Ankomst og afrejse

Modtagelse søndag morgen fra kl. 9 og ideelt set før kl. 17.
Morgenmad og forberedelse af din indkvartering.
Fridag. Udnyt den til at opdage den mytiske by Chamonix.
Pakken, der uddeles ved din ankomst, giver dig også adgang til kabelbanen Aiguille du Midi med sin berømte “”skridt ind i tomrummet””, eller til Montenvers-toget. Vores hold vil give dig alle de oplysninger, du har brug for til at starte dit ophold godt.
En specifik tid, efterfulgt af en aperitif, vil blive organiseret for at give dig alle de oplysninger, der er relateret til aktiviteten i slutningen af dagen.

Hvis du har købt muligheden for ankomst aftenen før, byder vi dig velkommen lørdag mellem kl. 18 og 19.30.
For enhver senere ankomst, bedes du kontakte receptionen pr. e-mail på chamonix@ucpa.asso.fr

Efter en sidste fri formiddag slutter dit ophold senest lørdag kl. 14. Du skal på forhånd forlade dit værelse. Tak for den “lille hjælpende hånd”, som er meget værdsat. Dit ski liftkort er stadig gyldigt for et sidste panorama fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Fra J2 til J6 vil vi udvikle en omfattende tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt kontinuerligt vil være forbundet.
Vi vil begynde at klatre fra den første session, efter vi har gennemgået eller genopfrisket de grundlæggende teknikker: indstilling af et klatrebælte, at binde sig selv fast, at sikre.
Derefter, afhængigt af dit niveau, vil vi behandle forskellige emner som:
– grundlæggende teknikker: at forberede sig, “check partner”, at placere en quickdraw, at håndtere en karabin, at folde et reb, at sikre en anden, lede klatring, spotting, at abseile, kommunikation…
– mere komplekse teknikker: nødundslip, at sætte en abseiling, top anchor setups, at tilføje yderligere beskyttelse, etc.
– klatreteknikker: grundlæggende holdning, fodplacering, lede klatring, fald, oppositioner, kryds, at gruppere og separere, overførsler,..
– at læse en rute, identificere forskellige greb, variere klatrehastighed, vejrtrækning, afslapning, styring af indsats, tillid og dedikation
– nøglefaktorer for fremskridt afhængigt af dit niveau
– klatringer, “regler for aktiviteten”, klassificering og udstyr på en klippe, det naturlige miljø (geologi af området, flora og fauna), at læse en guidebog, udstyr

Du vil klatre som anden og lede, i kvartetter af 2, på ruter der passer til dit nuværende niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarter og for at lade dig opdage alle de rigdomme stedet har at byde på.

Gennemførelsen af dette program er angivet som en vejledning.
Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsforpligtelser eller nuværende vejrforhold. I dette tilfælde, er kun UCPA personale berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter de tekniske og fysiske niveauer af deltagerne.

Påkrævet udstyr

Personligt tøj og udstyr til at medbringe:
Kasket eller tørklæde, hue eller pandebånd, solbriller (minimum beskyttelse 3), “åndbar” t-shirt, fleece jakke, vandtæt og åndbar jakke, klatrebukser, varme tights, shorts, 2 eller 3 par boucle-sokker, 1 par lette handsker, løbesko eller tennissko, vandflaske eller plastik flaske, 1 kniv, en stor skraldepose på 50 liter (til at beskytte dine personlige ting i rygsækken), toilettaske, lille håndklæde, eget lille førstehjælpssæt (medbringer en solcreme med høj faktor).

På stedet er der mange sportsbutikker med et stort udvalg. Hvis du er i tvivl om det nødvendige udstyr, kan du finjustere dit valg af udstyr med hjælp fra vores guider, afhængigt af vejrforholdene og sneforholdene i højden.

Førstehjælpsæt
Vi opfordrer dig til at medbringer et lille personligt førstehjælpsæt.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du lider af specifikke problemer (allergier, osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre ankler og knæproblemer: klæbebånd
– Noget til at rense mindre sår: gennemblødte kompresser.
– Solskærm til hud og læber.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.

Rådfør dig med din læge og apotek.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på den sidste dag af dit ophold.
Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Der er løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af “cornflakes” eller chokolade, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkortet
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
10 klatringssessioner

Teknisk niveau

Klatring inden for alles rækkevidde: kom og opdag nye fornemmelser!