Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Flyrejse til Kathmandu (overnatning på flyet)
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotellet.

D19/20 – Flyrejse Kathmandu-Paris
Fri tid i Kathmandu. Frie måltider. Fly Katmandu-Paris.

NB: Afhængigt af hvilket flyselskab der benyttes, kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D19, overnatning i flyet og ankomst til Paris D20 eller overnatning på hotel D19 og flyvning om dagen D20.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Kørsel til Himalaya (200 km)
Tidlig afgang med bus til landsbyen Besisahar (850 m), der ligger på vejen fra Kathmandu til Pokhara. Vejen går gennem det kuperede område, der adskiller Terai-djunglen fra Himalaya-kæden. (7 timers kørsel fra Kathmandu).
Gennem Marsyangdi-flodens dybe kløfter kører vi i jeep til Dharapani (2 timer), som er startpunktet for vores trek, ved sammenløbet af to floder og sammenløbet af Annapurna- og Manaslu-tårnene.
Overnatning på en lodge i Dharapani (1960 m).

Vandring på 14 etaper (fra 2000 m til 5400 m højde)
Dag 4 – Første etape af vores vandring. Vores sti stiger støt op til Timang Upper, hvor vi passerer gennem flere Gurung-landsbyer. Vi har en smuk udsigt over Manaslu-kæden og Annapurna II. Landskaberne bliver mere tørre, nogle afgrøder findes stadigvæk.
5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 650 m.
Overnatning på en lodge i Timang (2600 m).

D5 – Granitklipperne efterfølges af store kalkstensvægge, som er kongeørnens legeplads. Granskove efterfølges af cedertræer og især fyrreskove. Vi befinder os i den øvre del af Marsyandi-dalen, tæt på den tibetanske grænse og med udsigt til Annapurnas nordlige skråninger.
5 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 600 m / – 100 m.
Overnatning på en lodge i Dhukur Pokhari (3100 m).

Dag 6 – Besøg Pisang-klosteret, inden vi fortsætter vores vandring til den smukke landsby Ghyaru (3700 m). Om eftermiddagen ankommer vi til Ngawal (3600 m), en gammel tibetansk landsby med kloster, chortens og frem for alt en fantastisk udsigt over Annapurnas, Gangapurna og Tilicho.
5 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 600 m / – 100 m.
Overnatning på en lodge i Ngawal (3600 m).

D7 – Befolkningen i rismarkerne er erstattet af samfund af tibetansk oprindelse, og lerhuse er erstattet af et tørt stenhabitat. Fra nær og fjern er landsbyerne markeret med deres bedeflag og chortens. Undervejs kan du besøge klosteret Braga.
4 til 5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 150 m / – 200 m.
Overnatning på en lodge i Manang (3550 m).

D8 – Vi følger Marsyangdi-floden og klatrer op til Khangsar (3800 m), den sidste landsby i regionen. Derefter fortsætter vi op ad bjergsiden til Tilicho-baselejren. Hvile til akklimatisering.
6 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 700 m / – 50 m.
Nat på en lodge i Tilicho (4200 m).

Dag 9 – Flot klatring gennem moræneler til Tilicho-søen (4900 m). I en højde på næsten 5000 m er Tilichos gletsjersøen et hinduistisk pilgrimssted, der er forbundet med Ramayana, og som byder på en spektakulær udsigt over Annapurnas isvægge og Tilicho Peak (7134 m). Om eftermiddagen går vi ned under Tilicho Base Camp og stiger derefter op til Shree Kharkha.
6 timers vandring. Højdemæssig stigning: +800m / -800m.
Overnatning på en lodge i Shree Kharkha (4200m).

D10 – Nedkørsel til Thare Gompa klosteret og derefter op til Letdar.
5 timers vandring. Højdemæssig stigning: +500m / -500m.
Overnatning på en lodge i Letdar (4230m).

Dag 11 – Kort etape til Thorong Phedi og High Camp.
4 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 600 m.
For at afslutte akklimatiseringen vandrer vi om eftermiddagen frem og tilbage i hjertet af et højbjerglandskab.
Overnatning i en lodge i High Camp (4800 m).

Dag 12 – Vi krydser Thorong La-passet (5.416 m), hvor vi for enden af passet ser Dhaulagiri (8.167 m) i al sin pragt, mens Mustangs bjerge og ørkenplateauer kan ses i det fjerne. Smuk udsigt over Nilgiris. Lang nedkørsel til Muktinah, besøg det lille lokale tempel.
8 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 600 m / – 1700 m.
Overnatning på en lodge i den smukke traditionelle landsby Jarkhot (3700 m).

D13 – Kort nedstigning for at besøge den overdådige landsby Jarkhot (3600 m). Vi krydser et lille pas ved Dhangla Danda (3800 m) og stiger stejlt ned til landsbyen Lupra og derefter ned til Kali Gandaki-dalen, der ofte fejes af en stærk sydlig vind. Via Thini undgår vi den store by Jomosom og følger dalen til Marpha, der betragtes som en af de smukkeste Thakali-landsbyer og er berømt for sine æbletræer.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 200 m / – 1100 m.
Overnatning på en lodge i Marpha (2670 m).

D-14 – For at undgå at gå på stien, kan du køre i bil ned gennem Kali Gandaki-slugten. Ca. 4 timer for at nå de varme kilder i Tatopani (1180 m). Efter frokost krydser vi floden til fods til den lille Magar landsby Paudwar på bjergsiden over for Dhaulagiri’s østside.
2,5 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 800 m
Overnatning i Paudwar (1960 m).

D15 – Lang og smuk opadgående etape for at nå frem til Khopra-udkigspunktet, en lille isoleret hytte omgivet af nogle få fårefolde på en skulder med en storslået udsigt over Dhaulagiri og dens satellitter. I begyndelsen er der underskov, men stigningen bliver gradvist stejlere med trapper og en imponerende passage på en højderyg.
5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1750 m
Overnatning i Khopra Danda (3700 m).

D16 – En stejl og til tider svimlende sti fører os til Bayali, der ligger mellem buske og bambuslunde. En sidste stigning bringer os til en højderyg, som vi følger til Dobato lodge. Efter frokost går vi ned i en tæt jungle, hvor træerne er dækket af mos og svampe, indtil vi når Tadapani, hvor vi finder den klassiske sti fra Gorepani.
7 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 300 m / – 1400 m.
Overnatning på en lodge i Tadapani (2600 m).

D17 – Nedkørsel gennem en skov befolket af Entelle-aber (Langurer) for at nå Gurung-landsbyen Ghandruk (1950 m), hvis smukke tørstenshuse har udsigt over risterrasserne. Efter frokost, transfer med jeep fra Kimche (1850 m) til Nayapul (1050 m), hvor vores køretøj venter på at køre os tilbage til Pokhara (820 m).
6 timers vandring. Højdeforøgelse: – 700 m. 1 time i jeep + 1 time og 30 minutter i bil.
Nat på hotel i Pokhara.

D-18 – Bus fra Pokhara til Kathmandu (7 timer). Ankomst sent om eftermiddagen til Kathmandu. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet):
– 1 rygsæk (30 liter) til vandreturen (bruges som håndbagage på flyet)
– 1 stor rejsetaske (bruges som lastrumstaske til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, maks. 12 kg til trekket, ekstra kg vil blive opkrævet, mulighed for at efterlade rejseeffekter i Kathmandu i en lille opbevaringstaske).
Kuffert skal undgås for enhver pris.

Personligt udstyr anbefales:
1 meget varm sovepose (-15°)
Valgfri sovepose
Varme sokker
Letvægtsbukser og varme bukser
Trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Hue
Varmt undertøj til om aftenen
Meget varm dunjakke eller anorak
Et par handsker
Shorts
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Hovedbeklædning
Solcreme
Læbestift
Badedragt
Solbriller, ekstrabriller til de berørte
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Fodtøj:
Vandtætte trekkingsko med en sål med godt greb
Et par gamacher
Træningssko
Flip-flops

Afslutning af vandreturen
Det er tilrådeligt at medbringe relativt brugt tøj, som du kan efterlade hos sherpaerne og bærerne. Dette tøj indsamles af gruppelederen og gives til sirdaren, enten midlertidigt (passage af et pas, lav temperatur) eller permanent ved afslutningen af vandreturen.

ALT ER KLART.
Bemærk venligst: soveposen er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Under razziaen er der vestlig og lokal mad: bl.a. chapatis, en slags pandekage, der erstatter brød, og som kan spises med salt eller sukker, og ris i alle afskygninger.
Restaurant i Kathmandu-dalen (på egen regning), regn 500 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1000 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Forplejning under vandreturen
Trekkingtilladelse
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Den store klassiker blandt Nepals vandreture