Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering (om morgenen har du adgang til et sikret rum for at efterlade din bagage), udstyrsudlevering.

For den første dag, praktiser efter eget valg selvstændigt, vores team giver dig alle de oplysninger du har brug for til at starte dit ophold i sneen: Sikkerhedstips, vejrinformationer, sneforhold, pisteinformationer.

Tips fra vores sportsby: Vi foreslår at du ankommer før kl. 13 for at udnytte din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen, under vores Welcome Time og over en velkomstdrink, giver UCPA-holdet dig alle oplysninger om UCPA, livet i sportsbyen, de superviserede sessioner der starter næste dag: Gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.
For off-piste og skitur-kurser, hurtig sikkerhedsinformation.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportsbyen (mail [email protected] eller telefon) så vi kan sende dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en konvolut med dit navn og indikationer for at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste ustrukturerede formiddag, skal alt udstyr afleveres lørdag inden kl. 12. Din værelse skal være ledigt senest kl. 13. Afrejse fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Heldagsudflugt. Brug af selvklæbende skind, håndtering af sikkerhedsudstyr (D.V.A.). Forventet udviklingsområde: Le Tour.

Tirsdag – Heldagsudflugt. Begreber om kortlægning og orientering (brug af kort, kompas og højdemåler). Forventet udviklingsområde: Le Brévent, Carlaveyron.

Onsdag – Heldagsudflugt. Off-piste skiteknikker.

Torsdag – Heldagsudflugt, en smuk opgavevandring. Eftermiddagstur til Loriaz-lyet. Fondue og natten i lyet.

Fredag – Heldagsudflugt, en smuk opgavevandring. Vandring rundt om Loriaz-lyet, derefter nedstigning til Buet-landsbyen hvorfra vi vender tilbage til Le Tour området.

Programmets forløb er angivet som vejledende.
Det kan være underlagt ændringer eller justeringer, afhængig af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun lederne af UCPA-ledelsen, der er berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau, samt deltagernes form.

Sørg for at tjekke det nødvendige niveau for kurset. Hvis du ikke opfylder det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningssteder uden for sportsbyen, indkvarteringsfaciliteter, bekvemmeligheder og restaurering er vejledende; de er ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Gourde (eller plastikflaske) eller termokande, dynebetræk til skjulet (dyne er til stede i skjulet, på grund af hygiejne er dynebetræk obligatoriske), pandelampe, personligt apotek, lommekniv, lille toiletmappe, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller tørklæde, hue og hårbånd, kvalitetssolbriller, kvalitetsmaske, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirts, polarpelsjakke eller tyk sweater, goretex vandtæt jakke, goretex bukser, tights eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme af typen total solblokerende og læbepomade.
For skjulet er dynebetræk uundværlige.

Lav et kompromis mellem skiudstyret og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabel, vandtæt, isoleret, let.

Vejret ændrer sig hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er undertiden meget store.
Husk at beskytte dig selv mod både kulde og sol.

Volumen og vægt skal guide dig: sammensætning og bæring af posen, vær praktisk frem for alt.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, (og sikkerhedsudstyr: D.V.A.) skovle, sonder, slæder.
Af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan sælges på stedet.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et simpelt varmt måltid efter tilmelding dagen før, hvilket ikke altid er foreneligt med kursets program).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der forplejning, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Liftkort fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun kan besøges med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer i 10 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Programmet til at begynde med skitouring