Ankomst og afrejse

Du ankommer til gite “Arc en ciel” i Marginac en Diois om eftermiddagen. Tel. til gite: 06.42.26.37.72 (vi sender dig et adgangskort). Vi kan hente dig på Die station). Vi vil derefter indrette os og slappe af, og sammen vil vi tildele og justere skiturudstyret.
Præsentation af kurset og fælles måltid kl. ca. 19.00

Morgenmad, derefter et besøg på Die-markedet inden afgang sidst på formiddagen

Dag for dag program

D2 – (mandag) Vi tager en første tur og genovervejer principperne for udvikling (omsætninger, holdning og placering på ski, opvarmning og aftagning af støvler på pisten, de essentielle nøgler til al skisport på sne). Hvis snedækket er godt, udforsker vi en top i naturreservatet Haut Plateaux på skråningerne i det sydlige Vercors. Derefter tilbage til gite og et kort kursus i bjergkartografi.

Dag 3 – (tirsdag)
En dag med orienteringsløb og en enkel rute i en lille gruppe i Hauts Diois-massivet efter at have lagt en plan på kortet. Vi benytter lejligheden til at gå en smuk rute på toppen af den højeste top i dette massiv. Tilbage til gite’en hvor vi tager os tid til at udarbejde et program for afslutningen af vores ophold, som vil omfatte en vandretur i den storslåede jarjatte-dal og en 2-dages udforskning af Dévoluy-massivet fra en lokal overnatningsbase.

D4 – (onsdag) Vi udforsker den nordlige side af Dévoluy i en smuk dal, som fører os til et pas mellem to smukke klippesnåle. Dette er en mulighed for at lære, hvordan man leder et spor og vælger den mest hensigtsmæssige rute. Den majestætiske skønhed af et meget velbevaret bjerg vil ledsage os i løbet af denne dag.

D5 – (torsdag) Vi begiver os ind i Dévoluy-massivet, der er vildtvoksende og meget velegnet til skiture. En første vandretur under Pic de Bure, som dominerer området, hvor vi lærer at udvikle os med steigejern i en smuk passage, der virkelig er inde i et bjerg.

Dag 6 – (Fredag) laver vi en sidste vandretur, ledet på skift af kursisterne med en varieret rute, hvor vi krydser et pas for at stige ned i en ophængt dal, hvor vi genvinder en smuk rute på rama-kratens vestlige skråning.
Tilbage til “arc en ciel” gîte og en sidste hyggelig aften.

Påkrævet udstyr

Du bør medbringe: en rygsæk på ca. 30/35 liter med sideskibeslag, passende tøj (skiturbukser, teknisk undertøj, fleece- og gore tex-jakke, handsker, hue), briller og maske, solcreme, vandflaske, udstyr til vabler, hvis du har følsomme fødder, og en lagenpose, hvis du har steigeisen.

SÆRLIG COVID-19.
Hver deltager skal medbringe :
en sovepose med en temperatur på mindst 15 °C
Et dynebetræk
Et pudebetræk
Et par lette sandaler, f.eks. Crocs
Et tilstrækkeligt antal masker (mindst 2 pr. dag), som skal bæres under transport, på visse overnatningssteder, på steder med mange mennesker osv.
Sæbe og hydroalkoholisk gel,
små affaldssække (5 liter)
Og til økoansvarlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en beholder af Tupperware-typen med en kapacitet på ca. 0,7 l.

Det komplette skiturudstyr (ski, stave, skind, knive, skovle, sonder) med undtagelse af skiturstøvler.

Forplejning

Picnic frokost, varmt måltid om aftenen og komplet morgenmad, tilberedt af Laurence med lokale og økologiske produkter. Hvis du har en fødevareallergi, kan du give os besked på følgende adresse: arcenciel.gite@gmail.com

Inkluderet med rejsen

Indkvartering med fuld pension
Skitouringudstyr (undtagen støvler)
Nødvendigt sikkerhedsudstyr
Transport med minibus
Tilsyn af en bjergguide

Teknisk niveau

At blive selvstændig i forbindelse med gennemførelsen af en udflugt