Ankomst og afrejse

Dag 1 – International flyvning til Santiago Island i Kap Verde
Modtagelse i Praia lufthavn i den sydlige del af øen. Afhængigt af ankomsttidspunktet foretager vi et kort besøg i byen. Middag og overnatning på hotellet i Praia.

D-14 – Afrejse til lufthavnen og internationalt fly
Transport til lufthavnen 3 timer før afgang til Frankrig. Slut på tjenesterne.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Ribeira de Barca / Tarrafal
Transport til landsbyen Tarrafal i den nordlige del af øen ad højlandsvejen. Undervejs tager vi en kort gåtur i nærheden af landsbyen Ribeira de Barca. Vi opdager indbyggernes stadig landbrugsmæssige levevis: marker med maniok, yams og sukkerrør strækker sig så langt øjet rækker. Vi kommer forbi en smuk sort sandstrand omgivet af kokospalmer, inden vi kører videre i bil til Tarrafal. Indkvartering på et gæstehus, middag på stedet.
3 timers vandring / 300 m højdeforskel.

Dag 3 – Tras os Montes
Morgenvandring mod Tras os Montes. Vi vandrer gennem et mineralområde, klippetoppe veksler med dybe dale. Vi ankommer til et vindblæst plateau og når frem til keramikbyen Tras os Montes. Vi vender tilbage til fods til landsbyen Tarrafal. Sen eftermiddag til fri disposition.
4 timers vandring / højdeforskel +300m -300m

Dag 4 – Rundtur på Graciosa-bjerget
Landsbyen Tarrafal ligger indlejret mellem havet og bjergene. Bjerget Graciosa, 700 m højt, øens tredje højeste top, byder på et stejlt landskab med vulkanske orgler. Under akacietræerne, langs en lille sti, klatrer vi op til toppen og gør et kort stop på et lille pas, hvorfra vi har en panoramaudsigt over hele bugten. Vi går rundt om bjerget og når frem til landsbyen Fazenda. Vi vender tilbage til vores indkvartering i Tarrafal ad en altansti.
5 timers vandring / højdeforskel +650 – 650m.

Dag 5 – Mato Brazil
Kort transport til landsbyen Mato Brazil ad en bjergkamsvej… her er der ingen veje eller elektricitet, tiden synes at være stoppet… Vi vandrer mod Principal-dalen og krydser små landsbyer, hvor de få huse synes at balancere på deres forspring… Vi ankommer til landsbyen Horolao, hvor vi vil kunne opdage hemmelighederne ved den lokale romfremstilling. Aftensmad og overnatning i landsbyen.
5 timers vandring / højdeforskel +600m – 600m.

D6 – Espinho Branco – landsbyen “rabelados”.
I dag tager vi af sted for at opleve “rabelados” i landsbyen Espinho Branco. I 1940 valgte et religiøst samfund at leve i autarki i protest mod visse reformer i den katolske kirke. Selv i dag lever indbyggerne fortsat i en afvisning af at acceptere modernitetens symboler. Bosæt dig i landsbyen og tilbring natten der for at dele disse “rabelados” levevis.
5 timers vandring / højdeforskel +600 – 500 m.

D7 – Naturparken Serra Malagueta
Afrejse meget tidligt om morgenen. Vi går op ad en gammel brostensbelagt vej og fortsætter på en højderyg, der synes at adskille to verdener, to dybe dale, der bliver dybere, efterhånden som vi vinder højde. Vi når naturparken Serra Malagueta, der kulminerer i 1063 m højde. Vegetationen er rigelig; eukalyptus, akacier, endemiske planter, der blomstrer mere eller mindre, alt efter årstiden. Nat og måltid i beboerens hus.
6 t vandring / højdeforskel +1000m – 200m.

Dag 8 – Ribeira da Barca
Vi følger et nyligt åbnet spor i bjergene for at gå ned ad den vestlige side mod havet. Æsler og muldyr vil være de eneste konvojer vi vil møde. Vi stopper ved landsbyen Figueiras da Naus, isoleret fra verden … landskaberne er storslåede. Vi fortsætter vores nedstigning mod havet. Vi indkvarterer os på en pension ved kysten i Ribeira da Barca.
6 t vandring / højdeforskel +100m – 900m.

Dag 9 – Aguas Belas / Assomada
Det rasende hav har revet og formet kysten, hugget huler i klipperne… Vi følger havet sydpå til stranden Aguas Belas. Vi går op ad floden, derefter en kort transfer til Assomada. Aftensmad og overnatning på hotellet.
5h30 vandring / højdeforskel +600m.

D10 – Assomada / Pico
Vi forlader landsbyen for at opleve markerne med maniok, yams, sukkerrør og kan se trapitches (sukkerrørspresser). Undervejs ser vi det århundredgamle kapoktræ. Vi fortsætter på en højderyg mod øst, med havet i baggrunden. Vi går ned til landsbyen Pico med dens karakteristiske klippe, der ligner en rytter på en dromedar. Tilbage til Assomada med køretøj
3 timers vandring / højdeforskel +400m – 400m.

D-11 – Pico da Antonia / Rui Vaz
En lokal transport bringer os ud af byen. Vi går mellem markedshaver, jordnøddeafgrøder… Det indre af dalene er fyldt med grøntsager og mangotræer, vi ankommer til foden af Santiagos højeste top: Pico da Antonia (1394m). Vi går op ad en sti, der er hugget ind i bjerget, for at komme ind i Santiago-skoven, abernes territorium. Aftensmad og overnatning på hotellet i Rui Vaz.
6 timers vandring / højdeforskel +700m – 500m.

Dag 12 – Cidade Velha / Ribeira Grande
En lang nedstigning gennem ørkenlandskaberne i den sydlige zone fører os over den grønne dal Ribeira Grande. Vi vender tilbage til flodlejet og finder baobabtræer, kokospalmer og sukkerrørsafgrøder. Besøg ruinerne af Kap Verdes tidligere hovedstad: Cidade Velha (opført på UNESCO’s verdensarvsliste), der er præget af 500 års handel under portugisisk styre og udgangspunktet for store ekspeditioner. Tilbage til Praia, installation og middag på hotellet.
7 timers vandring / højdeforskel +200m – 900m.

D-13 – Frit besøg i Praia
Opdagelse og besøg af byen, dens gader fulde af gadesælgere, dens farverige og støjende
og larmende marked, det afrikanske marked “Sucupira”, der betyder “den
souk”. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (25 l) til vandreturene
1 stor rygsæk eller rejsetaske til transport i assistancekøretøjet.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts
1 par lette bomuldsbukser
3 til 4 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 trøje eller fleece
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
solbriller og hat
solcreme
Toiletartikler og et lille personligt apotek
Toiletpapir + lighter til destruktion
1 liters vandflaske
1 let elektrisk lampe
1 stor plastikpose til at holde dine ejendele tørre (type affaldspose)
Lommekniv (i lastrummet).

Til at sove
Der er ikke behov for en sovepose, men en “lagenpose” er et plus…

Til at gå
Trekkingsko med et godt slidlag (kondisko anbefales ikke, da de ikke er egnet til det til tider stejle og glatte terræn)
2 til 3 par sokker

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed.

Forplejning

Morgenmad: kaffe eller te, brød, smør og syltetøj.
Frokost: picnic eller lokale varme retter.
Aftensmad: små lokale restauranter, på hotellet eller i hjemmet.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler
Indkvartering i B&B, 13 nætter i dobbeltværelse
Transport af bagage
Tilsyn
Vand ved bordet (undtagen D13 og D14) og under vandreturene
Måltider undtagen frokoster og middage på D13 og D14
Kollektivt udstyr og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Kap Verde, vildt og autentisk