Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Den første dag, hvor du øver dig på egen hånd, giver vores teams dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen og de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag til fredag, ca. 23 timers tilsyn, i form af hele dage, frokostpauser i form af picnic udenfor eller i særlige “hors-sac”-lokaler i skiområderne, afgang til skiområdet omkring kl. 9.00, kursusafslutning omkring kl. 15.45

Mandag – Grands Montets eller Tour/Balme-skiområderne
Kontrol af deltagernes niveau på pisterne og på siderne af pisterne. Oplysning af gruppen om de grundlæggende regler for off-piste skiløb, sikkerhedstræning, briefing om D.V.A.Ride off-piste søgning i henhold til instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og bevidsthed om, hvordan man håndterer bevægelser uden for pisterne for gradvist at strukturere gruppen med henblik på større sikkerhed og den bedste skikomfort i løbet af ugen.

Tirsdag – Grands Montets, Tour / Balme, Brévent eller Flégère-området
Udveksling af viden om læsning af sneen og terrænet, valg af ruter og fortsættelse af uddannelsen i lavineforskning. Udøvelse af offpiste-skiløb i nærområdet og gradvis større områder, vekslende med tekniske sessioner: individuel forbedring, hastighed, glidning i skoven, stejle skråninger, spring.

Onsdag – Uovervåget dag
Efter eget valg, hvile, uafhængig skiløb, besøg i Chamonix, besøg i Aiguille du Midi. (undtagelsesvis kan denne dag, hvis vejret er vanskeligt, bruges som en jokerdag, efter beslutning af aktivitetslederen).

Torsdag og fredag – Grands Montets skiområde
Freerando-stigninger for at få adgang til Grands Montets offpisteområde via Col des Rachasses (300 m positiv vertikal fald og 1800 m nedkørsel!)

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program. Så vidt muligt åbner vi (undtagen i undtagelsestilfælde) for 2 grupper for at tilpasse os eventuelle niveauforskelle.

Påkrævet udstyr

– solbriller (kategori 3)
– langærmet, åndbart undertøj med lange ærmer
– fleecejakke eller tyk trøje
– 1 jakke og 1 par skibukser, til vandreturen er tøj af gore tex-typen et plus
– 1 par snegamacher
– 3 par sokker

Freeride ski udstyret med turbindinger med indlæg, skind, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: D.V.A., skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der forplejning, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, bedes du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Skiliftene fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun er tilgængelige med en instruktør, afhængigt af niveau, program og forhold) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Det “limited edition” offpiste-ski program!