Ankomst og afrejse

D1 – Natflyvning til Saint Denis de La Réunion.

D2 – Cirque de Salazie
Ankomst til Saint Denis. Besøg på en vaniljeplantage i den østlige del af øen. Picnic frokost. Transport til Salazie-kirken, der ligger i øens højland ved foden af piton d’Anchaing; den er blevet kåret som “den smukkeste landsby i Frankrig” (50 km). Om eftermiddagen besøg i den klassificerede landsby Hellbourg, mulighed for at besøge Foliot-huset, et gammelt kreolsk hus.
Nat i gîte i Hell Bourg (924 m over havet), middag på stedet.

D-14 – Fridag i l’Ermitage-les-Bains, afslapning ved havet, gratis måltider. Transport om aftenen til lufthavnen for check-in af flyet.

D-15 – Hjemrejse
Tidlig ankomst til Paris.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Mafate-kredsen
Vi tager vejen til toppen af Mafate op til den højderyg, der adskiller de to cirque’er (1 times kørsel). Første opdagelse af det tropiske bjerg, stien starter i 1600 m højde ved det sted, der hedder “Bord Martin”, for derefter at dykke ned i hjertet af Mafate. Landskabet er meget vildt og indesluttet i bjergene. Denne cirque er kun tilgængelig til fods eller med helikopter. Nat i en hytte i Ilet à Bourses i 870 m højde, middag på stedet.
4 timers vandring, højdeforskel +150m / -800m.

Dag 4 – Mafate cirque
En storslået etape i Mafate, hvis isolation gør det til et unikt og beskyttet naturreservat. I hjertet af en overdådig vegetation, hvor stien er krydret med enestående udsigtspunkter, når man på 5-6 timer frem til Roche Plate-githeden (1100 m højde), der ligger ved foden af den imponerende Piton Maïdo. Bemærk: Hvis stien Ilet à Bourses – Roche Plate er for nedbrudt, skal man gå til refuge de la Nouvelle. Nat i refugiet, middag på stedet.
6 timers vandring, højdeforskel +1100m / -350m.

Dag 5 – Cirque de Mafate
4 til 5 timers vandring. Vi passerer ved foden af Grand Bénard-bjerget, der dominerer os med mere end 1000 m, og når derefter et af de mest fortryllende steder i massivet: Cascade des Trois Roches i 1220 m højde. Herefter følger vi Galets-floden, krydser tørre områder og slutter ved Marla-gitteret (1640 m). Nat i hytte, middag på stedet.
4 til 5 timers vandring, højdeforskel +800 m / -400 m.

Dag 6 – Cirque de Cilaos
Kort (3-4 timer) men hård etape, opstigning til Taïbit-passet (2083 m), sidste glimt af Mafate, inden vi kaster os ud i øens tredje vulkaniske cirque: Cirque de Cilaos. Lang nedstigning til landsbyen Cilaos, hvor vi kan observere de forskellige vegetationsniveauer. Vi krydser Bras Rouge-floden og slutter af med en række fartbump, der fører os til landsbyen Cilaos. Overnatning i Cilaos-gîte (1200 m), middag på stedet.
4 til 5 timers vandring, højdeforskel +700m -1000.

Dag 7 – Cirque de Cilaos
Rolig dag. Rundvandring omkring Cilaos, ruten vælges efter gruppens motivation. Afslapning og hvile inden bestigning af Piton des Neiges. Anden overnatning i Cilaos-gîte, middag på stedet.

Dag 8 – Piton des Neiges
Afgang om morgenen til den første del af opstigningen, den snoede sti, der dominerer Cilaos, er stejl. Efter 1300 m opstigning når vi Piton des Neiges-hytten i 2480 m højde. For vores fødder, mod øst, ligger Bébour skoven og længere væk det Indiske Ocean. Nat i et refugium, middag på stedet.
4 timers vandring, højdeforskel +1140 m.

Dag 9 – Piton des Neiges / Bélouve Refuge
Tidlig afgang før skyerne danner sig, for at nå toppen af Piton des Neiges, det højeste punkt på Réunion med sine 3070 m. En enestående udsigt over Salazie- og Cilaos-toppene i cirque, vi dominerer Gros Morne-volden (Alt 2990 m) og hele det Indiske Ocean. Tilbage til refugiet for at tage taskerne og tage stien, der fører til Bélouve-refugiet på den grønne og fugtige side af øen. Nat på Bélouve-refugiet i 1500 m højde, middag på stedet.
6 til 8 timers vandring, højdeforskel -1500m / +700m.

Dag 10 – Bélouve-plateauet
Vandretur uden ledsager på Bélouve-plateauet mod “Trou de Fer”. Vandring i hjertet af den primære skov i en tropisk jungleatmosfære. Tilbage til refugiet for at hente taskerne, derefter transfer tidligt om eftermiddagen til Plaine des Cafres ved Bourg Murat (1600m). Besøg på vulkanmuseet. Overnatning i en gîte i Bourg Murat, middag på stedet.
Højdeforskel +100m / -150m.

D11 – Grand Bassin
Kort transport med bus til startstedet for vores vandretur, der ligger i 1600 meters højde. Nedkørsel med 900 m højdeforskel ad Bois Court-stien til Grand Bassin, en lille autentisk landsby i 700 meters højde i bunden af en dyb lavning. Denne landsby er en sand fredfyldt oase af fred. Mulighed for at svømme under et smukt frisk vandfald. Middag og overnatning i Grand Bassin-gîte.
5 timers vandring, højdeforskel – 900m / +620m.

Dag 12 – Piton de la Fournaise
Om morgenen 2 timers vandring op til udsigtspunktet Bois Court (600 m positiv højdeforskel), derefter transport i bil til Piton Textor i 2164 m højde, hvorfra vores anden vandretur starter. Efter 3 km ankommer vi til kanten af den østlige vold (2440 m) med en storslået udsigt over plaine des sables. Efter en vandretur på 2.30 minutter ankommer vi til vulkanlodgen, der ligger mindre end en kilometer fra calderaen af Piton de la Fournaise i 2240 meters højde. Nat på vulkanlodgen, middag på stedet.
Højdeforøgelse +750m / -100m.

D13 – Kratere
Efter at have krydset Pas de Bellecombe går vi gennem en ørken af aske for at nå udkanten af Cratère Brûlant i midten af vulkanen i 2632 m højde. Månelandskabet og fumarolerne gør synet imponerende. Tilbage til vulkanlodgen. Advarsel: Piton de la Fournaise-anlægget kan være lukket ved præfekturdekret i tilfælde af betydelig seismisk aktivitet. I så fald vil der blive foreslået en alternativ vandretur.
Transport til Saint Gilles, indtjekning på hotellet, middag til fri disposition.
5 timers vandring / højdeforskel +750m / -750m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 20 kg i alt)
1 stor rygsæk (50 til 60 liter) til vandreturen
1 stykke bagage til opbevaring af personlige ejendele, der ikke er nødvendige under vandreturen. Denne bagage vil blive afhentet i St Gilles på dag 14.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts
1 par lette bomuldsbukser
3 eller 4 T-shirts
1 varm uldtrøje eller polarpels
1 anorak, som vil blive værdsat i højden, især fra juni til september
1 regnkappe, der dækker tasken, beskyttelse mod solen (hovedbeklædning, solcreme, briller)
en lille personlig førstehjælpskasse og toiletartikler
1 lys elektrisk lampe, 1 liter vandflaske, 1 bestik (skål, kniv, ske)
2 store plastikposer (affaldsposer, til beskyttelse af tøj i tilfælde af regn)
Toiletpapir.
Bemærk venligst! Medbring ekstra varmt tøj til perioden fra juni til september (sydlig vinter), handsker, hue, varmt undertøj, ekstra trøje.

I opbevaringsbagagen
Alt, hvad der ikke er nyttigt for vandreturen, for at gå med den lettest mulige taske. Du finder denne taske på dag 14 i St Gilles.

Til vandring
Lette, men robuste vandresko med høj overdel, der støtter anklerne, og gode såler
Vandresokker
Vandrestave.

Til overnatning (på hytter og hytter er der tæpper til rådighed)
Der er ikke behov for en sovepose. For din komfort er det at foretrække at medbringe et så let bomuldsunderlag som muligt.

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed.

Forplejning

Under vandreturen tilberedes måltiderne med hjælp fra deltagerne eller af hytteværterne (lokalt køkken, ofte af indisk oprindelse).
Ved middagstid er der kolde måltider.
Restaurant i byen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering, mad indtil frokost D13
Lokal transport
Tilsyn og kollektivt udstyr.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Den intense ø, det komplette sæt