Ankomst og afrejse

Reception lørdag kl. 16.00 i havnen på ubådsbasen Kéroman i Lorient.
Mød op lige foran UCPA-bådene på pontonen Brise Clapot D, der ligger over for havnekaptajnens kontor. Du vil kunne genkende bådene takket være UCPA-flammerne, og instruktøren vil være der for at byde dig velkommen.
Konstituering af besætningerne, opfølgning af sikkerhedsbriefingen.
Udarbejdelse af menuer for ugen, proviantforsyning.
Afgang af båden.

Kurset slutter på Kéroman ubådsbasen i Lorient fredag kl. 16.00, hvor båden er ryddet og rengjort.

Dag for dag program

Dette intensive en-ugers kursus giver dig mulighed for at lære og perfektionere kunsten at sejle, mens du besigtiger den bretonske kyst! Du deltager i manøvrerne om bord og skifter mellem de forskellige positioner (vende, drejning, hejse og trimme sejlene, meteorologi, deltagelse i navigationsprogrammet og mellemlandinger). Livet om bord er organiseret dagligt, så I deltager alle i tilberedning af måltider, rengøring og oprydning af båden.

Nybegyndere lærer sejlads og de grundlæggende principper for kystsejlads at kende. I sejler i gennemsnit 6-8 timer om dagen (afhængigt af vejrforholdene), kun om dagen.

Hver dag er der højdepunkter, som afbryder sejladsen og livet om bord på båden. Du kan benytte dig af de mange ankerpladser til at spise frokost, svømme eller blot slappe af (læsning, lur osv.).
Afhængigt af den rute, der vælges i begyndelsen af kurset, kan du svømme i det turkisblå vand i Glénanarkipelaget eller på stranden Grands Sables i Groix, den eneste konvekse strand i Europa. Et par spadsereture på land vil også blive meget værdsat efter et par timer på havet. Du kan gå langs Belle Ile’s vilde kyst eller følge kyststierne på øerne Houat eller Hoëdic.

I løbet af jeres sommeraftener kan I tage en drink på terrassen, mens I nyder den festlige atmosfære i de små havnebyer.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der let kan gemmes om bord, og tag ikke en hård kuffert med.
Medbring en sovepose og et lagen, en pude (valgfrit), lukkede sko med skridsikre sko (tennissko), en lommelygte eller pandelampe, sejlerhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, en regnjakke eller en vagtjakke, regnbukser og støvler, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit eget personlige apotek med smertestillende, smertestillende og antiinflammatorisk medicin. Glem ikke at medbringe badetøj.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at foregribe din uge ved at tjekke vejrudsigten, inden du tager af sted. Du bør derfor medbringe passende udstyr i tilfælde af regnvejr (vandtæt jakke, vandtætte bukser og støvler).

Vores både fra 9 til 11 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
En hyggelig salon.
Et fuldt udstyret køkken.
Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge havsæbe for at sikre en bedre forvaltning af ferskvand om bord.

Forplejning

Mad til hele sejlugen leveres i begyndelsen af kurset.
Måltiderne indtages om bord på båden. Der opkræves et tillæg på 12 euro pr. dag og pr. person til skibskassen (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Hurtigere uddannelse i navigationsteknik i en usædvanlig ramme