Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Flyrejse til Kathmandu (overnatning på flyet)
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel i Kathmandu, 1300 m over havets overflade.

D-15 – Ankomst af flyvningen.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D14, overnatning i flyet og ankomst D15 eller overnatning på et hotel D14 og en dagflyvning D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Opdagelse af Kathmandu-dalen / Patan
Besøg Patan, den mest buddhistiske af de tre gamle kejserbyer i Kathmandu-dalen. Om eftermiddagen kan du gå til den store stupa Swaymbhunath eller “Abetemplet” og derefter til Durbar-pladsen i Kathmandu. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel i Kathmandu.

Dag 4 – Bhaktapur
Afgang til den overdådige fodgængerby Bhaktapur, 15 km fra Kathmandu, den smukkeste af de tre kejserbyer i dalen, en middelalderby, der er opført på UNESCO’s liste over verdensarv. Frokost på egen hånd. Overnatning på et gæstehus (lokalt vandrehjem).

D5 – Changunarayan og Panauti
Om morgenen går du en tur i Bhaktapurs gader og kører derefter til Changunarayan, det ældste tempel i dalen, der er viet til Vishnu og ligger på en belvedere. Herefter overføres du til Newar landsbyen Panauti (1400 m). Byen var engang hovedstad i et uafhængigt kongerige og har en rig kulturel og historisk arv.
Overnatning hos en Newar værtsfamilie, som vil hjælpe os med at opdage de typiske retter fra denne etniske gruppe under en madlavningsworkshop.

D6 – Namo Buddha-klosteret
En rundvandring fra Panauti til det buddhistiske pilgrimskloster Namo Buddha (1700 m). Efter at have besøgt klosteret går vi ned gennem skoven til en hængebro for at nå landsbyen Balthali.
Smuk udsigt over Himalaya og det omkringliggende landskab. Tilbage til Panauti. Overnatning i et lokalt hus

D7 – Pashupatinath og den store stupa Bodhnath
Oplev Kathmandu-dalens juveler: Pashupatinath, den største hinduistiske helligdom og pilgrimssted i Nepal, hvor kremeringer finder sted på bredden af den hellige Bagmati-floden, som løber ud i Ganges i Indien. Derefter kort transport til den store stupa Bodhnath, et symbol på Kathmandu, omgivet af talrige buddhistiske klostre. Besøg i Sechen-klosteret, som Mathieu Ricard er afhængig af. Gratis måltider. Nat på et gæstehus i tilknytning til et nonnekloster eller kloster.

D8 – Rafting på Trisuli-floden
Kørsel til Royal Chitwan National Park (160 km, 5 timer). Undervejs 3 timers rafting på Trisuli-floden, som har sit udspring i Ganesh Himal-massivet. Derefter når vi Chitwan-parken, et af de få beskyttede vildmarksområder i Terai-regionen, et tropisk område, der strækker sig mellem Indien og Nepal. Vegetationen er frodig, og dyrelivet er talrigt, varieret og spektakulært: næsehorn, elefanter, tigre… Overnatning på en lodge i nærheden af landsbyen Tharu.
NB: risiko for malaria, se sundhedsafsnittet.

D-9 – Chitwan National Park
Dag på opdagelse i junglen. Kanotur ned ad floden for at se fuglene ved solopgang. Besøg på et elefantopdrætningscenter, efterfulgt af en 4×4-safari på jagt efter næsehorn. Vandring gennem en jungle, der er Kipling værdig: hjorte, bjørne m.m. Overnatning på en lodge.

D10 – Bandipur
3 timers kørsel til Bandipur (1000 m), en smuk Newar landsby med 180° udsigt over Himalaya-området fra Dhaulagiri til Jugal Himal. I midten skiller Manaslu-massivet med sine blændende hvide gletsjere sig ud i horisonten. Opdagelse af landsbyen til fods. Overnatning på en charmerende lodge.

D11- Trekking til Himalaya
Trek i de omkringliggende bakker til Chirkini, forbi Magar landsbyen Ramkot. 4 t vandring, højdeforskel +200 m / – 500 m.
Derefter 2 timers kørsel til Lachowk via Pokhara. Kort gåtur til vores komfortable lodge i 1250 m højde med en smuk udsigt over Lamjung Himal og Annapurna II II II og IV.

Dag 12 – Trek til foden af Annapurna-bjergkæden
Vi starter til fods ad små asfalterede stier og vandingskanaler, der snor sig gennem terrassemarkerne. Efter at have krydset Mardi Khola ved Humdi (1100 m) klatrer vi stejlt op ad trapper for at nå den smukke Gurung-landsby Lwang (1500 m), der er specialiseret i te-dyrkning. Smuk udsigt over dalen og de omkringliggende landsbyer, panorama mod nord over Mardi Himal, Macchapuchare og Annapurna III.
5 timers vandring / højdeforskel – 300 m / +600 m. Overnatning hos lokalbefolkningen.

Dag 13 – Pokhara
Morgenvandring på bjergsiden gennem skoven for gradvist at stige op til landsbyen Dhampus (1750 m). Sidste stejle nedtur ad trapper for at nå Phedi (1130 m). 4 timers vandring / højdeforskel – 650 m / +300 m. Tilbage med bus til Pokhara. Overnatning på hotel.

D-14 – Tidlig afgang på vej til Kathmandu (7 timers kørsel). Transfer til lufthavnen og returfly.
Middag til fri disposition.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet):
– 1 rygsæk (30 liter) til dagen (bruges som håndbagage til flyrejsen)
– 1 stor rejsetaske (bruges som indskudsbagage til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, mulighed for at efterlade rejseeffekter, der er ubrugelige i Nepal, i Kathmandu).
Kuffert skal undgås for enhver pris.

Anbefalet personligt udstyr
1 let sovepose (-5°C), evt. soveposeunderlag
Vandresko (trekkingsko), varme sokker, kondisko, klipklappere
Lette bukser, trøje eller fleece,
regntøj som f.eks. en poncho
Fra december til februar: varmt tøj til om aftenen, anorak, hue, handsker
Shorts, T-shirts eller poloshirts, tørklæde, lommetørklæde,
hovedbeklædning, solcreme, læbepomade, badetøj
Solbriller, ekstra briller til de berørte personer
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier
2 store plastikposer
kamera
lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Til raftingturen
Et par brugte tennissko til fødderne.

Sikkerhedsvest til rafting og kanosejlads.

Forplejning

Under vandreturen serveres vestlig og lokal mad: blandt andet chapatis, en slags pandekage, der erstatter brød, og som kan spises med salt eller sukker, og ris i alle former.
Restaurant i Kathmandu-dalen (på egen regning), regn med 500 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1000 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Adgangsgebyrer til de steder, der er opført i programmet
Tilsyn
Indkvartering
Forplejning under vandreturen
Trekkingtilladelse
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Vores nemmeste program i Nepal