Ankomst og afrejse

Reception på søndag fra kl. 10. Der er indkvartering til rådighed, og du kan hente dit sportsudstyr.
Du kan deltage i de aktiviteter, som sportsbyens team tilbyder, eller benytte dig af sportsfaciliteterne og swimmingpoolen.

Hvis du har købt muligheden “Ankomst dagen før”, kan du ankomme lørdag til sportsbyen mellem kl. 17 og 20. Middagen serveres mellem kl. 19.30 og 20.30.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badmington, petanque, vandretur uden ledsagelse, besøg på feriebyen Les Arcs… det er op til dig! Sidste frokost fra kl. 12.00.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Dit første topmøde: Aiguille Grive (2732m), et af Les Arcs’ flagskibstoppe. Denne bestigning vil blive afsluttet med Aiguille Rousse (2389m). Disse toppe byder på en storslået udsigt over Bellecôte- og Vanoise-gletscherne.
5 til 6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1000 m / – 1000 m

Tirsdag – Bestigning af Bec Rouge (2515 m) eller Pointe des Couloureuses (2678 m). Fra landsbyen Les Moulins kommer man ind i Montvalezan-reservatet: Dette område er et beskyttet område, hvor jagt er forbudt. Hold øjnene åbne: der er ikke langt til gemserne, og selv … ulve gemmer sig i området!
6 til 7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1100 m / – 1000 m

Onsdag – Bestigning af Grand Cocor (3034 m). Fra Pont Saint-Charles, over Val d’Isère, følger du Malpassets kløfter og kommer ind i Vanoise Nationalpark. Du passerer foran det pragtfulde Prarion-refugium, inden du begynder stigningen til Col de la Losa indtil …den fransk-italienske grænse: Du vil have foden i Italien med udsigt til den italienske Grand Paradis Nationalpark. Stigningen fortsætter til toppen af Grand Cocor, der kulminerer i 3000 m højde.
5 til 6 timers vandring. Højdeforskel: + 900 m / – 900 m

Torsdag – Bestigning af Rocheboc (2367 m) i hjertet af Beaufortain-massivet, vildt og mineralsk. Fra Saint Guérin-parkeringen går du op til osteselskabet Chalet du Mont Rosset. Derefter kommer du forbi den forfriskende Portette-sø, inden du passerer Col du Rosset og stiger ned til Foran.
Nat på UCPA*-bivuak i Foran (Les Plans d’en Bas).
5 til 6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 800 m / – 800 m

Fredag – Ugens sidste stigning: Le Petit Châtelet (2461 m).
Denne rute, der delvis er uden for pisterne, giver dig et sidste eventyr i Beaufortain, inden du går ned til Saint Guérin-parkeringen.
5 til 6 timers vandring. Højdeforskel: + 860 m / – 860 m

Tilbage til sportsbyen Les Arcs.
Gennemgang ved afslutningen af kurset med din instruktør.
Aflevering af sportsudstyret. Det bedes afleveret rent.

* UCPA-bivuakkerne er bjerghytter til eksklusiv brug for vores UCPA-grupper. Komfort og faciliteter er begrænsede.

Programmet er angivet som en indikation. Rækkefølgen af dagene kan ændres.
Den kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Den kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Kontroller venligst, at du har det niveau, der kræves til dette kursus … hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan du ikke deltage i dette kursus, og vi vil ikke altid kunne finde en plads i en anden gruppe til dig.

Påkrævet udstyr

Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline-type), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex-type), regnkappe, shorts, badedragt, Canvasbukser, strømpebukser eller træningsbukser, pandebånd eller hat, handsker, vandresokker, lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastflaske (mindst 1,5 l), kniv, bestik, lille lommelygte, en lille Tupperware til frokostsalaten, en “kødpose” (refugierne og bivuakkerne er udstyret med tæpper eller dyner, du skal blot medbringe et lagen kaldet “kødpose”), en stor affaldspose til at beskytte dine ejendele mod fugt i din rygsæk, en toilettaske, et lille let håndklæde til vandreture, en flanel til at vaske sig, hvis der ikke er et brusebad, en nedbrydelig økologisk sæbe og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, identitetskort. Ørepropper.
Hvis du er vant til at vandre med et par teleskopstokke, skal du ikke tøve med at medbringe dem.
Under alle omstændigheder kan nogle ting efterlades i sportsbyen og afhentes på hjemvejen. Medbring venligst en taske til dette formål.
Glem ikke en hængelås til din individuelle garderobe.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Oplev de smukkeste bjergtoppe i Haute Tarentaise.