Ankomst og afrejse

Velkomst søndag fra kl. 10. Boligen stilles til rådighed, og du har mulighed for at hente dit sportsudstyr.
Du kan deltage i aktiviteterne, der tilbydes af det sportslige landsbyteam, eller du kan benytte sportsfaciliteterne og svømmehallen.

Hvis du har købt optionen “”Ankomst aftenen før””, kan du præsentere dig selv på sportsbyen mellem kl. 17 og 20 om lørdagen. Middag fra kl. 19.30 til 20.30.

Lørdag morgen afslapning, svømning, badminton, petanque, uovervåget tur, besøg til Arcs stationen… det er din tur! Sidste frokost starter kl. 12.
Opholdet slutter lørdag før kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Afgang med transport til Le Chenal: Du vil passere gennem den klassificerede landsby Monal og Clou dalen. Du krydser den fransk-italienske grænse ved Col Vaudet (2833 m): Nu starter et vandreeventyr i Aostadalen.
Valgfrit: Antecimen af den hvide klippespids.
Overnatning på bemandet hytte Mario Bezzi (2282 m).
7 til 8 timers vandring. Elevationsforskel: + 1250 m / – 750 m

Tirsdag – Du vandrer langs Glairetta gletsjerne for at nå passagen ved Col de Bassac Deré (3082 m). Valgfrit: Toppen af Becca Traversière (3334 m), hvorfra du kan nyde en fantastisk 360 graders udsigt over Alperne, med de italienske gletsjere ved dine fødder og Grand Paradis i baggrunden. Nedstigning mod gletsjersøen Goletta. Man finder ofte sne her midt om sommeren.
Overnatning på bemandet hytte Benevolo (2285 m).
6 til 7 timers vandring. Elevationsforskel: + 1100 m / – 1100 m

Onsdag – Hvis vejret og gruppens niveau tillader det, passerer du gennem Col Basei (3196 m) og kan eventuelt bestige Pointe Basei. Den anden mulighed, som også er meget smuk, er at passere ved Col du Rosset (3026 m) før nedstigningen til højsøerne ved Mont Rosset og Leità.
Overnatning på bemandet hytte Savoia (2534 m).
6 til 7 timers vandring. Elevationsforskel: + 1100 m / – 800 m

Torsdag – En mulighed for at efterlade nogle ting i hytten og tage ud på en dagstur med en lettere rygsæk og prøve en top eller et pass i nærheden.
Afhængig af vejret, gruppens ønsker og form, har du flere muligheder. Der er mange stenbukke, og du kan være heldig at se dem.
Anden nat i Savoia hytten.
Forventet: 5 til 6 timers vandring. Elevationsforskel: + 1200 m / – 400 m

Fredag – Et højdepunkt i programmet: De kabelførte sektioner af Col de la Losa. Du krydser grænsen mellem Grand Paradis Nationalpark og Vanoise Nationalpark. Du har også mulighed for at bestige, valgfrit, en sidste top, Grand Cocor, på over 3000 m, hvis dine ben tillader det. Retur til Frankrig via Isère-kilden dalen og nedstigningen af Malpasset kløfter.
Trekking ender ved Pont Saint-Charles.
Retur til sports landsbyen med transport.
5 til 6 timers vandring. Elevationsforskel: + 1000 m / – 800 m

Afviklingen af dette program gives kun som vejledning.
Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedsimperativer eller aktuelle vejrbetingelser. I disse tilfælde er kun UCPA-turbestyrerne autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltageres tekniske og fysiske niveau.

Vær sikker på, at du har det nødvendige niveau for dette kursus… hvis du ikke har det nødvendige niveau, vil du ikke kunne blive på dette kursus, og vi har ikke altid mulighed for at finde plads til dig i en anden gruppe.

Påkrævet udstyr

Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(s), “åndbar” undertrøje (type Odlo, Capilène, Carline), sweatshirt, polar fleece jakke eller tyk sweater, vandtæt jakke (Goretex-type), regnponcho, shorts, badedragt, canvas bukser, et par leggings eller joggingbukser, et pandebånd eller en hue, et par handsker, vandrestøvler, lette sko til om aftenen, flaske eller plastflaske (mindst 1,5 l), kniv, bestik, lille lommelygte, lille Tupperware til frokostsalat, en “soveposeindlæg” (hytter og bivouaks er udstyret med tæpper eller dyner, alt du behøver er at medbringe en lagenpose kaldet “soveposeindlæg”), en stor plastpose til at beskytte dine ting mod fugt i din rygsæk, toilettaske, en lille let håndklæde til vandring, en vaskehånd til personlig hygiejne, hvis der ikke er bruser, en biologisk nedbrydelig sæbe og en lille medicinkit, toiletpapir, lommepenge, identitetskort, ørepropper. Hvis du er vant til at vandre med et par telingpinde, skal du ikke være bange for at tage dem med.

I alle tilfælde kan genstande efterlades i sportsbyen og hentes ved hjemkomsten. Forbered en taske til dette.
Glem ikke en hængelås til dit individuelle skab.

Førstehjælpskit
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpspakke.

Indholdstype
– Personlige lægemidler, hvis du har specifikke helbredsmæssige problemer (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Når du har brug for at lindre problemer med ankler og knæ: elastiske bandager.
– Noget til at rense små sår: indvædede kompresser.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Når du skal lindre mavetarm-problemer pga. kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.
– Noget til at lindre insektstik.

Rådfør dig med din læge og apotek da du vil skulle bære dit apotek, så medbring kun det mest nødvendige.

Tag noget penge med til dine indkøb i ly og til betaling af brusere i visse ly. Tag et id med og se om du har rejseforsikring, ellers kan UCPA tilbyde dig en ved din ankomst.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Smuk vild vandretur i Italien med passager på 3000m højde hver dag.