Ankomst og afrejse

Dag 1 – Flyrejse til San José, Costa Ricas hovedstad.
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen (1.200 m højde). Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D12 – Transport til lufthavnen og hjemrejse.

D13 – Ankomst af flyet.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Vandring fra Las Antenas til San Gerardo de Dota
Kør til Cartago, den gamle hovedstad i landet, og klatre derefter op til Talamanca-bjergene og Cerro de la Muerte. Ankomst til Las Antenas (3400 m, ca. 2.30 minutters kørsel). Afgang til en fantastisk vandretur ned til San Gerardo de Dota-dalen i 2200 m højde. Vi krydser forskellige typer skove: páramo (højlandssteppe), tågeskov (skyet) og højlandsregnskov. Overnatning på en lodge i San Gerardo de Dota-dalen i 2400 m højde, i quetzalfuglens land. Ca. 6 timers vandring (14 km). Højdeforskel +100 m og -1300 m.
Klargøring af taske til vandreturen (personlige ejendele til 4 dage, resten opbevares i bussen).

Trek Ruta del Rey “Kongens rute” – (3 etaper)

Dag 3 – San Gerardo de Dota / Providencia
Begyndelse af Ruta del Rey mod landsbyen Providencia, der er kendt for sine afgrøder: kaffe, sukkerrør, æbler, blommer og granatæbler. Fordybelse i højskov: primær- og sekundærskov. Derefter krydser vi floden på en hængebro, inden vi kører opstrøms mod Providencia. Ankomst til vandrerhjemmet Armonia Ambiental (center for et lokalt baseret landturismeprojekt, der drives af en familie), hvor vi overnatter. Højdemæssig stigning: +500 m / -1000 m. 6 timers vandring.

Dag 4 – Providencia / La Chaqueta
Afgang til en heldagsvandring i Los Santos skovreservat, levested for tapiren og pumaen. Guiden forklarer om denne kats livsstil og kvaliteter (for sjælden og vild natur til at man har mulighed for at observere den, selv for en lokal). Vi følger stien ned ad bakke, krydser derefter en flod, inden vi går op til udsigtspunktet Rancho Plástico (1970 m). Vi stiger ned til La Chaqueta (680 m), stien krydser en skov af egetræer og palmer (palmichales) og går ind i den tropiske skov. Overnatning hos lokalbefolkningen (kollektiv indkvartering). Højdeforøgelse: +500m / -1500m. Ca. 8 timers vandring.

Dag 5 – La Chaqueta / Rancho Tinamú
Dagsvandring til landsbyen Piedras Blancas i Savegre-flodens dal. Første passage af floden på en hængebro (puente colgante), mulighed for at svømme i floden. Efter frokost hos en bondefamilie ved Savegre-floden, anden overfart over floden i en kurv (andarivel). Derefter klatrer vi op til rancho Tinamú: vi bliver budt velkommen af Santiagos familie, sjælen i denne “kongevej” og stafetten for hele organiseringen. Installation på værelserne. Mulighed for at svømme under et storslået vandfald få minutters gang væk i magiske omgivelser. Afhængigt af vejret og lysten, en kort natvandring for at observere faunaen, og især frøerne: 27 arter lever i området. Højdeforøgelse: +700 m / -400 m . 7-8 timers vandring.
Overnatning hos en lokal (kollektiv overnatning).

Dag 6 – Afslutning af vandreturen / Rafting
3 eller 4 timers vandring, inden du tager på raftingtur ned ad Rio Savegre fra Rio Blanco til El Silencio (3 timers rafting med passage af klasse II / III strømpevandringer). 500 m opstigning og 600 m nedtur. Nat på vandrehjemmet Los Campesinos, der ligger i nærheden af et fantastisk vandfald.

D7 – Mangroven i Rio Tarcoles med båd
Om morgenen, 2 timers gåtur for at nå bussen, derefter afgang til Quepos og landsbyen Tarcoles (100 km). Påbegyndelse af en 2 timers bådtur til Rio Grande de Tarcoles’ udmunding: krokodiller, fugleobservation, fantastiske mangrover. Indkvartering på et lille hotel på stranden. Nat på hotellet.

D8 – Havkajaksejlads på Stillehavet
Dette beskyttede område af kysten byder på optimale betingelser for havkajaksejlads. Om morgenen er der en 4 timers havkajaktur (en- og to-sæders åbne strandkajakker), en mulighed for at opleve en smuk strand, som kun er tilgængelig ad søvejen.
Bus til Puntarenas havn (60 km), derefter færgeoverfart over Nicoyabugten (1 times sejltur). Gåtur op til Karen Morgensen-reservatet (2 timers gåtur). Smuk udsigt over Nicoyabjergene og Stillehavskysten. Overnatning på en afsidesliggende lodge midt i regnskoven.

D-9 – Nicoya-halvøen
Med en lokal guide vandrer du på opdagelse i Karen Morgensen-reservatet. Kravl op til et udkigspunkt, hvor udsigten strækker sig over hele halvøen. Gå til det smukke Vela de Novia-vandfald (“brudens slør”). Svømning i naturlige pools. 4 til 5 timers vandring. Tilbage til hytten.

D10 – Monteverde “Canopy tour
Afgang til fods fra lodgen med en forfriskende svømmetur under et fantastisk vandfald (2 timers vandring). Derefter transfer med bus til den tørre region Guanacaste og Monteverde. Det biologiske reservat Monteverde, der er kendt for den store biodiversitet i sine “skyskove”, er hjemsted for utallige vilde arter. Om eftermiddagen er der en adrenalinfyldt oplevelse med en opdagelse i luften af baldakinen: talrige ziplines med en betagende udsigt over dalen og skoven så langt øjet rækker. Overnatning på hotellet.

D-11 – Santa Elena-reservatet / San José
Besøg i reservatet Bosque Nuboso de Santa Elena. Dette reservat ligger i Monteverde-regionen, ca. 7 km nord for byen Santa Elena, og er badet i de nordlige passatvinde. Det har frodig tropisk vegetation og et stort udvalg af fugle, herunder den mytiske quetzal, mange arter af orkideer, aber og andre små pattedyr. Om eftermiddagen returnerer du med bus til San José (150 km, 3 timers kørsel). Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må ikke overstige 15 kg).
– 1 rygsæk med god kapacitet (45-50 liter) til at bære dine personlige ejendele til en 3-dages vandretur.
– 1 rejsetaske til resten af dine ejendele.

NB: Vi råder dig til at medbringe de vigtigste ting til vandreturen, især vandresko, i kabinen på flyrejsen.

Personligt udstyr anbefales:
1 par lette bukser
1 par jeans
Varm trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Shorts, T-shirts eller poloshirts
Badetøj
Sandaler
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse
En kikkert vil blive værdsat til observation af dyrelivet

Til vandreture
Trekkingsko, solide og vandtætte, med udhulede såler og god støtte for anklerne,
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par vandresokker.
Vandrestave er meget nyttige

Til rafting
Brugte tennissko
Shorts
T-shirts eller undertrøjer af fin uld eller syntetiske fibre. Undgå bomuld.

Til overnatning
Tag en let og ikke alt for tyk kødpose (sækkelagen) med.

Kollektivt og teknisk udstyr: flåde, pagajer, veste, hjelme, vandtætte beholdere. Eventuelt campingudstyr.

Forplejning

Generelt er der picnic til frokost og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, så vidt muligt baseret på friske lokale produkter.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Alle måltider undtagen i San José
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Multisporteventyr i Costa Rica