Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Madeira
International flyvning til Madeira, velkomst i Funchal lufthavn, kort transport i bil (25 km) og indkvartering i Machico i den vestlige del af øen. Præsentation af programmet.
Frokost er ikke inkluderet, middag er inkluderet.

D8 – Transfer til lufthavnen og internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Machico / Caniçal / Ponta de Sao Lourenzo
Vi tager af sted til den grønne Machico-dal. Vi vandrer på en balkon mellem dyrkede terrasser og skove af mimoser, fyrretræer og eukalyptus. Med udsigt over havet følger betagende panoramaer hinanden, indtil vi når Ponta do Sao Lourenzo, den tyndeste, varmeste og tørreste del af øen. Vi befinder os på samme breddegrad som Marrakech i et univers af farvede klipper fra okker til rødt, omgivet af havets blå farve. Svømning.
Frokost og aftensmad er inkluderet.
6 til 7 timers vandring og løb, højdeforskel +1150m / -850m.

Dag 3 – Machico / Fonduras / Porto da Cruz
Vi når landsbyen Ribeira Seca og følger dalen til Boca do Risco i 380m højde. Vi går op ad en sti til en afsidesliggende del af øen, befolket af forskellige træarter, der udgør den UNESCO-beskyttede laurissilva. Vi krydser en enestående skov af træfarner. Vi går ned mod havet ad en lille sti, der fører os til afgrøderne og derefter til landsbyen Porto da Cruz. Svømning. Installation i et værelse i en residencial.
Frokost og aftensmad er inkluderet.
5 til 6 timers vandring og løb, højdeforskel +600m / -600m.

D4 – Porto da Cruz / Santo da Serra
Faial-dalen domineres af en enorm klippe: Penha de Aguia (“Ørnerokken”); en vidnehøj, som flodernes erosion har glemt. Vi holder den i sigte hele dagen. Denne vandretur følger gamle kommunikationsveje, der forbandt den nordlige og sydlige del af øen langs en udløber. Vi har udsigt over en grøn dal og en fantastisk udsigt over landsbyen og amfiteatret i Porto da Cruz. Total fordybelse i den primære skov, der er beskyttet af UNESCO: laurbær, lyng og kæmpe blåbær ledsager os. Vi når toppen af Pico da Suna. Nedkørsel til Santo da Serra ad en lille levada. Indkvartering på et værelse i en residencial. Frokost og aftensmad er inkluderet.
5 til 6 timers vandring, højdeforskel +1280 m / – 400 m.

Dag 5 – Pico Areeiro / Pico Ruivo / Encumeada
Transport med minibus til Pico Areeiro, øens næsthøjeste top (1818 m). Dette er begyndelsen på en ekstraordinær passage af højdedrag i alle nuancer af rødt til okker, langs særligt luftige stier. Vi når Pico Ruivo, øens højeste top på 1862 m, for at beundre et 360° panorama. Vi fortsætter på en højderyg, der på skift passerer øens sydlige og nordlige skråninger, under træernes lyngbuske. Vores sti fortsætter mellem Pico Jorge og Pico Casado, og det er den store nedtur til vores residencial.
Frokost og aftensmad er inkluderet.
6 til 7 timers vandring og løb, højdeforskel +1440m / -2000.

Dag 6 – Levada do Muro / Fanal / Porto Moniz
Transfer til den nordlige del af Madeira. Via en balkonvej, “Levada do Mouro”, udforsker vi øens nordlige flanke. Et karakteristisk “tårn”, der er resultatet af en gammel strøm, viser os erosionens arbejde. Vi ankommer til plateauet Paul da Sera i 1600 m højde, der er øde og fyldt med vindmøller. En gammel sti, der snor sig gennem en labyrint af vegetation, fører os til Fanal, en mystisk og fortryllende planteverden. Slutning af etapen via en levada til landsbyen Ribeira do Janela. Transport til Porto Moniz, indkvartering på værelser.
Frokost og aftensmad er inkluderet.
5 til 7 timers vandring, højdeforskel +530m / -1500m.

D7 – Porto Moniz / Levada do Mohinho / Ponta do PargoVi forlader Porto Moniz og følger den gamle vej, der er brolagt med sten, som er afrundet af erosion. Vi passerer gennem landsbyen Santa blandt middelhavsvegetation og laurbærskov. Når vi når Levada do Moinho, fortsætter vi med at stige op mod højderyggen på den sydvestlige side. Vi er omgivet af runde dale, der er dækket af bregner. Vi stiger ned til fyrreskovene i Prazeres, hvorefter vi igen stiger ned ad en gammel asfalteret sti til havet ved Paul do Mar. Mulighed for at svømme. Transfer til Funchal (1 time). Indkvartering i vores residencial.
Frokost inkluderet, middag på egen hånd.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille trailrygsæk (10 / 15 liter) til dagen
1 robust rejsetaske til at bære dine personlige ejendele fra etape til etape.

Anbefalet personligt udstyr
Kasket eller tørklæde
Hat eller pandebånd
Solbriller (mindst indeks 3)
3 åndbare T-shirts
Fleecejakke
vandtæt jakke af Goretex-typen
Strømpebukser eller corsager
2 shorts
4 par trailstrømper
Svømmedragt
Trailsko, der egner sig til off-road-løb
1 x 1,5 L vandpose og evt. 2 x 250 ml vandflasker
Teleskopstokke, hvis du er vant til at løbe med dem
Skiftetøj til turen og til aftenen
Sandaler
Pandelampe
Personlig medicin (se “Sundhedsformaliteter”).

Trailsko
Løbesko, kategori “Trail” i specialforretninger: såler af typen “Vibram”).
Tag dig tid til at løbe i nye sko inden programmet. Hvis de er for nye eller passer dårligt, kan de ødelægge dit ophold.

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed.

Forplejning

Frokost: kolde retter, specielt til trailere.
Varme måltider om aftenen tilberedes af gruppen selv eller indtages på en lille lokal restaurant, afhængigt af mulighederne.
For måltider, der ikke er inkluderet, skal du regne med, hvad der svarer til ca. 15-20 euro for et fuldt måltid på en restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D7
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Løb i postkortlignende omgivelser!