike gennem bjergstier til den lille by Cotacachi, der er kendt for sine læderhåndværkere. Der er fri tid til at gå rundt, inden du vender tilbage til La Calera, hvor du kan opleve håndværk fra kvinderne i lokalsamfundet, den botaniske have og et tekstilværksted. Overnatning hos en familie i lokalsamfundet.

Dag 4 – Det farverige marked i Otavalo
Denne morgen lærer vores værter os de gammeldags teknikker til pløjning: med trækdyr, jernploven med sit plovskær, der synker ned i jorden for at lave furerne. Har du lyst til at prøve det? Herefter kører vi til Otavalo og besøger det livlige og farverige marked. Derefter går vi en tur til “Lechero”, “Livets træ”, et træ, der er helligt for de indfødte, og som har fået dette navn, fordi dets saft ligner mælk. Derefter besøges Condorparken, hvor man nogle gange kan se demonstrationer af Andeslandenes smukkeste rovfugle: ørne, gribbe, kondorer og andre ugler. Tilbage til Otavalo til fods og overnatning på hotellet.

D5 – Offentlig bus til Ibarra, derefter kort transport til Abra. Vandretur ved foden af Cubilche-vulkanen blandt Andeslandskabets “patchwork”-landskaber, en mulighed for at observere de indianske bønder, der dyrker flere jordlodder, der klamrer sig til siderne af de store vulkaner. 3 til 4 timers vandring. Om eftermiddagen, opdagelse af indianersamfundene og de håndværkere, der har skabt regionens ry. Nat på hotel i Otavalo.

D6 – Fuya-Fuya (4279 m)
Om morgenen transport til Mojanda-søerne (3700 m), derefter let opstigning til Fuya-Fuya (4279 m). Højdeforøgelse 600 m, 4 til 5 timers vandring. Om eftermiddagen offentlig bus til Quito (150 km), Ecuadors hovedstad, som ligger i 2800 m højde. Nat på hotellet, mulighed for at efterlade de indkøb, der er foretaget på markedet i Otavalo.

D7 – Quito og Pichincha
Svævebanetur over byen. Fantastisk udsigt over hovedstaden og Andesbjergene, og hvis vejret er godt, en tur til toppen af Pichincha (4700 m), den store vulkan, der dominerer Quito. Regelmæssig busforbindelse til Riobamba, hvor du krydser “vulkanernes gyde”, der er foret med store snedækkede vulkaner som Illiniza og Chimborazo (6310 m), det højeste punkt i de ecuadorianske Andesbjerge. Nat på hotellet i Riobamba.

Dag 8 – Chimborazo
Transport i bil (1 times kørsel) til foden af Chimborazo (4850 m), højde, hvor vejen stopper. Vi fortsætter til fods (30mn, uden tekniske vanskeligheder) til Edward Whymper-refugiet (5000m), der ligger på Chimborazos sydvestlige skråning i et meget mineralsk landskab. Dens top er det punkt, der ligger længst væk fra jordens centrum på grund af jordens bule ved ækvatorlinjen. Vicuñas, der er værdsat for deres uld, er blevet genindført i parken og kan let observeres. Transport til Baños, en landsby i 1800 m højde ved foden af den aktive vulkan Tungurahua (5016 m). Opdagelse af landsbyen, dens katedral og dens varme bade. Nat på et lille hotel med enkel komfort.

Dag 9 – Amazonien
Nedkørsel på den amazoniske side af Andesbjergene ad Pastaza-slugterne, hvor vi krydser alle vegetationsniveauer indtil landsbyen Misahualli ved Napo-floden (150 km vej). Besøg i landsbyen og svømning i floden. Overnatning på et gæstehus.

D-10 – Nedstigning af Napo-floden i kano til vores lodge, derefter vandring i skoven (4 timer) med en guide med speciale i Amazonas og dens flora. Mulighed for natsejlads for bedre at forstå skovens lyde. Nat på lodgen.

D-11 – Opdagelse af refugiet og rehabiliteringscentret for vilde dyr “Amazoonico”, hvor det er muligt at observere forskellige dyrearter: anakondaer, ocelotter, tukaner, araer og forskellige varianter af aber. Gå en tur i skoven og besøg et indfødt samfund. Tilbage til lodgen med kano eller båd (ca. 2 timer). Mulighed for at svømme i floden.

Dag 12 – Quito
Afgang fra lodgen i motoriseret kano, derefter transport i bil til landsbyen Tena. Frokost og derefter afgang med bus op ad bjerget til Papallacta-passet (4 000 m) og tilbage til Quito (200 km). Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

På denne rejse, hvor vi benytter offentlige transportmidler, er det vigtigt at rejse let for at bevare maksimal autonomi (ikke mere end 12 kg).

Du bør medbringe
– 1 rygsæk, der er stor nok til at rumme alle dine ejendele (60 eller 70 liter). Denne taske ligger for det meste på taget af bussen og er utilgængelig. Ingen kuffert.
– 1 lille, let rygsæk eller en lille taske til at bære dine nyttige (trøje osv.) eller dyrebare (kamera osv.) ting i byen eller i bussen.
– 1 bæltetaske eller “tour-du-cou”, som du kan bære skjult under tøjet til pas og penge.

Anbefalet personligt udstyr
1 par jeans
1 par lette bukser
Varm trøje eller fleece
vindtæt jakke
Regntøj som f.eks. en poncho
Badetøj
varm hat
Et par varme handsker
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflaske
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier (flade batterier fås ikke i Ecuador)
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Quito

Til vandring
Trekkingsko, solide og vandtætte, med udhulede såler og god støtte til anklerne
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par sokker til vandring.

Der leveres ikke UCPA-udstyr.

Forplejning

Picnic frokost under vandreturene og varme måltider på lokale restauranter.
NB: I Quito er måltiderne for egen regning (prisen for et måltid: ca. 15-20 USD).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering,
Måltider undtagen i Quito
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Fra Andesbjergene til det frodige Amazonasområde