Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Bodø via Oslo
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Afhængigt af ankomsttidspunktet, en kort opdagelse af Bodø, hovedstad i Nordland og vigtig fiskerihavn. Middag til fri afbenyttelse. Nat på vandrehjem.

D-11 – Returflyvning via Oslo.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Moskenes
Dag 2 – Om morgenen færgeoverfart til Moskenes havn på øen Moskenes, den sydligste af de store øer i Lofoten-arkipelaget (3 timers overfart). Kort opvarmningsvandring på Tinstinden. Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Dag 3 – Vandredag: Rundtur rundt om de fem søer, Tinds, Stuvdals, Tridals, Fjerdals og Ternnes-Vatnet, med udsigt til Hermannsdalstinden (1029 m) og Lofotens højeste bjerge, der er formet af gletsjerne, som har givet dem vilde og dristige former. Afhængigt af vejret og gruppens form vil vi bestige Munkan (776 m), en top med panoramaudsigt over øgruppen. Højdeforøgelse 800 m, 6 til 7 timers vandring. Nat i en rorbu eller et sjøhus.

Dag 4 – Vandring rundt om Å-søen, derefter til bunden af dalen, til et pas, der fører os til Moskenes øde vestkyst. Højdeforøgelse 400 m, 3 til 4 timers vandring. Besøg på det etnografiske museum i landsbyen Å. Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Dag 5 – Bestigning af Reinebringen
Transport til landsbyen Reine og et kort besøg i denne landsby, der betragtes som Lofotens Venedig. Afgang til en mytisk vandretur, Reinebringen. Stien er blevet renoveret i 2019. 1664 trin adskiller os fra topkæden. På toppen, når vejret er klart, er det et ægte postkort over Lofoten med udsigt over Reinefjorden og Floan-bjerget. Vend tilbage ad samme rute eller ved at gå i en sløjfe rundt om Dupfjorden-søen for at forlænge vandreturen. Højdeforøgelse 500 m, 3 til 4 timers vandring. Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Flakstad
Dag 6 – Kort transport til øen Flakstad, der er forbundet med en bro til Moskenes, til den maleriske bydel Nesland, derefter vandring langs kysten til Nusfjords bymuseum. 4 til 5 timers vandring. Tilbage til Fredvang med bus. Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Moskenes
D7 – Kystvandring til den forladte landsby Mulstøa og dens smukke strand ud mod havet. Om eftermiddagen kan du bestige toppen af Ryten (543 m), hvorfra der er en storslået udsigt over Det Norske Hav og Torsf fjord. 4 til 5 timers vandring.
Afhængigt af tilgængelighed kan du overnatte i en rorbu eller et sjøhus eller i en rustik træhytte, der normalt besøges af de lokale (sovepose medfølger).

D8 – Vandretur til den store strand Kvalvika (hvalstrand) på et storslået, isoleret sted med udsigt over Atlanterhavets bølger. Højdeforøgelse 500 m, 4 til 5 timers vandring. Transport ad landevej til Stamsund på øen Vestvägoy ( km). Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Vestvågoy
D-9 – Vandretur til toppen af Justadtinden (738 m), som dominerer den centrale ø Vestvågoy. Højdemæssig stigning 700 m, 5 timers vandring. Overnatning i en rorbu eller et sjøhus.

Dag 10 – Vandring på højderyggene over Stamsund (500 m). Højdeforøgelse 500 m, ca. 5 timers vandring. Middag i fritiden. Om aftenen færgeoverfart til Bodø (4 timers overfart). Ankomst om natten. Overnatning på vandrehjem i Bodø.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
1 rygsæk med middelstor kapacitet (40 l) til dine ejendele for dagen og lidt mad.
1 stor taske til dine ubrugelige ting i løbet af dagen.
I betragtning af de mange overførsler er en stor rygsæk (60/70 l) mere praktisk end en rejsetaske.
2 store plastikposer (af skraldespandstypen), som holder dine ting tørre i tilfælde af regn.

Personligt udstyr er vigtigt:
Det norske terræn og klima kræver, at man bruger passende udstyr:
Varmt undertøj, syntetisk eller uldent
1 eller 2 fleecetrøjer
1 vandtæt jakke og overtræksbukser af “gore-tex”-typen
1 hue
1 par uldhandsker
Varme uldne sokker
bjergbukser (ingen jeans, som tørrer langsomt og ikke er varme nok)
Shorts
1 badedragt
1 par solbriller med filtrerende glas (genklang på sneen)
1 par briller med korrigerende linser til de berørte personer
solcreme
Antikvideomiddel mod myg
Et lille personligt apotek (sæbe eller biologisk nedbrydelig showergel)
Lille toiletsæt
Toiletpapir

Til overnatning:
Af hensyn til hygiejne og komfort er det vigtigt at have en kødpose (lagenpose) og et pudebetræk, men der leveres ikke lagner.

Til frokost :
Individuel plastikboks af typen “Tupperware”, plastikskål og -bestik, lommekniv, ubrydelig termokande eller vandflaske.

Mod regnen
1 par vandtætte overtræksbukser, 1 vandtæt regnjakke og/eller en regnkappe.

Til vandring
Robuste, vandtætte vandresko med hak i sålen og god støtte i anklerne.
Et par tennissko til aftenen i refugiet (anbefales ikke til vandreture)
Gaiters og vandrestave er ikke uundværlige, men meget nyttige (NB: vandrestave må ikke medbringes i flyets kabine, de skal med i lastrummet).

Medfølgende udstyr.

Forplejning

Kolde måltider ved frokosttid.
Om aftenen er der måltider tilberedt af gruppen med hjælp fra guiden.
Middagene på D1 og D10 er ikke inkluderet. Leveomkostningerne i Norge er meget højere end i Frankrig, så du skal regne med mindst 30 euro for et måltid på en restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Forplejning undtagen middage i Bodø på D1 og D10
Tilsyn
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Vandreture i Lofoten, fra syd til nord.