Ankomst og afrejse

D1 – Fly med overnatning til Cebu.

Dag 2 – Ankomst til Cebu. Transfer til hotellet. Velkomstmøde, præsentation af opholdet og spadseretur i byen. Middag til fri afbenyttelse i byen.

D-13 – Cebu
Afhængigt af flyplanen er der fri tid til at besøge byen og foretage nogle sidste øjebliks indkøb. Fri tid til frokost. Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D-14 – Ankomst af flyet.

Dette program gives som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Bohol
Transport til havnen i Cebu og ombordstigning på hydrofoilbåden Cebu/Tagbilaran (1½ behagelig overfart). Transport til Alona-stranden på øen Panglao i Bohol. Frokost og snorkling for at få et første glimt af Filippinernes storslåede undervandsflora og -fauna. Middag og overnatning på et lokalt gæstehus.

D4 – Bohol – Chocolate Hills
Dagsudflugt: Afgang i minibus til de berømte “Chocolate Hills”, navnet er givet til disse mærkelige formationer i hjertet af øen Bohol, fordi de bliver brune i den tørre årstid. Mulighed for at klatre op på toppen af en af dem til et observationspunkt (ca. 100 trin at klatre op ad). Derefter besøg på et center for beskyttelse og rehabilitering af tarsieraber: observation af verdens mindste primat. Frokost på en båd på Loboc-floden. På vej tilbage til hotellet er der flere mulige stop – afhængigt af den tid, der er til rådighed – herunder et stop ved den gamle kolonikirke i Baclayon. Overnatning på Alona Beach.

Dag 5 – Negros og Cebu
Transfer til havnen i Tabgilaran for at tage hydrofoilbåden til Dumaguete, den roligste og grønneste by i Visayas-arkipelaget. Gå en tur langs byens havnefront, spis frokost, og tag derefter til havnen i Sibulan for at tage færgen mellem øerne Negros og Cebu (20 minutters malerisk overfart!). Transfer til vores private villa med udsigt over havet, hvor vi skal bo i 3 nætter. Første svømmetur med vores masker og snorkler på revene foran villaens lille private strand. Aftensmad og overnatning i villaen.

D6 – Snorkling i de marine reservater
En dag med udforskning af havreservaterne langs Cebus sydvestlige kyst: Med afgang fra hotellet i båd sejler vi mellem de forskellige steder og vender derefter tilbage ad landevejen. Udforskning med maske og snorkel af et rigt og varieret undervandsliv: koralhaver, et fantastisk udvalg af tropiske fisk. Du kan være heldig at se havskildpadder. Aftensmad og overnatning i villaen.

D7 – Dagsudflugt ud i den tropiske vildmark med en tur op ad en flod i hjertet af Cebu. Svømning i små naturlige pools foran Kawasan-vandfaldene, og en kort vandretur i skoven. Aftensmad og overnatning i villaen.

D-8 – Cebu / Surigao
Sidste morgen med afslapning på vores private strand, derefter transfer til Cebu by og besøg til fods det gamle centrum. Den tidligere spanske hovedstad (1565) er nu en moderne by, hvor gamle levn fra den spanske æra eksisterer side om side med et af landets mest luksuriøse indkøbscentre. Sidst på eftermiddagen går du om bord på en færge til Surigao. Middag og overnatning om bord.

D-9 – Surigao / Siargao
Tidlig morgen ankomst til Surigao, den største by i det nordøstlige Mindanao. Efter morgenmaden afgang med båd til øen Siargao, som er vores sidste mål i denne ende af verden: 2 timers spektakulær sejlads mellem øerne. Transport med jeepney (lokalt køretøj) til General Luna-stranden. Om eftermiddagen begynder vi at surfe. Nat i en bungalow.

D10 – Siargao-øen : Kajak på stranden, maske og snorkel
Dag med opdagelse af Siargao-bugten: kajaktur til den lille perfekte tropiske ø Guyam. Picnic frokost. Svømning i bugten, der er beskyttet af Great Barrier Reef, hvor Stillehavets bølger bryder ubarmhjertigt. Overnatning i en bungalow.

D-11 – Udflugt med bancas til øen Yohohoho, der er dækket af urskov og omgivet af en storslået lagune (afhængig af vejrforholdene er der mulighed for udflugt til Sohoton Island). Afgang med jeepney til Del Carmen (ca. 1 time), derefter båd og udforskning i kajak af denne labyrint af grønne områder og turkisblåt vand. Picnic frokost. Maske og snorkling i koralhaverne. Tilbage til General Luna for at overnatte i en bungalow.

D-12 – Flyrejse Siargao / Cebu
Afslapning, derefter frokost og overførsel til Siargao lufthavn. Flyrejse Siargao/Cebu og overførsel til hotellet.
Sidste aften til fri disposition i Cebu City.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 20 kg på grund af din indenrigsflyvning Siargao/Cebu)
– 1 stor rejsetaske.
– 1 lille rygsæk til dagens ærinde.
– Store plastiksække til skraldespande vil beskytte dine ejendele mod støv og fugt.

Anbefalet personligt udstyr
Shorts
T-shirts
Svømmedragt
Lette bomuldsbukser
1 trøje
Vindjakke
Regnkappe
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Lommekniv
Vandflaske
Lommelygte (praktisk pandelampe).

Til kajakken
1 par brugte tennissko eller søstøvler af den type, der bruges til windsurfing eller sejlads (også nyttige til svømning: koraller).
For at beskytte dig mod solen er det vigtigt at tage let tøj med, der dækker arme og ben (langærmede t-shirts og bukser).

Til svømning
Maske, snorkel og evt. finner. Bemærk venligst, at dette udstyr ikke stilles til rådighed på stedet.
For at undgå solskoldning ved snorkling anbefales det at bære en UV-bestandig T-shirt som f.eks. lycra.

Til vandreture
Lette vandresko (f.eks. kondisko), lette sko (f.eks. sandaler med velcrolukning) til aftenen og til stranden.

Foto
Medbring vandtætte poser til dit udstyr. Det ideelle er naturligvis et kamera til at fotografere undervandsverdenen.

Specialudstyr: strandkajak med padle, sikkerhedsvest.

Forplejning

Dejlig og varieret mad. Amerikansk morgenmad.
Buffeter med salater, supper, fisk og rejer, kød og grøntsager og selvfølgelig masser af fisk og skaldyr og ris til frokost og aftensmad.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler i Filippinerne (herunder indenrigsflyvning Siargao/Cebu)
Indkvartering
Mad undtagen måltider i Cebu City
Tilsyn
Kajakker og deres udstyr
Alle de tjenester, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra Cebu City og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

En rejse fra ø til ø i Visayas-arkipelaget