Ankomst og afrejse

Reception og uddeling af indkvartering fra kl. 8.00.
Iltningstur kl. 11.00. Lær din gruppe at kende ved at deltage i et kort orienteringsløb kl. 15.00.
Åbningsmøde kl. 18.00 efterfulgt af en velkomstdrink.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du møde op i sportsbyen lørdag mellem kl. 18 og 20.
Hvis du forventer at ankomme for sent, bedes du kontakte centret for at få koden til indgangsportene.

Opholdet slutter lørdag kl. 14.00 efter frokost.

Dag for dag program

Mandag – Forbindelse med naturen garanteret, afgang fra Névache for at komme ind i den vilde Vallon du Vallon, den hemmelige juvel i Clarée-dalen. Efter et strejftog i “Valle Stretta” ved foden af dolomitvæggene i Rois Mages-bjergkæden kommer du til Mont Thabor-refugiet (2502 m), der ligger på et bjergsøjleudkig. Afstand 17 km. Højdeforøgelse på 1500 m / fald på 500 m.

Tirsdag – Fordybelse i de vilde bjerge
Efter en tidlig morgenopvarmning på en balkonvej er den første top i 3000 m højde en vild og mineralsk top. Den tekniske nedkørsel til Fréjus-passet (2540 m) bliver dagens sidste franske del af dagen, inden vi går til Passo di Roccia Verde (2800 m). En storslået dag med tusind facetter: klippevægge, høje græsgange og en betagende udsigt, nogle gange over Frankrig, andre gange over Italien. Distance 23 km, højdeforskel: + 1600 m / – 2300 m (+ eller – 500 m).
Nat i den italienske landsby Rochemolles (1610 m) med sine hytter af tørsten.

Onsdag – På opdagelse i Maurienne
Med Col d’Etache (2799 m) som appetitvækker er den næste del af menuen en tur tilbage til Grand Peyron, før vi først går ned og derefter op ad bækken og morænebakken til Pas de La Coche (2968 m). Den store dal La Maurienne venter på dig. En hemmelig og lidt besøgt rute, der går på tværs af de to lande, omgivet af de store bjergtoppe i grænsekæden. Efter en passage til Lac Noir sover du i det varme Ambin-refuglested (2270 m), der ligger i hjertet af bjergene. Distance 17 km – Højdeforøgelse: +/- 1500 m (+/- 500 m).
Nat i refugiet, uden brusebad.

Torsdag – På grænsen
Søer i høj højde, gletsjere og landskaber i de høje bjerge er på programmet på denne vilde dag i over 3000 meters højde med Col d’Ambin og en “bjergovergang” til Col de l’Agnel (3091 m), en vanskelig rute, fordi den ligger uden for de slagne veje. For at forlænge fornøjelsen byder den lille Vaccarone-hytte (2741 m) velkommen, der er berømt for sine solnedgange over de italienske bjerge. Afstand: 12 km. Højdeforøgelse: + 1200 m / – 900 m (+/- 500).
Nat i refugiet, uden brusebad.

Fredag – Italiens fornøjelser
Fra Vaccarone-hytten krydser du over på en balkon-sti til Passo Clopaca (2750 m). Herfra begynder du en lang nedtur ned i Susa-dalen, hvor du passerer gennem alle de forskellige niveauer af alpine vegetation. Ved middagstid byder Molinari-hytten dig velkommen til et typisk italiensk måltid, som er ideelt til at afslutte ugen med stil og gastronomi!
Du vender tilbage til sportsbyen sidst på eftermiddagen. Distance: 18 km. Højdeforøgelse: + 200 / – 1800 m

Tjek venligst det niveau, der kræves for turen. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke tilbyde dig et andet program.

NB: Vejrforholdene, konditionen og gruppens niveau kan få din guide til at vælge mere eller mindre lette muligheder for at komme fra et refugium til et andet.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes :
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline-type), fleecejakke eller let dunjakke, vandtæt jakke (Gore-Tex-type), regnkappe, hue, fleecehandsker, gamacher, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, vandflaske på 2 liter, kniv, lille lommelygte, lagen til sovepose, stor plasticpose, toilettaske og lille apotek, toiletpapir, lommepenge.

Under alle omstændigheder kan nogle ting efterlades på startstedet og afhentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

Førstehjælpskasse:
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold:
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Rengøring af små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer som følge af kostomlægning.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne vandrestøvler, hvis du har dem.

Forplejning

Alt er inkluderet undtagen drikkevarer i refugiet.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Underholdning
Lokale overførsler
5 dages vandreture

Teknisk niveau

En original vandretur for at opleve den fransk-italienske grænsekam.