Ankomst og afrejse

Reception fra kl. 8.30.
Det er vigtigt at ankomme inden kl. 9.00 (det er tilrådeligt at benytte muligheden for at ankomme dagen før).
Morgenmad fra kl. 8.30 til 10.00 og uddeling af udstyr. Afgang kl. 10.00 til et af skiområderne i Chamonix-dalen.
Dagsudflugt, kort vandretur og perfektionering af offpiste-skiteknikker.

Overnatning i sportsbyen eller i en gîte ved siden af sportsbyen.
Måltid fra kl. 19.00 til 20.15.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, tager vi imod dig mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Fra Argentière-hjemmet kan du gå en dagsvandring afhængigt af dit niveau og af vejr- og sneforholdene: Argentière-passet eller Tour Noir eller Chardonnet.
Tilbage til sportsbyen Argentière omkring kl. 15.00, afslutning af kurset kl. 16.00.

Dag for dag program

Dag 2 – Dagstur fra Aiguille du Midi, hvis forholdene tillader det. Vandretur i Combe Maudite. Sikkerhedsøvelse i gletsjerområdet og nedtur i Vallée Blanche. Nat i sportsbyen eller i en gîte ved siden af sportsbyen.

D3 – Off-piste skiløb i Grands Montets, derefter opstigning til Argentière-hjemmet (2772 m, 1½ time opstigning). Natten i refugiet.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af god kvalitet, maske af god kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagner er obligatoriske.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være din rettesnor: Sammensæt og bær din taske, vær først og fremmest praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan sælges på stedet), skovle, sonder og slæder.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, der skal bæres, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der, undtagen i særlige tilfælde, halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages med fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn i 12 timer fordelt på 5 sessioner
Det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af ucpa) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

En skiturferie i hjertet af Mont Blanc-massivet