Ankomst og afrejse

D1 – Planmæssig flyvning til Lima. Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-20 – Returflyvning
Afhængigt af tidspunktet for hjemrejsen er der fri tid i Lima. Der er mulighed for at opleve nogle af museerne i den peruvianske hovedstad. Gratis måltider. Transport til lufthavnen og hjemrejse. Nat på flyet.

D-21 – Ankomst til Europa.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Cuzco
Om morgenen flyver vi fra Lima til Cuzco. Om eftermiddagen, vandretur i byen. Cuzco, “navlen” på quechua-indisk, er hovedstad i det gamle inka-imperium i 3350 m højde og byder på en harmonisk arkitektonisk blanding, hvor inkabyggerier af sammenføjede sten støder sammen med spanske barokkirker og paladser. Gratis måltider. Nat på hotellet.

Dag 3 – Akklimatiseringsvandring omkring Cuzco
Kort transport til Tambomachay (Inka-badene), udgangspunkt for vores vandretur til de arkæologiske inka-steder i nærheden af Cuzco: den “røde fæstning” Puka Pukara (3780 m), det astronomiske center Qenqo og endelig tempel-citadellet Sacsayhuaman, der blev bygget af inkaerne i 1450, og som forbløffer med sine cyklopiske mure bygget af store blokke. Tilbage til byen til fods. Højdeforskel + 150 m / – 500 m, 6 timers vandring og besøg. Gratis måltider. Nat på hotel i Cuzco.

Dag 4 – Den hellige dal
Kørsel til den hellige dal. Gå til det arkæologiske sted Moray (3500 m) og vandre derefter til Maras saltsletterne. Besøg i Maras saltsletterne, glitrende hvide saltterrasser, der hænger på bjergsiderne. Nedtur til fods til Urubamba-floden i bunden af den hellige dal (2850 m) og derefter transfer med bus til Ollantaytambo.
Højdeforskel – 650 m, 3 timers vandring. Nat på en campingplads i Ollantaytambo.

Dag 5 – Machu-Picchu
Tog til Aguas Calientes, derefter besøg Machu-Picchu, inkaernes mystiske tabte by, som blev opdaget i 1911. I 2500 meters højde ligger templer, paladser, boliger og terrasser med udsigt over Urubamba-flodens svimlende kløfter. Om eftermiddagen returnerer du med tog til Cuzco. Middag til fri disposition. Nat på hotellet.

Vilcanota-bjergkæden – Ausangate-tårnet – bjerget med de 7 farver
I løbet af disse 5 dages vandring gennem Vilcanota-bjergkæden krydser vi landsbyer, der ligger tabt midt i store åbne vidder, med snedækkede tinder og gletsjere som baggrund. Undervejs møder vi flokke af lamaer, alpakaer og vicuñas, mens rovfugle svæver over en af de smukkeste regioner i Peru.

D6 – Tidlig morgenafgang fra Cuzco med minibus ad den nye transoceaniske rute til Brasilien. Ausangate (6372 m) viser sig og dominerer majestætisk bjergkæden Vilcanota. Ankomst til Tinqui (3800 m) sidst på formiddagen. Efter at have mødt vores muldyrsførere begynder vi at gå mod Huahuayocrumi-passet, inden vi når Upis’ varme kilder om eftermiddagen. Badning i de naturlige pools. Højdeforøgelse på 600 m. 4 til 5 timers vandring. Overnatning i telte ved foden af Ausangate-gletsjeren.

D7 – Opstigning til Arapa-passet (4850 m), derefter nedtur til en dal med laguner i forskellige farver.
Efter morgenmaden klatrer vi gennem Pucacocha-slugten og passerer igen et pas tæt på 5000 meter. Stien går nedad igen (-300 m) og vi ankommer til en ny isoleret dal, hvor lokalsamfundet har dedikeret sig til at opdrætte alpakaer.
Højdeforskel + 900 m; – 450 m. 6 timers vandring. Overnatning i telte i Ananta.

Dag 8 – De 7 farvede bjerge
Afgang ved daggry for at bestige Hurmisayac-passet (4800m), derefter nedtur til Saracucho-søen. Efter en times vandring gennem pampas, ankommer vi til det farverige Vinicunca-bjerg (5000m). Kravl op på en nærliggende højderyg for at beundre de forskellige lag af farvestrålende sedimenter, der har givet dette sted navnet Regnbuebjerget.
Om eftermiddagen går vi ned gennem en dal med røde klipper til Ausangate cocha-søen. Slå lejr foran Ausangate-gletcheren. Højdeforøgelse +700m /-800m. 7 timers vandring. Nat i telte (4650m).

Dag 9 – Start af dagen med en opstigning for at nå bredden af Ausangate Cocha lagunen, på 4740m, derefter opstigning af Palomani passet (5100m), trekets højeste punkt på 5050m! Vi får et nyt spektakulært panorama med de sneklædte tinder Ausangate og Santa Catalina. Højdeforskel +350m /-350m. 7 timers vandring. Nat i telte.

D10 – Om morgenen går vi ned til Jampa i 4.700 m højde. Denne dag fører os til Campa-passet (5000m), der ligger på Ausangate-toppens østlige skulder. Igen er vores vej indrammet af gletsjere, der dør et par hundrede meter fra stien. Mange flere laguner pryder vores rute. Vi fortsætter vores vandring, indtil vi når Pacchanta. Højdeforøgelse: +300 / – 800 m. 7 timers vandring. Nat i telte i Pacchanta.

Dag 11 – Cuzco
Efter morgenmaden går vi rundt om Ausangate for at finde landsbyen Tinqui, derefter transfer til Cuzco og afslutning af dagen på fri fod i Cuzco. 4 timers vandring. Aftensmad til fri disposition, overnatning på hotellet.

D-12 – Fri dag i Cuzco. Hvile eller gå en tur i byen. Frie måltider, overnatning på hotellet.

D-13 – Overgang til Altiplano
Afgang med bus til Juliaca, derefter med minibus til Titicacasøen (350 km, 5h30 kørsel). Efter at have krydset Raya-passet (4312 m) kommer vi til Altiplano, et stort, koldt og tørt plateau, hvor der dyrkes kvæg og dyrkes quinoa og kartofler. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Llachon, en lille isoleret landsby ved bredden af Titicacasøen (3810 m), en af verdens højeste søer. Overnatning hos de lokale eller i en lejr.

D-14 – Øerne i Titicacasøen
Bådtur til øen Taquile (1.30 min.). Indbyggerne, Taquilenos, lever af et fælles arbejde baseret på vævning og bevarer nidkært deres autonomi. Gå rundt på øen, og oplev derefter Uros-øerne, et unikt samfund, der har valgt at leve isoleret på søens vand midt i siv. Højdeforøgelse 200 m, 3 timers vandring. Overnatning hos lokalbefolkningen eller i en lejr.

Dag 15 – Colca Canyon
Kørsel til Colca Canyon, en af de dybeste i verden. Fra “Mirador de los Volcanes” (4900 m) har vi en panoramaudsigt over den tørre flade, der er kronet af flere snedækkede vulkankegler. Vi fortsætter vores rejse og ankommer til landsbyen Sibayo (300 km, 7 timers kørsel). Om eftermiddagen ser vi alpacaopdræt. Overnatning i landsbyen Sibayo (3800 m).

D-16 – Efter morgenmaden, transport til landsbyen Canocota (3750 m). Morgenvandring, først på et landbrugsplateau, derefter gennem smalle og dybe kløfter for at nå frem til de termiske kilder i La Calera. 3 timers vandring. Frokost i Chivay (3600 m), derefter transport til landsbyen Coporaque (3750 m) og vandring til de præ-inkaiske ruiner i Uyo Uyo (3500 m). 2.30 minutters vandring. Nat i Coporaque.

D17 – Fortsat nedstigning af Colca-kløften, opdagelse af de glemte landsbyer Ichupampa og Lari og derefter præ-inka-ruinerne i Madrigal. 4 til 5 timers vandring. Nat i Cabanaconde (3300 m).

D18 – En stor del af Colca-dalen er blevet udviklet af mennesket til landbrugsformål. Fantastiske terrasser danner arabesker på bjergsiden. Fra udsigtspunktet “Condor Cross” (3800 m), observation af denne rovfugl, der kan måle næsten tre meter i vingefang. Gå til udsigtspunktet “Salto del Cura”, hvorfra der er en enestående udsigt over kløften.
Om eftermiddagen afgang med bus til den hvide by Arequipa (150 km, 3.30 min. kørsel). Aftensmad på egen hånd. Nat på hotellet i Arequipa (2300 m).

D-19 – Arequipa
Opdagelse af byen, der blev grundlagt i 1540, omgivet af store vulkaner, herunder Misti (5822 m) og Chachani (6057 m), Arequipa har mange koloniale bygninger i hvide vulkanske sten, deraf tilnavnet den hvide by. Besøg Santa Catalina-klosteret, der blev bygget i 1580, og som er et af de smukkeste religiøse monumenter i Sydamerika. Fly til Lima om eftermiddagen. Fri tid til frokost. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
– 1 rygsæk af middelstørrelse (højst 40 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnkappe, evt. madpakke og 2 vandflasker på 1 liter.
– 1 sportstaske eller 1 rejsetaske, som bæres af pakkesælerne.

Anbefalet personligt udstyr:
Vær forsigtig og medbring (meget) varmt tøj, da temperaturen kan falde til -10° eller -15° om natten.
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm trøje eller fleece
Varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par meget varme handsker og vanter
Shorts
Badedragt
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier (flade batterier fås ikke i Peru)
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse Valgfrit: “kødpose”.

Til vandring
Robuste, vandtætte bjergsko med hak i sålerne og god støtte i anklerne.
Et par tennissko til om aftenen2 til 3 par varme vandresokker.

Til overnatning
Meget varm dyne (-20 °C).
Valgfrit: selvopblæsende madras af typen “Thermarest” for større komfort.

Kollektivt udstyr, 2-sæders telte, skummadrasser (medbring en selvopblæsende Thermarest-madras af Thermarest-typen for din komfort), steigejern, teknisk udstyr. Bemærk venligst: Der stilles ikke en sovepose til rådighed.

Forplejning

Under vandreturen er der picnic til middag og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, baseret på friske lokale produkter så vidt muligt.
Af praktiske årsager er måltiderne i Lima, Cuzco og Arequipa ikke inkluderet (13 måltider). Der skal afsættes et budget på ca. 100 EUR (8-10 EUR pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Mad undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Adgangsgebyrer til de steder, der er nævnt i programmet
Kollektivt udstyr (telte)
Alle de tjenester, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En af de smukkeste bjergkæder i Peru