Ankomst og afrejse

Reception på søndag fra kl. 10. Der er indkvartering til rådighed, og du kan hente dit sportsudstyr.
Du kan deltage i de aktiviteter, som sportsbyens team tilbyder, eller benytte dig af sportsfaciliteterne og swimmingpoolen.

Hvis du har købt muligheden “Ankomst dagen før”, kan du ankomme lørdag til sportsbyen mellem kl. 17 og 20. Middagen serveres mellem kl. 19.30 og 20.30.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badmington, petanque, vandretur uden ledsagelse, besøg på feriebyen Les Arcs… det er op til dig! Sidste frokost fra kl. 12.00.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Med udgangspunkt i La Savonne krydser du Sassière-bjergene for at nå Montséti-passet. Udsigten over Bec de l’Ane og Lac Noir (2525 m) er fantastisk.
Nedkørsel i Mercuel-dalen.
Nat i Archeboc-hytten (2040 m).
6 til 7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 800 m / – 500 m

Tirsdag – På vej til Italien! Den fransk-italienske grænse via Col du Mont (2636 m), et pas, der er berømt for at have været et sted for udveksling mellem franskmænd og italienere. Stop ved Saint-Grato-søen, inden vi når frem til kroen Perret, hvor vi skal tilbringe en god nat.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 900 m / – 1100 m

Onsdag – Der er flere muligheder denne dag: Favuro Alp eller Crosatie-passet, hvorfra der er en storslået udsigt over Grandes Jorasses. Ruten vil blive valgt af din guide.
Nat i bivuak på UCPA’s bivuak i Alpage d’en Haut.
5 til 6 timers vandring. Højdeforskel: + 1150 m / – 1200 m

Torsdag – Du klatrer op til det berømte Passo Alto (2860 m), et alpepas par excellence, der er en Samivel-tegning værdig. Du når til Combe des Usselettes og overnatter i Deffeyes-refugiet, hvor du har en fantastisk udsigt over Ruitor-gletscherne (2494 m).
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1200 m / – 360 m.

Fredag – Ruitor-søen (en gletsjersø i 2387 m højde) og det fortryllende landskab i Bella Comba-dalen danner baggrund for denne dag. Du når Col du Tachuy for at vende tilbage til Frankrig. Du stiger ned til Pierre Giret-parkeringen langs bjergstrømme med udsigt til de evige sneer.
Tilbage med transport til sportsbyen.
7 til 8 timers vandring. Højdeforskel: + 400 m / – 1300 m

Gennemgang ved afslutningen af kurset med din instruktør.
Returnering af sportsudstyret. Aflever det venligst rent.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Kontroller venligst, at du har det niveau, der kræves til dette kursus … for hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan du ikke deltage i dette kursus, og vi vil ikke altid kunne finde en plads i en anden gruppe til dig.

Påkrævet udstyr

Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline-type), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex-type), regnkappe, shorts, badedragt, Canvasbukser, strømpebukser eller træningsbukser, pandebånd eller hat, handsker, vandresokker, lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastflaske (mindst 1,5 l), kniv, bestik, lille lommelygte, en lille Tupperware til frokostsalaten, en “kødpose” (refugierne og bivuakkerne er udstyret med tæpper eller dyner, du skal blot medbringe et lagen kaldet “kødpose”), en stor plastikpose til at beskytte dine ejendele mod fugt, I rygsækken en toilettaske, et lille let håndklæde til vandreture, en vaskeklud til at vaske sig, hvis der ikke er noget brusebad, en nedbrydelig økologisk sæbe og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, identitetskort.Ørepropper.
Hvis du er vant til at vandre med et par teleskopstokke, skal du ikke tøve med at medbringe dem.
Under alle omstændigheder kan du efterlade dine ejendele i sportsbyen og hente dem ved din hjemkomst. Medbring venligst en taske til dette formål.
Glem ikke en hængelås til dit individuelle garderobeskab.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Tag penge med til drikkevarer i hytterne og til de betalte brusebade i nogle hytter.
Tag et identitetsdokument med, og tjek, om du har en hjemrejseforsikring, ellers kan UCPA tilbyde dig en sådan ved ankomsten.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Aostadalen fra alle vinkler under et autentisk ophold