Ankomst og afrejse

D1 – Ankomst til Jordan
Fly fra Paris til Amman, velkomst i lufthavnen og transport til hotellet i Madaba. Præsentation af programmet af din guide og yogalæreren. Afhængigt af ankomsttidspunktet, muligt besøg i byen. 25 Km, 35 minutters kørsel. Middag (på flyet eller i Madaba), overnatning i Madaba.

D8 – Det Døde Hav / Amman lufthavn
Kort meditationssession for at nyde ørkenen en sidste gang ved solopgang.
Derefter kører vi til Det Døde Hav (4 timers kørsel). Vi følger Dødehavets kyster og passerer de mange “wadi’er”, der skærer sig dybt ind i den transjordaniske højslette (f.eks. Wadi Mujib) og forsyner dette såkaldte “livløse hav”, der ligger næsten 417 m under havets overflade, med ferskvand og varme kilder. Stop ved en strand ved havet og tag en svømmetur. At flyde i det saltmættede vand, uden nogen anstrengelse, er en særlig oplevelse.
Frokost på en restaurant ved havet, adgang til svømmebassiner og brusere.
Vi kører tilbage til Amman (1 times kørsel) og ankommer til lufthavnen om eftermiddagen. Boarding til returflyet, ankomst til Paris om aftenen.

Dag for dag program

Dag 2 : Madaba / Dana
Morgenbesøg i byen Madaba (hvis vi ikke havde tid til det på dag 1), dens kirke Saint Georg og dens butiksgader, derefter kører vi til Dana og passerer Moujib Panorama (en spektakulær 650 meter dyb kløft). Stop undervejs på en restaurant for at spise frokost. Ankomst om eftermiddagen til Dana. Indkvartering på et gæstehus i 2 nætter. Første yogasession på tagterrassen, hvorfra der er en betagende udsigt over dalen, der løber ud til Det Døde Hav. Aftensmad og overnatning på pensionen. 200 km, 3t15 kørsel i løbet af dagen.

Dag 3 : Dana-reservatet
Anden yogasession ved solopgang på tagterrassen. Dagsvandring på ca. 4 timer eller 4,5 timer i Dana-reservatet (picnic frokost). At gå gennem de fantastisk formede sandstensformationer er en unik oplevelse, mange af klipperne minder om fantastiske dyr, eller ansigter. Dana-reservatet er et unikt og magisk sted. Tilbage til Dana landsby, tredje yogasession på tagterrassen på gæstehuset. Aftensmad og overnatning på gæstehuset.

D-4 : Dana / Shoback / Little Petra
Fjerde yogasession ved solopgang i Dana. Halvdags vandretur i reservatet. Sidste frokost på pensionen, derefter kørsel til Shoback Castle (25 km), besøg på slottet. Dette slot stammer fra korstogene og er det ældste korsfarer-slot i Jordan. Dens beliggenhed på toppen af en afsondret bakke er slående. Fortsæt til Siq Al Barid (26 km), besøg det lille Petra sidst på eftermiddagen. Indkvartering på et hotel i Wadi Mussa (den nærmeste by til Petra) for 2 nætter. Middag i byen.

D5 : Petra by
Gennem den lange “Sicq”-korridor nærmer vi os i det bløde morgenlys den berømte “skat”, “Khazneh”, mesterværket i denne næsten uendelige overflod af grave og templer. Dørene til den nedre bydel og “Offerpladsens høje sted” står åbne for os med udsigt over de store klassiske monumenter i dette gamle vidunder: det romerske teater, den byzantinske basilika, de kongelige grave … Picnic frokost i løbet af dagen. Tilbage til hotellet, 5. yogasession før middagen på hotellets terrasse, middag i byen.

D6 : Wadi Rum-ørkenen
Kørsel til landsbyen Rum (115 km, 2 timers kørsel), derefter 4×4 for at nå lejren i ørkenen. Frokost i lejren. Eftermiddagsvandring i ørkenen på 2.30 timer.
At kunne vandre i Wadi Rum-ørkenen i de usædvanlige omgivelser og opleve sandstensfæstninger, der ligger på røde sandklitter, er et uforglemmeligt øjeblik. Vi opdager vilde kløfter med skiftende lys, der oplyser denne ørken “med tusind farver”.
Vi rejser til den sydlige og østlige kant af massivet tæt på grænsen til Saudi-Arabien, langt fra de slagne veje og de sædvanlige turistruter. Vi når frem til unikke udsigtspunkter. Lyrisk beskrevet af Lawrence af Arabien i hans bog, der fortæller om begivenhederne i forbindelse med den arabiske opstand mod tyrkerne. De storslåede klippeformationer i Wadi Rum byder på storslåede vandreture og enestående områder til yogaøvelse. Usædvanlige ruter gennem kløfterne giver dig mulighed for at få det meste ud af atmosfæren i denne majestætiske ørken.
Vend tilbage til lejren efter vandreturen, sjette yogasession før middagen. Overnatning i lejren.

Dag 7 : Wadi Rum-ørkenen
Syvende yogasession i ørkenen ved solopgang, dagsvandring i ørkenen, ca. 4 timers vandring (picnic frokost). Tilbage til lejren, ottende yogasession før aftensmad. Anden nat i lejren.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (vægten af bagagen i lastrummet må ikke overstige 15 kg pr. person)
1 stor sportstaske eller 1 stor rejsetaske, som skal transporteres af assistancekøretøjet
1 mellemstor til stor rygsæk (30 l) til at bære dagens ejendele.

Anbefalet personligt udstyr
2 til 3 par lette bomuldsbukser
For større komfort: en sæk med lagner
1 vindtæt jakke og en meget varm trøje eller fleece til forår og efterår
1 anorak (en dunjakke er ikke nødvendig, men kan være meget behagelig)
Et par par sokker
Trøje eller sweater, 1 eller 2 alt efter årstiden
Langærmede skjorter frem for t-shirts
1 eller 2 vandflasker på 2 x 1 liter
1 pandelampe, om muligt med batteri og ekstra pære
Solbriller
1 lommekniv
Toiletartikler og et lille personligt apotek
Micropur-tabletter til brug, når man drikker vand fra dunkene.
Til svømning i Det Døde Hav: badetøj, håndklæde

Til vandreture
1 par sandaler til om aftenen
1 par lette vandresko eller kondisko med god støtte for anklerne

Til yogapraksis
1 yogamåtte
1 yogasten af skumgummi
1 yogastrop
1 behageligt tøj (shorts eller bløde lyse bukser).

Billeder
Vandtæt taske til at beskytte dit udstyr mod sandet (plastikfilm, der bruges til at beskytte mad, der skal fryses, er en fremragende beskyttelse)

Bemærk venligst: Yogamåtte, skumklods, rem, vandresko og rygsæk er ikke inkluderet!

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde dig varierede og afbalancerede måltider med lokale fødevarer.
“Stor” morgenmad om morgenen, picnic frokost (blandede salater). Om aftenen, varme måltider tilberedt af den lokale kok.
Supportteamet vil organisere vandet for den nødvendige hygiejne og komfort.
Der er mineralvand fra D2 til D8.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D8
Mineralvand fra D2 til D8
Lokal transport med engelsk- eller fransktalende chauffør
Tilsyn af en fransktalende kulturguide under hele opholdet
De 8 yogaklasser givet af en kvalificeret lærer
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lokal transport.

Teknisk niveau

Yoga i Jordan, i hjertet af en af de smukkeste ørkener i verden