Ankomst og afrejse

Mødested søndag eftermiddag ved sportsbyen kl. 17.30.
Velkommen, installation. Velkomstdrink og, inden middagen, præsentation af ugen.

Om lørdagen er der fri tur i landsbyen eller i bil på Grand Canyons højderyg.
Opholdets afslutning og afgang med UCPA-bussen kl. 10.00 til Aix-en-Provence TGV-station om morgenen med ankomst kl. 12.30.
Mulighed for personer med bil for at benytte sig af Sainte-Croix-søen (kano, vandcykelbåd).

Dag for dag program

Mandag – Vi starter vores vandretur med en første opvarmningsvandring rundt om belvederes med panoramaudsigt over Verdon. Hjemturen foregår på en smuk altansti med udsigt over kløfterne og landsbyen.
Nat i sportsbyen.
5 timers vandring. 500 m positiv højdeforskel.

Tirsdag – Martel-stien
Vi går langs Sentier Martel, der dykker dybt ned i kløfterne via spektakulære metalstiger efterfulgt af uklare tunneller, for at stige op igen mod lyset fra den velkendte udsigtspost Point Sublime og den provencalske landsby Rougon, som gribbene flyver over.
Nat i sportsbyen.
5 til 6 timers vandring. 400 m positiv højdeforskel

Onsdag – Le Chiran, en fantastisk og let vandretur. Højdeforskellen er mild, da der kun er en let hældning på vejen: ingen store sten eller klipper at krydse. Ankomsten er magisk, når man opdager den enestående 360° udsigt. Denne vandretur er ikke besværlig, og landskabet er meget behageligt.
Der er en risiko for afkøling på toppen. En af de høje toppe i den midterste del af Verdon på 1905 m. Udsigten er meget klar.
På toppen finder du et orienteringsbord, du kan se øen Porquerolle, Mont Ventoux, Pelvoux, Ubaye-toppene (Cimet…). 5 til 6 timers vandring, 700 m positiv højdeforskel.
Nat i sportsbyen

Torsdag – Le Mourre de Chanier
Dette er en meget smuk bjergrute, som takket være en regelmæssig stigning fører os til større og større højde, indtil vi endelig efter den oprindelige bestigning af en stor couloir kommer ud på de alpine græsplæner på topkammene. Opstigningen til Mourre de Chanier, det højeste punkt i regionen, giver os mulighed for at nyde en panoramaudsigt, der strækker sig fra Alperne til Middelhavet.
Nat i sportsbyen.
4 til 5 timers vandring. Ca. 800 m positiv højdeforskel.

Fredag – Moustiers
Om morgenen starter vi med at besøge Moustiers, en af de smukkeste landsbyer i Frankrig, på en luftvej over hustagene og derefter op ad en dyb, smal kløft til den storslåede romerske vej, som fører os tilbage til vores udgangspunkt ad en dristige snoet vej over søen. Efter at have nydt landsbyens kunsthåndværkermarked tager vi til Sainte-Croix-søen for at spise en picnic ved vandet og slappe af en eftermiddag.
Overnatning i sportsbyen.
2 til 3 timers vandring. 300 m positiv højdeforskel.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Medbring vandrestave, hvis du har dem.
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt og sweatshirt, shorts, badetøj, håndklæde, lette lærredsbukser, trøje eller polarlærred, sokker, lette sko eller sandaler, vindjakke (K-Way-typen), regnkappe, vandflaske eller plastikflaske, kniv, lille lommelygte, en stor plastikpose, toiletsæt og et lille apotek, lommepenge.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold :
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.

Spørg din læge og apoteker til råds.

Vandresko, medium bjergsko *, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer baseret på lokale produkter, der svarer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg med bacon, frisk frugtjuice…
Klimaet i Alpes-de-Haute-Provence gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved middagstid vil I have en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 vandreture

Teknisk niveau

En uges vandreture på de smukkeste stier i Verdon.