Ankomst og afrejse

Reception på søndag mellem 16 og 18.00.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme dagen før, kan du ankomme til centret aftenen før fra kl. 18.00.
Ved sen ankomst efterlader vi en kuvert til dig, så du kan finde dit værelse.

Den første aften er afsat til videnslege for at skabe en varm atmosfære hele ugen igennem.

Ugens sidste morgenmad. Nøglerne udleveres mellem kl. 9 og 11.
Der er en shuttlebus mellem centrum og Langeac station.

Dag for dag program

Kom og oplev Allier, den mest velbevarede og vildeste biflod til Loire. Sammen med dine instruktører får du mulighed for at udforske Haut-Allier-slugterne, der er grønne og bevaret fra menneskelig passage. Kun dem, der dyrker floden, passerer hver dag gennem bunden af kløfterne. Det er lettere at lære white water-aktiviteterne, fordi vandet er meget varmere end bjergbækkene. Mellem svømningen og aktiviteterne kan du komme og indånde en skål ren luft midt i bjergene.

Mandag – Dag med introduktion til kajaksejlads i hvidt vand foran stranden i Prades og i dens hurtigskole. Om eftermiddagen 8 kilometer ned ad Allier ved udgangen af kløfterne.

Tirsdag – Opdagelse af den stive kajak og fornemmelserne af at glide, med mulighed for at prøve at navigere i en helt vandtæt båd.

Onsdag – Canyon dag med vores ekspert. I tager til Rouchoux-kløften i Saint-Privat d’Allier. Du vil opleve abseiling, naturlige rutsjebaner og spring, der er velegnede til de første canyonoplevelser.

Torsdag – Dagsudflugt ned gennem Haut-Allier-kløften mellem Monistrol d’Allier og Prades. Denne dag tjener som rekognoscering for næste dags kajakafdykning.

Fredag – Heldagstur i kajak i en båd tilpasset dit niveau i klasse III-farvande.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller ændres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.
Rækkefølgen af dagene kan variere afhængigt af vores tilgængelighed.

Påkrævet udstyr

Du bedes medbringe dine personlige ejendele, håndklæder og toiletartikler.
Der er sengelinned og lagner til rådighed.
Til vandaktiviteter skal du medbringe sko, der sidder godt på fødderne, og som kan gå i vandet, samt en vindjakke, f.eks. en K-Way. Hvis du bruger briller (solbriller eller briller), skal du huske at medbringe en snor til at fastgøre dem, da det er meget let at miste dem på vandet.
Medbring også en lille rygsæk til at bære dine personlige ejendele til aktivitetsstederne.
Hvis du ønsker det, kan du også medbringe en lille hængelås til at låse din garderobe med.
Der er ingen mulighed for at hæve penge eller bruge bankkort i Prades. Husk at medbringe kontanter eller checks, hvis du ønsker at foretage indkøb på stedet. Kreditkort accepteres ikke på centret.

UCPA stiller udstyr til rådighed til sportsaktiviteter. Både, våddragter, sikkerhedsudstyr, klatreudstyr, vandrestave osv.

Forplejning

Forplejningen finder sted i UCPA Haut-Allier-centret. En selvbetjeningsrestaurant med alt hvad du kan spise, hvor du kan vælge mellem tre til fire forretter, en hovedret (stivelse, grøntsager, kød og fisk ved hvert måltid), ost og flere desserter ved hvert måltid.

Afhængigt af aktiviteterne kan der arrangeres en picnic i Alliers kløfter.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
8 sessioner med flodsport og 1 dag med canyoning

Teknisk niveau

Oplev fornemmelserne ved flodsport i hjertet af Haut-Allier Gorges.