Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Nevsehir, Kayseri eller Ankara.
Velkommen i lufthavnen og transport i minibus til landsbyen Güzelyurt i hjertet af Kappadokien (3 timer). Overnatning på en lokal kro.

D8 – Transport med minibus til Nevsehir, Kayseri eller Ankara. Fly retur.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Güzelyurt
Opvarmningsvandring. Efter at have beundret den lille troglodytiske landsby Sivrihisar (1700 m) ved foden af et byzantinsk citadel og den røde kirke (6. århundrede), stiger vi op til Meydan-plateauet, hvorfra vi kan se Kappadokiens to største vulkaner med deres snedækkede toppe: Erciyes-bjerget (3916 m) og Hasan-bjerget (3268 m). Efter kratersøen Acigöl, der er et yndet sted for de halvnomader, der slår deres telte op på dette plateau, krydser vi en lille landsby, der lever uden for tiden under indbyggernes vantro blik. Vi går ned ad en lille sti til den store krater sø Nar, hvor der er naturlige varme kilder (badning mulig). 5 timers vandring. Overnatning i Güzelyurt.

Dag 3 – Ihlara Canyon
Afgang til et 5-dages trek med lette tasker (resten af vores ting transporteres med køretøj). Fra landsbyen Ihlara (1350 m) vandrer vi til bunden af den største kløft i Kappadokien, der er udhugget af Melendiz-floden. De høje vægge i denne kløft er hjemsted for hundrede klippekirker, der er dekoreret med storslåede byzantinske freskoer. Midt i en frodig vegetation kan vi beundre basaltiske orgler og derefter en skov af feeskorstene. 4 timers vandring. Bivuak ved floden i nærheden af landsbyen Yaprakhisar.

Dag 4 – På vej mod Golgoli
Kort transport til landsbyen Gaziemir, tidligere Mandama, og besøg af dens enorme underjordiske kompleks. Derefter fortsætter vi vores rejse til landsbyen Sahinefendi. Vi besøger det romerske sted Sobessos med sine storslåede mosaikker og klosterkomplekset Keslik. Om eftermiddagen vandrer vi langs en sti, der dominerer hele kløften, til Golgoli-området og dets troglodytiske boliger. 3.30 minutters vandring. Bivuak i midten af feeskorstene. Mulighed for at sove i de troglodytiske rum på stedet.

Dag 5 – Fra Gomeda til Pancarlik
Vores sti snor sig gennem Gomeda-dalen, hvorefter vi går ned i Üzengi-wadi’en ved foden af storslåede dueslagshuse, der er hugget ind i klipperne. Vi fortsætter mod Pancarlik-dalen, som gemmer på nogle af de smukkeste klippekirker i regionen, inden vi når Balkan-dalen, hvor vi slår bivuak. 6 timers vandring.

D6 – Stien stiger let op til et udsigtspunkt med en smuk udsigt over Erciyes-bjerget (3916 m). Vi klatrer op til den klippefyldte top Ortahisar, som giver os en fantastisk udsigt over de omkringliggende dale. Labyrinten af Kizilçukur-dalen (den røde kløft) og Güllüdere-dalen (rosendalen) byder os på det smukkeste landskab i hele Kappadokien. 6 timers vandring. Overnatning i telte i Devrent-dalen.

D7 – Opdagelse af Çavusin-klippen, der er fuld af troglodytiske boliger. Derefter fortsætter vi til “munkenes dal”, der er dekoreret med feeskorstene, og derefter Devrent-dalen, i hjertet af et overraskende landskab. Kort 10′ transport til den seljukkiske karavanserai Sarihan (13. århundrede). 3 timers vandring. Overnatning i Avanos.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg)
– 1 lille rygsæk (20/30 l) til at bære dagens ejendele.
– 1 stor rejsetaske eller duffelbag, som vil blive transporteret af assistancekøretøjet (ingen kuffert).

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (dyne)
Varmt undertøj til om aftenen
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet skjorte (solskoldning)
En uld- eller fleecetrøje
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 par lette bomuldsbukser
1 par shorts
1 badedragt
Hue eller kasket
1 tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 eller 2 isolerede vandflasker (mindst 1 liter)
Lommekniv
Toiletpapir.

Om foråret og efteråret: anorak eller dunjakke, hat.

Til vandreture
Robuste trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par vandresokker.

Telte, skummadras, skål og bestik.
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed.

Forplejning

Picnic til frokost og et varmt måltid om aftenen.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering, måltider
Tilsyn,
Kollektivt udstyr
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Opdagelse af et unikt landskab til fods