Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Chania.
Modtagelse i lufthavnen. Transfer med bus til byen Hania (Chania) på Kretas nordkyst (15 km, ca. 20 minutter med bus). Check-in på hotellet, afhængigt af ankomsttidspunktet muligt besøg i den gamle bydel, “Kretas smukkeste by”.
Middag på en taverna i hjertet af den gamle bydel og overnatning på hotellet.

D11 – Transport til Chania lufthavn. Check-in og internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Elafonisi / Paleochora
Transfer med taxa til Elafonissi, der ligger i den yderste sydvestlige del af Kreta og er berømt for sine strande og smukke laguner (75 km kørsel, 1.30 kørsel). Vi starter vores vandring med en ret let første etape. Vi følger kyststien mod øst og går langs den vilde kystlinje med små strande mod Paleochora. Picnic og badning på en af disse strande, afslutning af vores vandretur i Kountoura på Krios-stranden midt på eftermiddagen. Kort taxitransport til Paleochora, da de sidste par km ikke er interessante til fods (7 km, 10 minutter i taxi).
Installation på pensionen, middag på en taverne.
3,5 timers vandring, kumulativ højdeforskel + 200 m / – 200 m.

D3 – Paleochora / Lissos / Sougia
Ruten følger kysten i 6 km og passerer vilde bække, før den stiger op til Koukoula-plateauet i 260 m højde. Vi går ned gennem en lille kløft til den antikke lokalitet Lissos, en isoleret og hemmelig bugt, der gemmer på ruinerne af et tempel dedikeret til Asklepios, medicinens gud, og hans datter Hygie, sundhedsgudinden. Sidst på dagen fortsætter vi østpå til Sougia, hvor vi krydser endnu et plateau og derefter følger en lille kløft i skyggen af fyrretræer og oleanders.
Indkvartering på en pension ved havet i Sougia, middag på en taverne.
Ca. 5.30 minutters vandring, samlet højdeforskel + 600 m / – 600 m.

Dag 4 – Omalos-plateauet
Vi forlader kysten for at tilbringe de næste 3 dage i bjergene. Vi går hele vejen op gennem Agia Irini-slugten, som er meget spektakulær, især i den sidste del. Ca. 13 km kløfter, før vi ankommer til Omalos-platformen, der ligger i 1000 meters højde. Vi krydser plateauet til landsbyen af samme navn. Indkvartering på en pension i 2 nætter. Middag på en taverna.
Mellem 4.30 og 5 timers vandring, højdeforskel + 1000 m.

Dag 5 – Gingilos-topmødet (1970 m)
Dagsvandring for at bestige Gingilos fra Xyloskalo, udgangspunktet for Samariakløften (1240 m). Vi klatrer op til Linoseli-passet gennem en dal, hvor der er en drikkevandskilde. Fra passet er der yderligere 260 m positiv stigning, hvor vi følger ryggen i østlig retning for at nå toppen af Gingilos (1970 m), hvor udsigten over Samaria-slugten er meget imponerende. Nedkørsel til Omalos-plateauet.
Samme indkvartering som dagen før. Aftensmad på en taverne.
Ca. 4 timers vandring, højdeforskel + 750 m / – 750 m.

Dag 6 – Samaria-slugten
Nedtur i Samaria-kløften fra Xyloskalo, så snart parken åbner for at udnytte denne usædvanlige rute, inden mange vandrere ankommer. Efter at have passeret den gamle landsby Samaria kommer vi til “Iron Gates”, den smalleste og mest spektakulære del af den berømte Samaria-kløft, en 4 meter smal kløft domineret af 400 meter lodrette klipper. Dagens vandring slutter i landsbyen Agia Roumeli, hvor vi mødes igen med Big Blue, og hvor vi indlogerer os på en pension. Fri tid på stranden og en velfortjent svømmetur. Aftensmad på en taverna.
Ca. 5h30 vandring, højdeforskel +1240 m.

D7 – Domata-stranden / bivuak i Sedoni
Vi går mod vest med det libyske hav på venstre hånd og følger kyststien i et meget lidt brugt område. Stien stiger stejlt, så snart vi forlader landsbyen, til en højde på 520 m, før vi går ned til den fantastiske Domata-strand, som markerer udgangen af Kladou-slugten. Efter at have nydt dette uforglemmelige sted fortsætter vi mod vest langs kysten på en sti uden nogen reel højdeforskel, indtil vi når Tripiti-stranden, hvor vi slår lejr.
Vi spiser aftensmad på denne strand, der er afskåret fra verden, og tilbringer natten under stjernerne (mad og vand bringes til Sedoni med båd).
Ca. 6 timers vandring, højdeforskel + 700 m / – 700 m.

D8 – Profitis Ilias / Sougia / Agia Roumeli
Få hundrede meter efter at have forladt stranden stiger stien opad og passerer Voukilasi-passet (310 m). Fra passet er det for de mest motiverede nødvendigt med en kort omvej til Profitis Ilias-udkigspunktet i 405 m højde. Vi går gradvist nedad og passerer lige over det lille kapel Agios Antonios, der ligger i nærheden af en lille bugt, og slutter derefter vandringen på en sti uden højdeforskel til landsbyen Sougia, hvor vi vender tilbage til “civilisationen”. Vi vender tilbage med båd til Agia Roumeli, hvor vi mødes med pensionen på D6.
Aftensmad på en taverne.
Ca. 5 timers vandring, højdeforskel + 500 m / – 500 m.

Dag 9 – Agios Pavlos / Seloudha / Aradena
Nu vandrer vi østpå langs kysten under fyrretræer, langs smukke strande til det mærkelige kapel Agios Pavlos, der er bygget på stranden! Vi fortsætter ad en altansti med udsigt over det libyske hav gennem buskadset. Vi klatrer op til Agios Ioanis’ plateau gennem Seloudha-slugten for at nå dagens højeste punkt (620 m). Vi kaster os derefter ned i Aradena-slugten, som vi går nedad de sidste 3 km til Marmara-stranden, der markerer udgangen af kløften. Marmara er en lille malerisk strand, der er indrammet af havhuler, som er hugget i marmor, og er et fantastisk sted. Taskerne transporteres med båd til Loutro og derefter til Marmara.
Middag på en taverna, bivuak på stranden.
Dette er også en meget vild etape, ca. 6 timers vandring, højdeforskel + 700 m / – 700 m.

D10 – Loutro / Hora Sfakion
Sidste etape af vores vandretur langs kysten stadig i østlig retning. Det er en ret let dag med meget lille højdeforskel (vi overstiger ikke 100 m), hvilket giver os mulighed for at opleve den charmerende landsby Loutro, som er hvid, beliggende for enden af en bugt under ruinerne af et venetiansk fort og kun tilgængelig til fods eller med båd.
Efter Loutro fører stien os til “ferskvandsstranden”, der er overhængt af en mere end 500 meter høj klippe, og som har sit navn fra de underjordiske floder, der gør havvandet mindre salt. Den sidste halve times vandring for at nå havnen i Hora Sfakion foregår ad en lille asfaltvej.
Sidst på eftermiddagen tager vi bussen til Hania (ca. 45 km, 1 times kørsel). Fri aften i denne smukke by, middag på egen hånd, overnatning på hotellet.
Mellem 3 timer og 3h30 vandring i dag.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg i lastrummet pr. person)
1 praktisk rejsetaske (sportstaske eller endnu bedre: rygsæk), bemærk venligst, at bagagens vægt er begrænset til 15 kg
1 lille rygsæk på 40 liter til dagsture.

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (let om sommeren)
1 skummadras til bivuak
1 lygte
2 x 1 liters vandflasker
1 komplet bestiksæt (madbeholder af plast med låg, gaffel, kniv, ske)
Toiletartikler og et lille personligt apotek
Shorts, et par T-shirts, hvoraf den ene er langærmet
1 badedragt
1 sweatshirt, 1 trøje eller en god fleece til aftenerne i bivuak og til etaperne i bjergene
1 vindjakke
1 par lette bukser
Solbriller og hat
2 til 3 par vandresokker
1 par sandaler eller klipklappere til om aftenen.

Til vandreture
Trekkingsko, der er solide og i god stand (stenede klipper) og med god støtte for anklerne (stenede stier).

Bemærk venligst: Vandrestøvler, rygsæk, campingmåtte og sovepose er ikke inkluderet i prisen!

Forplejning

For det meste er middagsmåltiderne picnics. Om aftenen serveres måltiderne på græske “taverner” (undtagen på D7 på Tripiti-bivuak, hvor gruppen selv tilbereder maden).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler (færge, bus, taxa)
Indkvartering
Måltider (undtagen middag D10 og måltid D11)
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er anført i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Gå mere for at se mere