Ankomst og afrejse

Velkommen på søndag fra kl. 14.00.
Udlevering af udstyr, om nødvendigt, fra kl. 16.00.
Forslag til aktiviteter, der skal udøves selvstændigt søndag eftermiddag.
Møde til præsentation af opholdet kl. 18.00, efterfulgt af en velkomstdrink og en præsentation af jeres program.

Hvis du forventer at ankomme efter kl. 19.00, bedes du give os besked. Efter kl. 19.30 vil en kuvert med dit navn på med alle oplysninger om din indkvartering og mødestederne for den følgende dag være tilgængelig i en kurv i receptionen. Middagen serveres mellem kl. 19.30 og 20.30.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du møde op i sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 19.
Dit værelse vil være tilgængeligt ved ankomsten.

Gratis morgen. Marked i Saint-Lary.
Opholdet slutter lørdag kl. 14.00 efter frokost.
Du vil blive bedt om at bidrage til rengøring, udskiftning af brugte lagner med en ren pakke og oprydning af dit værelse.

Dag for dag program

Mandag – Afgang fra centret til fods for at gå en vild dag i den kølige skov til Tramezaygues-fremspringet. En lang “sylvo-terapeutisk” overfart til den charmerende landsby Ens og derefter ned til UCPA-centret i St Lary. Højdeforøgelse +/- 750 m. Nat på UCPA-centret.

Tirsdag – Afgang med minibus til det fantastiske naturreservat Néouvielle. Du starter fra Lac d’Aubert og klatrer op til Gourg de Rabas. Herfra bestiger du “Col sans nom” og går derefter ned til Estibère-dalene. Du vandrer mellem vilde søer og bemærkelsesværdige fyrretræer i de berusende dufte af harpiks.
Højdeforøgelse: +/- 750 m. Måltid og overnatning i UCPA’s sportscenter i St Lary.

Onsdag – Afgang med minibus til en fordybelse i den fantastiske Rioumajou-dal og dens mysterier. Du går med lette tasker i varieret bjergterræn. I tager af sted fra Frédancon og går rundt om hytterne: Niscoude-hytten, hvor I krydser Guerreys’ vandfald og vandløb, Batoua-hytten og cirqueet, der er usædvanligt og har toppe på over 3.000 meters højde, og derefter krydser I skoven Cortail de Gerbelongue. Til sidst går vi ned til en gangbro i retning af refugiet. Højdeforøgelse: +/-1100 m. Første aften i den fantastiske hytte Hospice du Rioumajou.

Torsdag – Afgang med lette tasker fra din “base camp” på Hospice til grænsepasset ved Ourdissetou og til en passage ind i Spanien med en utrolig udsigt over de høje spanske Pyrenæer (Mont Perdu i over 3350 meters højde). Vi går ned til Paso de los Caballos-passet, krydser det og stiger op til Port de Plan, hvorefter vi går ned til Hospice, hvor vi bliver budt velkommen og får en god kold drink. Højdeforøgelse: +/-1100 m. Måltid og overnatning i refugiet.

Fredag – En gradvis tilbagevenden til civilisationen, men en meget gradvis tilbagevenden… For der venter dig et “godt intermezzo” i skoven og den hemmelige dal Baricave. I vil gå langs de smukke bassiner i Neste de Rioumajou, denne storslåede og uhyggelige flodbæk, for derefter at stige stejlt op til Tour de Baricave. Hold en pause og tag en svømmetur, hvorefter du går ned til L’Escalette.
Tilbage med minibus til ucpa-centret. Højdeforskel: +600m / -900m. Måltid og overnatning på UCPA-centret.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes
Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline), polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex), regnkappe, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker (bouclette), kondisko eller tennissko til om aftenen, vandflaske eller plastflaske, 1 lille plastkasse til picnic (type “Tupperware”), 1 lille isotermisk taske med eutektisk plade, en lille lommelygte, en sovepose eller “kødpose”, en stor plastpose, et toiletsæt og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, håndklæder. Hvis du sover dårligt, skal du huske at medbringe ørepropper.

Under alle omstændigheder kan nogle ting efterlades på startstedet og hentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.
* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (herunder 2 overnatninger i et refugium)
Lokal transport (for at opnå større fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr på 0,4 €/km og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

En uge i Pyrenæernes autenticitet