Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Tbilisi
Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.
Afhængigt af det anvendte flyselskab er det muligt at ankomme om natten fra D1 til D2.

D-13 – Transfer til lufthavnen (25 km og 30 minutters kørsel) og fly hjem.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Tbilisi og Mtskheta
Besøg Tbilisi, Georgiens hovedstad, der ligger på en malerisk beliggenhed på begge sider af Mtkvari-floden. Den gamle bydel rummer et stort antal historiske monumenter, herunder en katedral, mange gamle kirker samt synagoger og moskeer. Besøg i Narikhala-fæstningen, som dominerer byen, og området med svovlbade. Om eftermiddagen kørsel til Mtskheta, en af de ældste byer i Georgien og landets tidligere hovedstad. Besøg i Jvari-klosteret (6. århundrede) og Svetiskhoveli-katedralen (11. århundrede). Tilbage til Tbilisi, overnatning på hotellet.

D3 – På vej til Kaukasus
Kørsel mod den nordlige del af landet ad den berømte “militærvej”, som blev anlagt af russerne i zartiden. Halvvejs på vejen stopper vi for at tage et billede foran Ananuri-fæstningen, der er bygget på en fantastisk beliggenhed med udsigt over Jinvali-søen. Efter at have passeret Jvari-passet (2395 m) går vi ned til den lille by Kazbégui (= Stépantsminda), der ligger i 1700 m højde. 140 km, 3 timers kørsel.
Om eftermiddagen en opvarmningstur. Stigning til landsbyen Guerguéti og derefter til Treenighedskirken i Guerguéti (2170 m), der dominerer dalen på et spektakulært sted over for Kazbek-gletscherne (5047 m). Ca. 3 timers vandring, højdeforskel +/-470 m.
Tilbage til Kazbégui og transport til landsbyen Juta for enden af Sno-dalen (30 km). Fra landsbyen Juta vandrer vi 1½ time (4 km) til vores lejr i nærheden af Choukhebi. Overnatning i telte i 2200 m højde.

Vandring Juta / Omalo (8 etaper)

Dag 4 – Bestigning af Mount Tetu
Start af trekket til de klippefyldte skråninger af Mount Chaukhebi (3842m). Bestig Mount Tetu (3210m) gennem enge og rhododendron. Smuk panorama over Kazbegui- og Chaukhebi-bjergene.
Højdeforøgelse: +/-620m. 6 til 7 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 5 – Choukhebi-bjerget / Abuldelaur-søerne
Flot start på vandreturen i det store Kaukasus med Dolomitterne til højre og Alperne til venstre! Passagen af Abudelauripasset (3230 m) er stejl og markant. Lange grusbakker fører os til vores lejr.
Højdeforøgelse: + 800m / – 1005m, 7 til 8 timers vandring. Nat i telte.

Dag 6 – Ardoti
Kørsel i 4×4 til Shatili, og besøg denne middelalderby (1 time). Kør til Mutso og besøg landsbyen (40 min.), der ligger på et højt punkt og byder på en storslået udsigt over hele dalen. Derefter afgang til en kort vandretur fra Mutso til Ardoti langs Ardoti-dalen. Højdeforskel +/- 150 m, 1 til 2 timers vandring. Overnatning i telte.

D7 – Atsunta-passet
En smuk vandretur fra Ardoti landsby til Atsunta-passet (stejl sti). Imponerende landskaber, måske har vi mulighed for at observere ørne?
Højdemæssig stigning: +1270m / -150m, ca. 7 timers vandring. Overnatning i telte i 2960 m højde.

Dag 8 – Kvakhilda
Vi vandrer på klippefyldte skråninger mod Atsunti-passet (3520m). Den højeste højde, der nås på vores tur. Smuk udsigt over Tuchetia regionen. Nedkørsel fra passet ad en stejl sti til den smukke dal ved Kvakhidistskali-floden, hvor der er flokke af får i transhumance om sommeren.
Højdeforøgelse: +665m /- 1172m, ca. 6 timers vandring. Vi slår lejr i landsbyen Kvakhilda i en højde af 2500m.

Dag 9 – Girevi
Trekking for at opleve det vilde Tuchetia og dets maleriske landsbyer. Stien passerer meget tæt på grænseområdet til Rusland. Besøg i landsbyen Girevi. Slå lejr i nærheden af landsbyen. Højdemæssig stigning: +385m / – 760m. 5 til 6 timers vandring, overnatning i telte.

Dag 10 – Dartlo
I dag vandrer vi gennem de mest overraskende landsbyer i Tuchetia: Parsma, Checho og Kvavlo … En smuk vandredag. Højdeforøgelse: + 600 m / – 815 m. 6 timers vandring, bivuak i nærheden af den smukke landsby Dartlo.

Dag 11 – Omalo
Fra landsbyen Dartlo fortsætter vi vores vandring og besøger landsbyerne Chigo og Diklo, de mest bemærkelsesværdige i Tuchetia-regionen. Vandreturen slutter i Shenako, besøg i landsbyen. Derefter transport ad landevej til Omalo. Højdeforøgelse: +700m / -1000m, 7 til 8 timers vandring. 14 kmMiddagsmad og overnatning på et familiehotel.

Dag 12 – Tbilisi
Tidlig afgang med 4×4 køretøj til Kakhetias slette (4 timers kørsel), Georgiens store vinregion på Kaukasus’ sydlige skråninger. Frokost i Telavi. Derefter besøg i byen og på Alexander Chavchavadzes ejendom (prins og digter fra det 19. århundrede). Denne ejendom omfatter Tsinandali-husmuseet, en 18 hektar stor have og en vinkælder, hvor den georgiske vin blev tappet på flaske for første gang. Landskabshaven er det første rekreative område i europæisk stil i Georgien og er kendetegnet ved sine eksotiske plantesorter og landskaber. Kør til Tbilisi (ca. 2 timer) over Gombori-passet. Middag på en restaurant. Overnatning på hotel i Tbilisi.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 mellemstor rygsæk (30-40 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnjakke, evt. en del af den fælles frokost, 2 vandflasker på 1 liter (i kabinen på flyet).
– 1 sportstaske eller 1 robust rejsetaske, der skal bæres af køretøjet eller af pakheste eller muldyr (i flyets lastrum)

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm sovepose (dun) (-10° til -15° afhængigt af årstiden)
2 eller 3 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Shorts
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflaske i aluminium
Lommekniv.

Til vandring
Robuste trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne.
Et par tennissko til om aftenen og 2-3 par vandresokker.
Gaiters, der er nyttige i begyndelsen af sæsonen (sne), samt vandrestave.

Telte, bivuakmadrasser, campingudstyr (bestik).
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed.

Forplejning

Picnic ved frokosttid og varme måltider om aftenen.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Ledsagelse af en fransktalende guide
Fuld pension fra morgenmad på D2 til morgenmad på D13
Adgangsbilletter til de museer, der er opført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Trekking i Kaukasusbjergene og opdagelse af et attraktivt lille land