Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering (om morgenen har du adgang til et sikkert lokale til at efterlade din bagage) og udstyr til rådighed.

For den første dag, øv efter egen behag selvstændigt, vores hold giver dig alle oplysninger til at starte dit ophold i sneen godt: sikkerhedsrådgivning, vejrinfo, sneforhold, baneinformation.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen, under Welcome Time og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om UCPA, livet i sportsbyen, de vejledte sessioner, der begynder fra næste dag: gruppeformation, mødetider, ugens højdepunkter.
For off-piste og ski vandring kurser, hurtig sikkerhedsinformation.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørens kode. Du finder derefter en konvolut i dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, skal udstyr returneres lørdag før kl. 12.
Dit værelse skal være forladt senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Tur til Tour eller Brévent stedet: bekræftelse af opnåede resultater og lille vandretur til Carraye spidsen eller Glière passet.
Højdeforskel på stigningen 400 m. D.V.A. øvelse.

Tirsdag – Gletsjervandring i Argentière bassinet.
Højdeforskel på stigningen 600 m. Koncepter om redning i crevasse.

Onsdag – Heldagsudflugt: for eksempel: Col des crochues / Col de Bérard.
Højdeforskel på stigningen 600 m. Brug af kramper.

Torsdag – Vandring til refuge (for eksempel: Argentière refuge).
Højdeforskel på stigningen op til 700 m. Overnatning i ophold.

Fredag – Tour noir passet eller Passon passet fra Argentière refuge.
Fra 650 til 1000 m højdeforskel på stigningen. Overnatning på sportsbyen eller i en kro.

Programmets forløb er angivet som retningsgivende.
Det kan være underkastet ændringer eller tilpasninger, afhængig af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA topledere, der er bemyndigede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau, afhængig af deltagernes form.

Kontroller nøje det nødvendige niveau for træningen. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, vil vi ikke altid være i stand til at tilbyde dig et andet program.

Informationer om overnatningssteder uden for sportsbyen, boligfaciliteter, komfort og catering er angivet som retningsgivende, de er ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Gourde (eller plastikflaske) eller termoflaske, personligt apotek, lommekniv, lille toiletmappe, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitets solbriller, kvalitetsmaske, tyndt åndbart undertrøje, t-shirts, sweatshirts, polar bear jakke eller tyk sweater, vandtæt jakke som goretex, bukser som goretex, tights eller joggebukser, 2 eller 3 par strømper, handsker, vanter. Solcreme med høj faktor og læbebalsam.

Lav et kompromis mellem ski og bjergudstyret: praktisk, behageligt, vandtæt, isolerede, let.

Vejen skifter hurtigt i bjergene og temperaturforskellene er undertiden meget store. Husk at beskytte dig selv mod både kulde og sol.

Størrelse og vægt skal guide dig: pakning og bæring af tasken. Vær praktisk frem for alt.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovle, sonder.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især støvler), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end vand på flaske, som du skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Tag dine langrendsski på: Forundringen ved foden af Mont Blanc!