Ankomst og afrejse

Dag 1:
Velkommen og transport til den fredelige landsby Ossès, hvor de røde baskiske huse passer perfekt til de smaragdgrønne bakker, der omgiver den. Afgang fra landsbyen til fods for en første vandretur i hjertet af dette storslåede og grønne Baskerland. En dejlig og blid tilgang til området med smukke udsigter over de omkringliggende dale og bjergtoppe.
Indkvartering på værelserne efter hjemkomsten fra vandreturen og en første yogasession, inden vi deler aftensmad i den store stue i dette familiehus.
familiehjem.
3 til 4 timers vandring; transporttid 1 time; højdeforskel +300/-300

Dag 6: Afslutning af opholdet
Sidste opvågning i disse fredelige omgivelser og de sidste lækkerier i Baskerlandet.
Transfer og afrejse sidst på formiddagen.
Transfertid: 1 time

Dag for dag program

Dag 2: Larla
Kroppen vækkes med en yogasession efter en beroligende første nat. Dagens vandring tager dig til Larlas højder og byder på en storslået udsigt over Iparla-kammene, der er prydet af betagende røde sandstenssnørebånd. Det er ikke ualmindeligt at støde på transhumante flokke, der ledsager vandrerne i deres stilhed.
4 timers vandring; højdeforøgelse +500/-500

Dag 3: Le Mondarrain – Hasparren
Blid vandring på Mondarrain-toppens skråninger, der er spækket med smukke bøgeskove med fantastiske planteskulpturer. De store grønne områder i området er nemme at overskue og betragte, når man passerer en flok heste eller en rovfugleflok. Besøg og slentre gennem landsbyen Hasparren på vej tilbage fra vandreturen.
Vandring: 3h30; højdeforskel +380/-380, transporttid: 1 time

Dag 4: Bidarray – Harriondi
Rundt om Harriondi ved foden af Iparla-massivet, hvor stien får de forbløffende okkerfarver og vinbede, der er karakteristiske for massivet. Den kaldes også Harrihandi, og opstigningen til toppen er mulig, men skal fortjenes. Man kan nyde den bemærkelsesværdige udsigt over Baïgura-bjerget uden grænser, ligesom man kan nyde Penas d’Itchusi overfor, som afsløres ved en fårefolde, der er omkranset af egetræer.
4 timers vandring; højdeforskel +500/-500, transporttid: 15 min.

Dag 5: Ispéguy – Saint-Jean Pied de Port
Transport til Ispéguy-passet gennem store bucoliske områder. Afgang ad en sti langs grænsekammen, hvor relieffet afslører de første bjerglandskaber med Pic d’Orhy i det fjerne. På vejen tilbage kan du besøge og slentre rundt i den historiske baskiske landsby Saint-Jean-Pied-de-Port. Afhængigt af gruppen og den tid, der er til rådighed, kan du besøge Aldudes-ostfabrikken for at opleve historien om osten Ossau-Iraty BOB.
3h30 vandring; højdeforskel +300/-300, transporttid: 1 time

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

RÅD TIL VALG AF UDSTYR
For overkroppen: Uanset region eller årstid er princippet med 3 åndbare lag (T-shirt – varm trøje eller jakke – vandtæt/vindtæt overfrakke) velegnet i de fleste situationer. Vælg tøj, der tørrer hurtigt – syntetiske fibre – og
Undgå bomuld (tørrer for langsomt => ubehageligt).
Til underkroppen: shorts og bukser af fast stof eller syntetisk materiale tørrer også hurtigt og er derfor mere behagelige.
komfort.
1 par vandtætte vandrestøvler med god ankelstøtte og “Vibram”-såler. Det er vigtigt, at du prøver dem inden dit ophold. Du må ikke bære lave sko.

Til dit ophold skal du medbringe :
– 1 rejsetaske pr. person (eller kuffert med hjul).
– 1 rygsæk på ca. 35-40 liter, med bælte og godt ventileret ryg for at sikre din komfort.

HVAD SKAL MEDTAGES
1 stor plastikpose til at lægge i rygsækken for at beskytte dine ejendele mod vejrliget og/eller 1 overpose, 1 vandtæt taske med : 1 par pinde (valgfrit), 1 par solbriller af god kvalitet (beskyttelsesniveau 3), der dækker siderne + solcreme med god beskyttelsesfaktor og læbestift (alt sammen systematisk i rygsækken), 1 vandflaske af 1,5 liter miniature i isotermisk eller aluminium eller en blød vandflaske som Platypus (anbefales ikke om vinteren) eller en filtrerende vandflaske (som Lifestraw®, Katadyn MyBottle®, Life Saver®)…), 1 lille termokande på 50 cl (valgfri og især nyttig om vinteren, hvis man ønsker at medbringe te, kaffe …), 1 plastik- eller aluminiumsbæger med isoleret håndtag, 1 lommekniv (Opinel-type), til picnic: bestik og 1 plastikdåse på mindst 0,5 liter som Tuperwear (uundværlig, selv om den måske ikke bliver brugt), toiletartikler og 1 hurtigtørrende håndklæde (foretrækker det mest nødvendige, små mængder, økologisk sæbe….), 1 pandelampe eller lommelygte + overlevelsestæppe: skal systematisk lægges i rygsækken, da en uforudset forsinkelse som følge af en hændelse kan opstå selv på en let vandretur.

FARMAKA
Informer guiden om enhver sygdom, behandling eller anden allergi, der kan komplicere den medicinske behandling i tilfælde af en hændelse, eller
eventuelle ubehageligheder, der kan opstå under vandreturen: din sædvanlige medicin, smertestillende medicin: helst paracetamol, medicin mod fordøjelsesproblemer, tabletter mod halsbetændelse, elastisk tape, f.eks. Elastoplast 5 eller 8 cm bred x 2,5 m, forbindinger af typen Steri-Strip, sæt klæbende forbindinger + desinficerende puder, dobbelt hud (f.eks. Compeed eller SOS blister), pincet, lille saks, C-vitamin, splinterpincet.

VALG AF DET RIGTIGE YOGAUDSTYR
Det ideelle outfit kombinerer komfort og åndbarhed. Det skal hverken være for stramt eller for løst og skal være tilpasset bevægelsen. Vær også opmærksom på, at farverne påvirker din og andres sindstilstand. Til en blid praksis som Hatha Yoga foretrækker vi bløde, pastelfarver.
– Type af top: Vi anbefaler en tanktop, der passer til den sport, som du føler dig godt tilpas i.
– Underdel: Leggings, der passer til den pågældende sport, eller shorts, hvis du føler dig mere komfortabel.
– Undertøjstype: Vælg undertøj af et behageligt materiale, der ikke indsnævrer dig.
Overvej også at tage en lille vest med, hvis temperaturerne er lidt kølige, eller et let tæppe.
Af hensyn til din komfort og afhængigt af dit niveau kan du også medbringe 1 eller 2 skumklodser.

Der er underlag til yogapraksis.

Forplejning

Måltiderne vil blive indtaget på overnatningsstedet, og vi tager en picnic med til frokost. Kokkens madlavning er lige så livlig som velsmagende og baseret på friske råvarer.
Hjemmelavet bagværk til morgenmad.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering med fuld pension
Adgang til hotellets SPA
Tilsyn
Rejser under kurset

Teknisk niveau

Kom i kontakt med Baskerlandet med denne vandre- og yogaferie.