Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Marrakech
Velkommen i lufthavnen. Direkte transport ad landevej fra Tahannaout til vores første indkvartering, der ligger i foden af det høje Atlas, nær landsbyen Outgual i 1100 meters højde. Indkvartering i et lodgetelt for en nat, middag på stedet. 35 km med minibus.

D8 – Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – På vej til det høje Atlas
Tidligt om morgenen kører du i minibus til Arba Tighedouine, en stor landsby i Zat-dalen (1.30 min. kørsel). Afgang på første etape af vores vandretur, ankomst til keramiklandsbyen Talatast efter to kilometer. Fortsættelse af stigningen mod landsbyerne under Yagour-plateauet. Bivuak i telte i nærheden af landsbyen Aït Ouaïri (1750 m). 4 timers vandring. Højdeforøgelse: + 700 m.

Dag 3 – Opstigning til Yagour-plateauet
Regelmæssig opstigning til Yagour-plateauet. Stien snor sig gennem et mineralunivers indtil Akka Moussa-passet. Ankomst til Akka Moussa-søen (sommetider udtørret), hvor vi slår lejr i nærheden (2400 m). Om eftermiddagen går vi på græsgange, hvor mange flokke græsser. Nat i telte. 4/5 t. vandring. Højdemæssig stigning: + 700 m.

Dag 4 – Gennem de høje græsgange
En smuk vandredag i de mellemste bjerge gennem de høje græsgange i Yagour ved foden af Adrar Meltsene (3597 m). Fra dal til dal afslører højsletten sine hemmeligheder en efter en. Ankomst til fårefoldene og indretning af bivuak før Ourzazt (2200 m). 5 timers vandring. Højdeforskel: + 150 m / – 200 m.

Dag 5 – Klippegraveringer
En stor del af formiddagen er afsat til at opdage de mange klippegravure i omgivelserne. Disse klippegraveringer er generelt placeret på de passager, som jæger- og hyrdefolk fra slutningen af bondestenalderen (5000 og 2500 år f.Kr.), der var på flugt fra udtørringen af Saharas stepper, har foretaget. Senere blev disse samme ruter brugt af de store rytter- og kamelkaravaner fra Niger og Senegal. Og omvendt af malmsøgerne (mellem 2000 og 1500 f.Kr.), herunder de puniske kolonier, der kom fra Spanien for at etablere handelsposter ved kysten mellem Tanger og Essaouira. Vi kan således tænke os, at det høje Atlas var den store korsvej mellem de arkæiske, sahariske og kykladiske civilisationer.
Og det er på Yagour, at antallet af graveringer er det største og mest varierede. Jægernes arv er ved at forsvinde. Den vilde fauna er i mindretal. Der findes stadig buer og kastvåben, men dolke er mere talrige, kvæg er bedre repræsenteret, og ploven dukker op.
Sidst på formiddagen forlader vi Yagour-hederne. En kort stigning til et pas, langs en sti på bjergsiden midt mellem enebærtræer, der giver en spektakulær udsigt over plateauet og Zat-dalen. Fra passet begynder vi den mest tekniske del af denne smukke tur med en meget lang nedkørsel til landsbyen Ikkis i en vild dal, derefter til oued Zat, som vi klatrer op til den lille landsby Azgour (1150 m). Bivuak under telt. 4 timers vandring (eksklusive opdagelsen af klipperne). Højdeforøgelse: + 200 m / – 1 300 m.

Dag 6 – Zat-dalen
Vi følger Zat wadi’en til landsbyen Aït Slimane ad en lidt befærdet sti. Vandringen fortsætter gennem marker, laurbær- og olivenhække, hvor vi opdager berberkulturen og arkitekturen. Bivuak i telte på markerne for en sidste nat i hjertet af berbertraditionen (1200 m). 5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 500 m / – 600 m.

D7 – Fra landsbyen Arba Tighedouine til Marrakech
Mellem marker og landsbyer, lang nedstigning til landsbyen Arba Tighuedouine. 3 timers vandring. Højdeforøgelse: -800 meter. Efter frokost returnerer vi med minibus til Marrakech. Fri middag og overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage: (pas på, ikke mere end 15 kg)
1 lille rygsæk (20/30 l) til at bære dagens ejendele.
1 stor rejsetaske eller duffelbag (ikke en kuffert!).

Anbefalet personligt udstyrVarmt tøj og undertøj til om aftenen
1 god uld- eller fleecetrøje (medbring mere varmt tøj om foråret og efteråret)
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt
1 eller 2 forholdsvis vide bomuldsbukser
1 par shorts (ikke for korte)
1 badedragt
1 regnkappe
1 vindjakke
2 til 3 par sokker til vandreturen
Toiletartikler og en lille personlig førstehjælpskasse
1 lommelygte
1 eller 2 vandflasker (mindst 1 liter)
Solbriller
Hat/hue
1 lommekniv, toiletpapir.

Til overnatning
1 varm sovepose (komforttemperatur på 5 °C fra juni til midten af september og 0 °C i de øvrige perioder).
Det er altid muligt at tilføje et lagen af silke eller fleece for at forstærke den termiske beskyttelse af din dyne.

Til vandring
Trekkingsko anbefales på det kraftigste
Lette tennissko uden ankelstøtte anbefales ikke til vandreture.
De vil dog være meget velkomne om aftenen i landsbyen som afslapningssko.

Telte, skummadras, skål og bestik.
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed!

Forplejning

Morgenmad: kaffe, te, chokolade, korn, brød og syltetøj.
Frokost: blandede salater, frugt.
Aftensmad: varme retter, lokale eller europæiske, aktiv og spontan deltagelse i tilberedningen af måltiderne er velkommen.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D7
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

På de smukkeste stier i Atlas