Ankomst og afrejse

Velkommen lørdag morgen den 18. december fra kl. 8.
Morgenmad, indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

For begyndere, første session den første eftermiddag. Du skal være til stede for at kunne følge gruppen resten af opholdet.

For andre niveauer, øvelser når det passer dig, vores hold giver dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Kurset slutter sidst på eftermiddagen.
Depositummet vil blive returneret til dig, når du har afleveret dit udstyr ved dagens slutning og har forladt dit værelse om morgenen (bagageopbevaring til rådighed).

Dag for dag program

Typisk dag D2 & D3 – 1 session om morgenen eller om eftermiddagen.

Sessioner med skiftevis teknisk rådgivning, individuel rådgivning, opdagelse af de smukkeste pister i feriestedet, alt sammen med et maksimum af deling og sjov!

På din halve dag kan du sammensætte dit ferieprogram, skiløb med venner, aktiviteter på feriestedet, afslapning … det er op til dig!

Teknisk niveau – Begynder

Du har aldrig stået på ski før, så dette er muligheden for at starte. I løbet af denne uge vil du lære dit udstyr og de grundlæggende principper for skiløb at kende.
På grønne og potentielt blå pister lærer du at kontrollere din hastighed og dine baner, mens du bliver mere og mere involveret i pisten. De grundlæggende tekniske bevægelser som bremsning og drejning bliver behersket hurtigt nok, hvilket vil gøre det muligt for dig hurtigt at få maksimal glæde af træningen. Så ingen undskyldninger mere, lad os tage på en top uge for at lære… for hurtigt at have det sjovt.

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers skiløb. Du kan stå på ski ned ad grønne og nogle blå pister med selvtillid. Du har styr på din hastighed og dine baner. Du er begyndt at lave parallelle sving på ski.
I denne uge vil din instruktør give dig alle de råd, du har brug for for at føle dig tryg på alle de blå og nogle af de røde pister. Du vil arbejde på dit engagement på pisten, du vil blive fortrolig med glat sne, og du vil teste dig selv på mere ujævn sne og mere ujævne pister, så du kan komme med i gruppen af “Mastery”-skiløbere i en kommende uge.

Teknisk niveau – Mastery

Du har opnået et “Mastery”-niveau, fordi du ved, hvordan du kan kontrollere din hastighed og dine baner på blå pister og på røde pister, når de er velpræparerede. Når pisten er ujævn, i hård sne eller i puddersne, er du mindre velbevandret … og det er det, du vil udvikle som teknikker i denne uge sammen med din instruktør.
I denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på alle røde pister (glatte, isede, ujævne), men også på nogle velpræparerede sorte pister i skiområdet. Denne lethed på denne type pister vil gøre det muligt for dig at komme i “Confirmed”-gruppen i de kommende uger med skiløb.

Teknisk niveau – Avanceret

Du har opnået et “bekræftet” niveau, fordi du kan stå på ski med lethed på alle pister i skiområdet, selv om du har mindre lethed, når terrænet er mere ujævnt (bump, is, pudder…).
Målet med din uge er at blive fortrolig med alle typer sne og skråninger (selv om du skal fortsætte med at glide for at forbedre din komfort), herunder at røre ved “pulver” for at kunne skifte til et “ekspert”-niveau i den næste uge af din ferie og hvorfor ikke til en offpiste-ferie.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, fordi du uanset terrænet og sneforholdene nemt og sikkert kan forbinde alle svingtyper (skråninger og store sving). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan møde på offpiste: stejle skråninger (op til 35°), bump, sne af forskellige kvaliteter (dyb, trafikeret, skorpet, frossen, …).
I denne uge skal du have det sjovt sammen med din instruktør, som vil forfine din teknik endnu mere og afhængigt af gruppens ønsker og vejr- og terrænforholdene vise dig en dejlig offpiste og de smukkeste pister og steder i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Af hensyn til din sikkerhed ved snowboarding er det tilrådeligt at bære knæ- og håndledsbeskyttere og en hjelm.

Til snowboarding
1 skijakke, 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par skihandsker eller vanter, 1 skihue eller -hjelm, 1 par UV-filterende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbestift.

Medbring en lås til at lukke dit skab, en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Ski, støvler og stave eller snowboard og støvler

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
La Plagne-skipas, der er gyldigt indtil slutningen af dit ophold
Ski- eller snowboardudstyr til 4 dage
5 eller 7 timers vejledning (afhængigt af dit niveau, 7 timer for begyndere)
Transport fra partner CROUS

Teknisk niveau

Velkommen til Grande Plagne i 4 dage.