Ankomst og afrejse

Velkomst og fordeling af boliger fra kl. 8.
Oxygen-vandretur kl. 11. Lær din gruppe at kende ved at deltage i en lille orienteringsløb kl. 15.
Åbningsmøde for opholdet kl. 18 efterfulgt af en velkomstdrink.

Hvis du har købt muligheden for ankomst dagen før, bedes du præsentere dig selv på sportsbyen lørdag mellem kl. 18 og 20.
Hvis du forventer at ankomme sent, bedes du kontakte centret for at få indgangsdørenes kode, en konvolut vil vente på dig ved receptionen.

Opholdet slutter lørdag kl. 14 efter frokosten.

Dag for dag program

Mandag – Garanteret forbindelse til naturen, afgang fra Névache for at trænge ind i Vallon-dalens vilde dal, Clarée-dalens hemmelige juvel. Efter en incursion i “Valle Stretta” ved foden af kæden af Magerne Kongers dolomitiske klipper, når du Mont Thabor (2502 m) hytte beliggende på sin udsigtsplatform. Distance 17 km. Højdeforskel + 1500 m / – 500m.

Tirsdag – Nedsænkning i de vilde bjerge.
Efter en morgenvarmning på en balkonsti, er et første bjergtop på 3000 m højde, mineral og vild, der er tilbudt dig. Den tekniske nedstigning til Fréjus-passet (2540 m) vil være dagens sidste franske men inden man går til Roccia Verde-passet (2800 m). En smuk dag i mange facetter: klippevægge, højlandsgange og betagende udsigter, Enten ser vi på Frankrig eller Italien. Distance 23 km, højdeforskel: + 1600 m / – 2300 m (+ eller – 500m).
Overnatning i den italienske landsby Rochemolles (1610 m) og dens stenhuse tør.

Onsdag – Udforskning af Maurienne
Med Etache-passet (2799 m) som en appetitvækker, er resten af menuen en tur-retur til Grand Peyron, før du går ned for bedre at stige op i en rute, der følger strømmen og morænen strækning op til Pas de La Coche (2968 m). Det er den store dal af La Maurienne, der er åben for dig. En hemmelig og lidt overfyldt rute, ridning mellem de to lande, omgivet af de store toppe i grænsekæden. Efter at have passeret Sort Sø, sover du i det hyggelige Ambin-shelter (2270 m), der ligger i hjertet af bjergene. Distance 17 km – Højdeforskel: +/- 1500 m (+/- 500m).
Overnatning i husly, ingen bruser.

Torsdag – Belgisk på grænsen
Høj søer, gletscher og højfjeldslandskaber er på programmet for denne vilde dag brugt over 3000 meters højde med Col d’Ambin og en fjeldovergang til Agnel-passet (3091 m), svær rute, da det er væk fra de overfyldte stier. For at forlænge fornøjelsen byder den lille Vaccarone shelter (2741 m) dig velkommen, berømt for sine solnedgange over de italienske bjerge. Distance 12 km. Højdeforskel: + 1200 m / – 900 m (+/- 500).
Overnatning i husly, ingen bruser.

Fredag – Italiens fornøjelser
Fra Vaccarone-shelteret krydser du en balkonsti til Clopaca-passet (2750 m). Derfra starter du en lang nedstigning til Susa-dalen ved at krydse alle etagerne i alpinvegetationen. Ved middagstid byder Molinari-refugiet dig velkommen til et typisk italiensk måltid, ideelt til at afslutte ugen i skønhed og gastronomi!
Vend tilbage til sportslandsbyen sidst på eftermiddagen. Distance: 18 km. Højdeforskel: + 200 / – 1800 m

Tjek det nødvendige niveau for opholdet. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et andet program.

NB: Vejrforhold, fitness og gruppens niveau kan få din guide til at vælge mere eller mindre lette muligheder for at nå fra en refugium til en anden.

Gennemførelsen af dette program er indikativ.
Det kan ændres eller tilpasses afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedsmæssige krav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er kun UCPA-managere autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr der skal medbringes:
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(s), “åndbar” undertrøje (type Odlo, Capilène, Carline), fleece- eller let dunjakke, vandtæt jakke (type Gore-Tex), regnslag, hue, fleecehandsker, gamacher, shorts, badebukser, stofbukser, ankelsokker type bouclette, 2L vandflaske, kniv, lille lommelygte, sovepose-lagen, en stor plastikpose, et toilettaske og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge.

Under alle omstændigheder kan ting blive efterladt ved afgangspunktet og hentet på den sidste dag. Medbring en pose til dette formål.

Førstehjælpstaske:
Vi opfordrer dig til at have en lille personlig førstehjælpstaske.

Typisk indhold:
– Personlige medicin, hvis du er udsat for specifikke lidelser (allergier osv.).
– Nødvendige ting til at forhindre og behandle vabler.
– Nødvendige ting til at rense små sår: gennemblødte kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Nødvendige ting til at lindre tarmproblemer på grund af ændringer i kost.
– Nødvendige ting til at lindre hovedpine og muskelsmerter.
– Nødvendige ting til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apotek for råd og husk, at du skal bære dit apotek, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne vandrestøvler, hvis du har dem.

Forplejning

Alt er inkluderet undtagen drikkevarer i refugiet.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Underholdning
Lokale overførsler
5 dages vandreture

Teknisk niveau

En unik vandretur for at opdage den fransk-italienske grænsekam.