Ankomst og afrejse

Reception på søndag fra kl. 10. Der er indkvartering til rådighed, og du kan hente dit sportsudstyr.
Du kan deltage i de aktiviteter, som sportsbyens team tilbyder, eller benytte dig af sportsfaciliteterne og swimmingpoolen.

Hvis du har købt muligheden “Ankomst dagen før”, kan du ankomme lørdag til sportsbyen mellem kl. 17 og 20. Middagen serveres mellem kl. 19.30 og 20.30.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badmington, petanque, vandretur uden ledsagelse, besøg på feriebyen Les Arcs… det er op til dig! Sidste frokost fra kl. 12.00.
Opholdet slutter lørdag inden kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Afrejse med transport til Le Chenal: Du vil krydse den klassificerede landsby Le Monal og Vallon du Clou. Du krydser den fransk-italienske grænse ved Vaudet-passet (2833 m): Lad os tage på et vandreeventyr i Aostadalen.
Valgfrit: Antecima på Pointe du Rocher Blanc.
Nat i Mario Bezzi-hytten (2282 m).
7 til 8 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1250 m / – 750 m

Tirsdag – Du går langs Glairetta-gletsjerne for at nå Bassac Deré-passet (3082 m). Valgfrit: Becca Traversière-topmødet (3334 m), hvorfra du nyder en fantastisk 360 graders udsigt over Alperne med de italienske gletsjere for dine fødder og Gran Paradiso i baggrunden. Nedkørsel til Goletta-glacialsøen. Her ligger der ofte sne midt om sommeren.
Nat på det bevogtede Benevolo-refugium (2285 m).
6 til 7 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 1100 m / – 1100 m

Onsdag – Hvis vejret og gruppens niveau tillader det, passerer I Basei-passet (3196 m) og kan eventuelt bestige Pointe Basei. Den anden mulighed, som også er meget smuk, er at passere Rosset-passet (3026 m), inden vi går ned til de højtliggende søer Mont Rosset og Leità.
Vi overnatter i den bevogtede Savoia-hytte (2534 m).
6 til 7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1100 m / – 800 m

Torsdag – Her er der mulighed for at efterlade nogle ting på refugiet for at tage på en dagstur med en lettere taske og tilbyde en top eller et pas i omgivelserne.
Afhængigt af vejret, dine ønsker og gruppens form er der flere muligheder. Stenbukke er til stede i stort antal, og du kan være heldig at se dem.
Anden nat på Savoia-refugiet
Til orientering: 5 til 6 timers vandring. Højdeforskel: 1200 m / – 400 m

Fredag – Et højdepunkt på programmet: De kabellagte strækninger på Col de la Losa. Du krydser grænsen mellem nationalparken Grand Paradis og nationalparken Vanoise. Du har også mulighed for at bestige en sidste top, Grand Cocor, på over 3000 m, hvis dine ben tillader det. Tilbage til Frankrig går turen via dalen Sources de l’Isère og ned ad Malpasset-slugterne.
Vandreturen slutter ved Pont Saint-Charles.
Tilbage til sportsbyen med transport.
5 til 6 timers vandring. Højdeforskel: + 1000 m / – 800 m

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Kontroller venligst, at du har det niveau, der kræves til dette kursus … hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan du ikke deltage i dette kursus, og vi vil ikke altid kunne finde en plads i en anden gruppe til dig.

Påkrævet udstyr

Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline-type), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex-type), regnkappe, shorts, badedragt, Canvasbukser, strømpebukser eller træningsbukser, pandebånd eller hat, handsker, vandresokker, lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastflaske (mindst 1,5 l), kniv, bestik, lille lommelygte, en lille Tupperware til frokostsalaten, en “kødpose” (refugierne og bivuakkerne er udstyret med tæpper eller dyner, du skal blot medbringe et lagen kaldet “kødpose”), en stor plastikpose til at beskytte dine ejendele mod fugt, I rygsækken en toilettaske, et lille let håndklæde til vandreture, en vaskeklud til at vaske sig, hvis der ikke er noget brusebad, en nedbrydelig økologisk sæbe og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, identitetskort.Ørepropper.
Hvis du er vant til at vandre med et par teleskopstokke, skal du ikke tøve med at medbringe dem.
Under alle omstændigheder kan du efterlade dine ejendele i sportsbyen og hente dem ved din hjemkomst. Medbring venligst en taske til dette formål.
Glem ikke en hængelås til dit individuelle garderobeskab.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: bånd af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Tag penge med til drikkevarer i hytterne og til de betalte brusebade i nogle hytter.
Tag et identitetsdokument med, og tjek, om du har en hjemrejseforsikring, ellers kan UCPA tilbyde dig en sådan ved ankomsten.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Dejlig vild vandring i Italien med daglige passager i 3000 meters højde.