Ankomst og afrejse

Modtagelse søndag fra kl. 10. Boligen stilles til rådighed, og du har mulighed for at hente dit sportsudstyr.
Du kan deltage i de aktiviteter, der tilbydes af sportslandsbyens team, eller nyde sportsfaciliteterne og swimmingpoolen.

Hvis du har købt optionen “Ankomst dagen før”, kan du præsentere dig lørdag på sportslandsbyen mellem kl. 17 og 20. Middag mellem kl. 19.30 og 20.30.

Lørdag morgen afslapning, swimmingpool, badminton, petanque, gåtur uden tilsyn, besøg i Arcs-stationen… det er din tur til at spille! Sidste frokost fra kl. 12.
Opholdet slutter lørdag før kl. 14.

Dag for dag program

Mandag – Akklimatiseringsvandring, der krydser Villaroger-reservatet til frokost nær Turia-refugiet i hjertet af Vanoise National Park.
5 til 6 timers gang. Højdeforskel: + 1200m / – 900m
Overnatning på Arcs sportsby.

Tirsdag – Trek starter i retning af Mont Pourri-refugiet. Du træder ind i Vanoise National Park! Derefter fortsætter du stien mod Lake Plagne, beliggende i enden af Rosuel-dalen, hvor bearded vulture yngler. Måske får du chancen for at se det?
4 til 5 timer gang. Højdeforskel: + 600m / – 600m Overnatning på Entre-Le-Lac-refugiet.

Onsdag – Du stiger op til Séry-passet og går derefter ned til Champagny-Le-Haut, en lille typisk savoyard landsby beliggende i en dal engang udskåret af gletsjere. Husk at se dig omkring: De alpegeder er ikke langt væk!
6 til 7 timer gang. Højdeforskel: + 400m / – 1150m Overnatning på Bois-refugiet.

Torsdag – I dag følger lyden af strømme dig. Du følger Doron de Champagny. Derefter går du op til Tour du Merle og Plan Fournier for at komme til refuge, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Grand Bec-toppen.
6 til 7 timer gang. Højdeforskel: + 1150m / – 250m Overnatning på Grand Bec-refugiet.

Fredag – Blandt de smukkeste steder i Vanoise er landsbyen Pralognan: Dagens mål. Domineret af Grande Casse, den højeste top i Vanoise (3855 m), og Dents de la Portetta (2651 m), når du denne landsby via Leschaux-passet (2564 m) og en stigende sti til Lac des vaches, før du går ned til Pralognan.
6 til 7 timer gang. Højdeforskel: + 800m / – 1750m
Overnatning på et hotel i Pralognan.

Lørdag – I dag er det hvile og afslapning! Du kan besøge landsbyen Pralognan, en typisk landsby i hjertet af Vanoise Nationalpark. Du kan måske vandre i højderne omkring Pralognan, en mulighed for at bestige en mindre top eller slappe af ved en bjergsø. Denne dag vil give dig mulighed for at hvile lidt og vandre med en let rygsæk.
Højdeforskelle og vandretider varierer afhængigt af gruppens kondition og ønsker.
Overnatning på et hotel i Pralognan.

Søndag – Du stiger i højde, du passerer Aussois-passet på over 2900m. De modigste kan eventuelt bestige Pointe de l’Observatoire, den første 3000m top for ugen.
6 til 7 timers gang. Højdeforskel: + 1150m / – 600m
Overnatning på Refuge du Fond d’Aussois.

Mandag – Du vandrer på en panoramasti, der fører dig under Roc des Corneilles. Du beundrer Dent Parrachée, en top på 3697m, der skal klatres i alpint i denne periode af året. Når du er ved l’Arpont refugiet, vil det være muligt at gå en tur uden rygsæk for at beundre Arponts glacialsø ved foden af ​​gletsjeren. Denne etape er lang i afstand.
6 til 7 timers gang. Højdeforskel: + 850m / – 900m.
Overnatning på Refuge de l’Arpont ved foden af den største iskappe i Frankrig.

Tirsdag – For et par dage siden beundrede du Grande Casse på dens vestlige side: I dag opdager du dens sydlige side. Vanoise-kuplerne og måske endda nogle flokke af ibex overvåger dig.
6 til 7 timers gang. Højdeforskel: + 800m / – 1000m Overnatning hos Catherine’s shepherd.

Onsdag – Der er flere muligheder for denne dag: Col de Pierre Blanche, Pointe de la Lanserlia, … Din guide vil føre dig på veje uden for de slagne veje på jagt efter marmotter og geder.
4 til 6 timers gang. Højdeforskel: + 800 til 1000m / – 600 til 800m Overnatning på Refuge de la Femma.

Torsdag – Col de la Rocheure (2911 m) er overgangen mellem Maurienne og Tarentaise. I disse månelandskaber vil søer og alpin flora bringe en uventet farve. Der er også flere muligheder for stigninger i dag, afhængig af gruppens fitness og ønske.
6 til 7 timer gang. Højdeforskel: + 1000m / – 800m Overnatning på Refuge du Fonds des Fours.

Fredag – Denne dag er muligheden for at efterlade en del af dine ting på refugiet og angribe, med en let rygsæk, en top eller et pass omkring Fonds des Fours-refugiet. Derefter går du ned i dalen for at genforene med civilisationen og finder transporten, der tager dig tilbage til Arcs sportsby.
5 til 6 timers gang. Cirka højdeforskel: + 1000m / -1400m afhængigt af det valgte alternativ.

Ved tilbagevenden, slut briefing med din instruktør, derefter aperitif og festaften.
Returnér sportsudstyret. Sørg for at aflevere det rent.
Overnatning på Arcs sportsby.

Dette program er for vejledning. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsregler eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde har kun UCPA-ledelsen ret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses afhængigt af deltagerne tekniske og fysiske færdigheder.

Sørg for at du har det nødvendige niveau for dette kursus … hvis du ikke har det nødvendige niveau, vil du ikke kunne blive på kurset, og vi vil ikke altid være i stand til at finde dig en plads i en anden gruppe.

Påkrævet udstyr

Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo-type, Capilène, Carline), sweat-shirt, fleece jakke eller tyk sweater, vandtæt jakke (Goretex-type), regnslag, shorts, badedragt, stofbukser, et par strømpebukser eller joggingbukser, et hovedbånd eller en hue, et par handsker, vandretursstrømper, lette sko til aftenen, flaske eller plastikflaske, bestik, lommelygte, lille Tupperware til frokostsalat, en “soveposeindsats” (shelterne og bivuakstederne er udstyret med tæpper eller dyner, så du skal bare medbringe en soveposeindsats kaldet “soveposeindsats”), en stor plastikpose, en toilettaske, et lille let håndklæde til vandring, et vaskeklæde til at vaskes, hvis der ikke er en bruser, en nedbrydelig sæbe og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge. Komfort ørepropper.
Hvis du er vant til at vandre med et sæt teleskopiske vandrestave, skal du ikke tøve med at medbringe dem.
Under alle omstændigheder kan ejendele efterlades i landsbyen og hentes igen ved afrejse. Forbered en taske til dette.
Glem ikke en hængelås til dit personlige skab.

Førstehjælpskasse
Vi anbefaler, at du medbringer en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for specifikke lidelser (allergier, osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto” type bånd.
– Noget til at rengøre små sår: fugtede kompresser.
– Solbeskyttelse til huden og læberne.
– Noget til at lindre tarmproblemer som følge af ændringer i kostvaner.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.
– Noget til at lindre insektstik.

Spørg råd fra din læge og apotek og husk, at du selv skal bære din medicin, så tag kun det allermest nødvendige med.

Vandresko*, rygsæk*, teleskopstokke*.
*Føl dig velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad om søndagen til frokost om lørdagen.
Måltiderne er til selvbetjening. Du bedes venligst rydde og rengøre dit bord.
Dit program kan omfatte kolde måltider. Tag en vandflaske (1,5 l) med. For at undgå engangsmad bedes du tage en plastikskål, der kan lukkes (af tupperware-typen), plastikbestik, små lynlåsposer, store genbrugsposer …
Drikkevarer er ikke inkluderet.

Til dagens aktiviteter er der mad til rådighed. Men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
10,5 dages vandreture

Teknisk niveau

“Grand Tour de la Vanoise” 14 dage til opdagelse af den første franske Nationalpark