Ankomst og afrejse

D1 – Pisa
International flyvning til Pisa. Velkomst i lufthavnen og transport til Firenze. Efter præsentation af programmet af din guide og afhængigt af ankomsttidspunktet kan du gå en kort tur i byen for at få en første indgang til denne vidunderlige by. Middag og overnatning på hotellet.

D8 Lufthavnstransport med tog og derefter med offentlig bus til Pisa lufthavn.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller ændres alt efter tilgængelighed af indkvartering, tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Firenze
Dag dedikeret til opdagelse af den italienske renæssances vugge. Morgenvandring på bakken omkring byen for at nyde et storslået panorama. Picnic frokost. Om eftermiddagen besøg ved de mest berømte monumenter i Firenze: Duomo, Baptisteriet, Santa Maria Novella-kirken og den berømte Ponte Vecchio. Fri middag og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.
Ca. 3,5 timers vandring, højdeforskel +350m / -350m (ca. 12km).

Dag 3 – San Miniato / Gambassi Terme
Tog til San Miniato om morgenen (30 min.). Vi følger den berømte Via Francigena fra middelalderlandsbyen San Miniato. Dens produktion af hvide trøfler er lige så berømt som dens gamle bydel. Gå gennem det toscanske landskab blandt bygmarker og bakker med cypresser. Picnic frokost undervejs. Vi ankommer til landsbyen Gambassi Terme. Middag på en typisk restaurant og overnatning på et vandrehjem.
Ca. 6 timers vandring, højdeforskel +400m / -230m (ca. 19km).

Dag 4 – Gambassi Terme / San Gimignano
Vi vandrer nu gennem bakkerne, der er dækket af den lokale druesort: Vernaccia. I det fjerne ses den smukke landsby San Gimignano, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og som har bevaret sin middelalderlige arkitektur (tårne og mure). Dens smukke smalle gader inviterer til at slentre rundt. Frokost undervejs. Aftensmad på et pizzeria og overnatning på hotellet i San Gimignano.
Ca. 4 timers vandring, højdeforskel +340m / -330m (ca. 14km).

Dag 5 – San Gimignano / Colle di Val d’Elsa
Fra San Gimignano går vi ind i hjertet af Val d’Elsa, der gennemskæres af floden af samme navn og er et gammelt strategisk punkt mellem Siena og Firenze. Landsbyen Colle di Val d’Elsa er berømt for sin glasproduktion. Den “øvre by” har bevaret sin middelalderlige karakter med sine paladser og charmerende små gader. Via delle Volte er et besøg værd: det er en gyde, der er helt dækket af hvælvinger og buer, hvilket giver den et lidt mystisk udseende. Frokost undervejs. Aftensmad og overnatning på hotellet i Colle di Val d’Elsa.
Ca. 4 timers vandring, højdeforskel +370m / -310m (ca. 13km).

Dag 6 – Colle di Val d’Elsa / Monteriggioni
Vandretur gennem de omkringliggende bøgeskove. Vi ankommer til den lille stenby Strove i hjertet af det toscanske landskab, og efter en kort, foryngende pause tager vi af sted til en anden middelalderlig perle: Monteriggioni (en befæstet landsby bygget i 1213), som stolt står på toppen af en bakke. Dens mure og de femten tårne, der kan ses på afstand, er stadig meget velbevarede. Kort gåtur i den gamle bydel. Transfer med offentlig bus til Siena, en af de smukkeste byer i Toscana, som ikke har noget at misunde Firenze. Aftensmad og overnatning på hotellet.
Ca. 5 timers vandring, højdeforskel +350m / -400m (ca. 18 km).

Dag 7 – Siena
Dag dedikeret til opdagelse af Sienas centrum, der er berømt i hele verden for sin store plads (Piazza del Campo) og sit imponerende hestevæddeløb (Palio), for sin Duomo, der er dekoreret med grønt og hvidt marmor, og for Torre del Mangia. Siena har bevaret sin middelalderlige karakter og sit udseende. Efter besøget i Siena køres der videre til Firenze. Aftensmad på et pizzeria og overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg i lastrummet!)
1 stor rygsæk eller rejsetaske
1 lille rygsæk på 20/30 liter til dine ejendele for dagen og lidt mad.

Anbefalet personligt udstyr
1 T-shirt pr. dag
1 sweatshirt
1 regnjakke (type “K-way”)
2 par shorts, 1 eller 2 par lette, fleksible bukser (undgå jeans, som er for varme)
Behageligt tøj til om aftenen
1 badedragt
Hue eller kasket er uundværlig
Solbriller, solcreme
Toiletartikler
Håndklæde til vandrerhjemmene!
Lille personligt apotek
1 eller 2 vandflasker (store) Lommepenge (regn med 15 euro pr. måltid i gennemsnit)
Tennissko eller sandaler til om aftenen. Det er at foretrække at bruge vandtætte vandrestøvler til vandring.

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Varme måltider om aftenen. Koldt måltid til frokost med typiske produkter fra regionen.

Inkluderet med rejsen

7 nætter med morgenmad
5 middage, 6 picnics
Turistskatter og overnatning
Bagagetransport fra D3 til D6
De i programmet angivne overførsler
En italiensktalende rejseleder med ekspertise i regionen.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

I hjertet af det evige Toscanas vidundere!