Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Hanoi.

Dag 2 – Hanoi
Ankomst til Hanoi. Velkomst i lufthavnen og transport til byen. I henhold til flyets ankomsttidspunkt, briefing og præsentation af opholdet af guiden, kort gåtur i koloni byen og de gamle kvarterer, opdagelse af Hoan Kiem søen. Frokost til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-14 – Fri tid i Hanoi, frie måltider. Transport til lufthavnen og hjemrejse.

D15 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Hanoi D14, overnatning i flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel D14 og dagflyvning D15.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Besøg i Hanoi og kørsel nordpå – Pan Hou Village
Om morgenen besøger du et etnografimuseet, som præsenterer den kulturelle mosaik af de 54 etniske grupper, der lever i Vietnam. Afgang i minibus til Hoang Su Phi i den nordlige del af landet (270 km, ca. 6 timers kørsel), ankomst til Pan Hou-landsbyen om eftermiddagen, i hjertet af Kiou Leou Ti-massivet, der grænser op til Yunnan. Denne naturlige fæstning har længe været et ly for etniske grupper, der er flygtet fra “Riget i midten” (Kina) på grund af forfølgelse og hungersnød. Overnatning på en økohytte.

Vandring i Kiou Leou Ti-massivet (6 etaper)

Dag 4 – Giang Ha
Start af vandreturen i et bjerglandskab mellem tropisk skov og risterrasser. Efter tre timers vandring er der frokostpause i en Dao-landsby (etnisk gruppe af røde Dao). Vi fortsætter vores vandring ad en sti, der klatrer gennem rismarker og temarker i retning af Giang Ha, en landsby beboet af de røde Dao’er, hvis højde er den højeste i massivet. Middag og overnatning hos familien Red Yao. 5 timers vandring, højdeforskel: +400/-200 m.

Dag 5 – Giang Thuong og Nam Ai
Efter at have vandret langs Suoi Nam-dalen følger gårde på pæle, der læner sig op ad bjerget, hinanden i et landskab med rismarker i terrasser. Området omkring Mount Kiou Leou Ti, hvor Song Chay-floden udspringer, er hovedsageligt befolket af følgende etniske grupper: Middag og overnatning i et lokalt hus (rød Yao langærmet familie fra Nam Ai).
5 timers vandring, højdeforskel: +400/-300 m.

Dag 6 – Ho San
Vi går først langs en flod, derefter i kuperet terræn, inden vi krydser en hængebro for at nå Nam Son-dalen. Efter at have spist frokost hos en Red Yaos-familie går vi yderligere et par kilometer mod en af Ho San-landsbyerne i hjertet af Nung-landet. Som de fleste af befolkningerne i de nordlige bjerge kom Nung-folket fra Kina. De stammer oprindeligt fra Khouang Xi og Yunnan og ligner spirituelt og socialt Thay’erne og taler deres sprog. Middag og overnatning hos en Nung-familie.
5 til 6 timers vandring, omtrentlig højdeforskel: +900/-400 m.

Dag 7 – Banh Van
Fra dale til pas kommer vi ind i en region, der holdes hemmelig på grund af sin isolation, hvor de etniske grupper i bjergene lever af dyrkningen af Shan te, høsten af kardemomme og mange medicinske planter. Under vores vandring vil vi sandsynligvis støde på Nung og langærmede Yaos. Indbyggerne har delt territoriet op efter højde, Tays i dalbunden med mere frugtbar jord, Yaos på bjergsiderne og Hmong i højlandet.
Middag og overnatning hos lokalbefolkningen (Yaos-familien med lange tunikaer).
5 timers vandring, højdeforskel: +400m/-400m.

D8 – Coc Coc
Stadig i Nung-landet, men landskabet består nu hovedsagelig af fødevareafgrøder. Du vil let kunne genkende Nung-kvinderne, som er meget kokette og prydet med mange smykker. De er oftest klædt i en “sampot”, et langt klæde, der bæres rundt om lænden, og som krones med en smal sort blank vest. Tays og Nungs er specialister i dyrkning af indigo, som bruges til at farve disse klæder. Middag og overnatning hos lokalbefolkningen.
5 timers vandring, højdeforskel: +500m/-650m.

Dag 9 – Ban Cay – afslutning af vandreturen
Sidste rigtige dag på trekking, nedtur ned i Song Chay-dalen. Denne flod har sin kilde på skråningerne af Kieu Leou Ti, som vi passerede for to dage siden. Et par kilometer længere fremme bliver den grænsen til det kinesiske Yunnan.
Aftensmad og overnatning hos de lokale (Black Tays). 5 timers vandring, højdeforskel: +200m/-600m.

D10 – Hoang Su Phi og overførsel til Ba Be-søområdet
Efter en times vandring ankommer vi til byen Hoang Su Phi og besøger markedet. Derefter kører vi til Ba Be National Park tidligt om aftenen. Transfer med båd til Pac Ngoi landsbyen. Middag og indkvartering i et lokalt hus (i 2 nætter), i et hus på pæle med udsigt over søen. 1 times gang, 6 timers kørsel (200 km). Højdeforøgelse: -200 m.

D11 – Vandreture i Ba Be Nationalpark
Tidlig afgang til en vandretur for at opleve den etniske Tay-gruppe, vi kommer først forbi landsbyen Lom, derefter Qua, der ligger på kanten af en sø og er omgivet af grønne bakker.
Efter frokost fortsætter turen ad en vej omgivet af rismarker, der skråner let nedad. Vi kører til molen i landsbyen Coc Toc og tager en båd for at vende tilbage til Pac Ngoi (overnatning). 5 timers vandring, 17 km ca.

D-12 – Fra Ba Be til Hanoi
Afrejse til Hanoi, frokost undervejs (6 timers kørsel, 250 km). Ankomst til Hanoi sidst på eftermiddagen. Indtjekning på hotellet.

D-13 – Halong Bay
Afgang fra Hanoi om morgenen for at ankomme til Halong omkring middagstid. Påstigning til et krydstogt i Halong-bugten (4 timer), et af Vietnams smukkeste landskaber med sine gigantiske klippeøer dækket af frodig vegetation, der hænger ud over det krystalklare vand. Halong-bugten har omkring 1.900 øer og småøer. Frokost om bord: friskfangede fisk og skaldyr i bugten. Tilbage til Hanoi. Ca. 5 timers kørsel og 350 km.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
– 1 rygsæk på 35 liter til vandreturen
– 1 rejsetaske eller stor solid rygsæk (mange overførsler)
Store plastiksække til at holde dine ejendele tørre

Personligt udstyr anbefales:
Letvægtsbukser
Varmere bukser afhængigt af årstiden
Varm trøje eller polarpels
Goretex-jakke
Regntøj som f.eks. en poncho
Badedragt
Shorts
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (ekstra par briller på recept til de berørte personer)
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal
Elektrisk pandelampe og ekstra batterier
Kamera

Til overnatning:
En varm sovepose (komforttemperatur = 0°), der kan åbnes på siden.
Skummadras eller selvopblæsende madras til dem, der gerne vil have lidt mere komfort til nætterne i hytterne og hos de lokale (lokal madras stilles til rådighed).

Til vandring:
Trekkingsko med hakket sål og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
To par vandresokker

Myggenet

Forplejning

Lokale restauranter i byen, måltider hos lokale folk og i hytter. Ved frokosttid kan måltiderne være picnics.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider undtagen de nedenfor nævnte
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En vandretur for at opleve minoriteterne i det nordlige Vietnam