Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Delhi
Møde i lufthavnen og transport til byen. Overnatning på hotellet.
NB: Ankomst om natten, senere eller tidligere på D2, afhængigt af det anvendte flyselskab.

D-13 – Delhi og returflyvning
Ankomst af bussen til Delhi om morgenen. Velkomst ved ankomsten og transfer til hotellet (værelser til rådighed fra kl. 12 til aften før afgang til lufthavnen). Middag på restauranten, derefter transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D-14 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D-2 – Delhi – Natbus til Manali (570 km, 15 timers kørsel)
Besøg i Delhi, mere eller mindre langt afhængigt af den tid, der er til rådighed, afhængigt af ankomsttidspunktet for det internationale fly: den store Qutb-minaret, Lotus-templet, Indiens port, parlamentet osv. Sidst på eftermiddagen overføres du til bussens afgangssted til Manali. Overnatning i en behagelig bus med aircondition gennem delstaterne Punjab og Haryana (medbring varmt tøj til natbusturen).

Dag 3 – Manali
Ankomst af bussen om morgenen i Manali, overførsel til hotellet, installation på værelserne og formiddag med hvile. I 1900 m højde i Kullu-dalen er den lille by Manali en del af det, som englænderne kaldte “Hill Stations”, feriesteder i bjergene, hvor de britiske koloniale embedsmænd kom hen om sommeren for at undslippe den kvælende varme på Gangesletten under monsunen. Om eftermiddagen er der en opdagelsesvandring og kontakt med yogalæreren. Overnatning på hotellet.

Dag 4 – Yoga og besøg i Manali
Morgenyogasession (2 timer) før morgenmaden. Derefter besøg i det gamle Manali, hvor det hinduistiske Manu-tempel (grundlagt ifølge legenden hvor Noah mislykkedes med sin Ark under syndfloden…) ligger. Gå til Dhungari-templet, der er dedikeret til gudinden Hadimba, bygget i 2050 m højde midt i en cedertræskov. Sidst på eftermiddagen, meditationssession (2 timer). Overnatning på hotellet.

Dag 5 – Yoga i Manali og trekking i de omkringliggende landsbyer
Yoga-session om morgenen (2 timer). Efter morgenmaden vandrer du nord for Manali, fra landsby til landsby, for at opleve bjergarkitekturen og den lokale kultur. Frokost i Solang med udsigt til den storslåede Rohtang-bjergkæde. Tilbage til Manali og overnatning på hotellet.

D6 – Manikaran: pilgrimsfærd og termiske bade.
Kør til Manikaran (3 timer tur/retur), et sted kendt for sine naturlige varme kilder og et pilgrimssted for hindu- og sikh-samfundene (guiden vil forklare dig de regler, du skal følge). Vi får mulighed for at bade (40-60 minutter) i disse varme kilder, inden vi besøger sikh- og hindu-templerne (ca. 1 time). Derefter spiser vi frokost i et “samfundskøkken” (ca. 1 time), hvor måltidet traditionen tro serveres gratis for alle besøgende uanset køn, religion, økonomisk status eller etnicitet (vores guide vil give et bidrag svarende til måltidets budget). Møde med pilgrimme og vandring, derefter hjemrejse til Manali sidst på eftermiddagen, overnatning på hotellet.

D7 – Yoga i Manali og Nagar Castle
Yoga om morgenen. Efter morgenmaden kørsel til Nagar (1 time), tidligere hovedstad for Rajah af Kullu. Besøg slottet, som nu er omdannet til hotel. Fra slottet er der en panoramaudsigt over hele Beas-dalen. Besøg kunstgalleriet af maleren Roerich, de gamle templer af Tripura og Shiva. På vejen tilbage, afhængig af den tid, der er til rådighed, er det muligt at stoppe for at se templer ved Jagatsukh. Sidst på dagen yoga og stille meditationssession. Overnatning på hotellet.

4 dages trek til Bhrigu-søen (4200m), med yogasessioner

Dag 8 – Rauli Kholi (3500m)
Yoga session om morgenen. Efter morgenmaden kører vi til Gulaba (2800m), startpunktet for vores trek. Bæring af udstyr og mad til trekket sker af bærere eller mulæsler. Efter 3 til 4 timers vandring ankommer vi til Rauli Kholi (3500m), hvor vi slår lejren op. På en klar dag har vi en storslået udsigt til de høje bjerge på den anden side af dalen. En kort gåtur rundt om lejren. Vi tilbringer natten i telte.

Dag 9 – Bhrigu-søen (4200m) og Pandu Ropa (3700m)
Morgenyogasession (2 timer) før morgenmaden. Derefter begynder vi dagens vandring op ad en gradvis og jævn stigning til Bhrigu-søen (4200m). Ifølge traditionen mediterede Rishi Bhrigu her og tog et bad i det hellige vand i søen. På en klar dag har vi en smuk udsigt over Hamta-dalen og toppene Deo Tibba (6100m) og Indraasan (6200m). Nedtur til lejrpladsen, Pandu Ropa (3700m).
Ca. 6 timers vandring. Yoga-session i slutningen af dagen. Overnatning i telte.

Dag 10 – Moridugh (2600m)
Yoga session om morgenen, derefter begynder vi at vandre på en nedadgående sti gennem græsmarker, der er mere eller mindre rigt blomstrede alt efter årstiden. Snart når vi skoven, ege, birkes og rhododendron… Vi ankommer til vores lejr i skoven. Om eftermiddagen afslapning, meditation og kirtan (hengiven sang). Overnatning i telte i Moridugh (2600m).

Dag 11 – Slut på vandreturen, tilbage til Manali
Sidste yogasession. Efter morgenmaden kort nedstigning for at slutte sig til hovedstien på balkonen over dalen. Ved afslutningen af trekket kort transport med køretøj til hotellet (5 km). Undervejs besøges det gamle Vashisht-tempel, der er viet til vismanden Vashishtha og Lord Rama. Der er offentlige bade, der forsynes af varme svovlkilder med helbredende kræfter. Aftenen er til fri disposition, overnatning på hotellet.

D-12 – Manali – Delhi
Fri dag i Manali. Om eftermiddagen afgang med bus til Delhi (570 km, 15 timers kørsel). Nat i bussen.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage: vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg.
– 1 rygsæk (30-35 l) til at bære dagens ejendele.
– 1 duffelbag eller rygsæk, som bæres af bærere eller muldyr (ingen kufferter!).
– 2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 varm bjergdyne (se afsnittet om klima)
solide trekkingsko med hakket sål og god støtte for anklerne
Træningssko
Flip-flops
Varme sokker
Lette sokker
Letvægtsbukser
Varme bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm uld- eller fleecetrøje
Regntøj som f.eks. en poncho
Badedragt
Hue og handsker
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde, lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflaske
Elektrisk lommelygte med 2 ekstra batterier (praktisk pandelampe)
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i lav højde.

Valgfrit
Sækkelagen

Telte, bestik, skummadrasser.
Bemærk venligst: Dyner medfølger ikke.

Forplejning

Varierede måltider, med eller uden kød, tilpasset vestlige kunder. Morgenmad, picnic frokost, snack og aftensmad på vandreturen. I byen skal du undgå stegt og rå mad.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Mad
Entréer til de monumenter og museer, der er nævnt i programmet
Kollektivt udstyr (telte, madrasser, køkkenudstyr)
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Yoga og vandreture i det indiske Himalaya