Ankomst og afrejse

Velkommen på søndag i sportsbyen Saint-Lary mellem 8.30 og 9.30 om morgenen. Mulighed for morgenmad kl. 7.45 og mulighed for at efterlade personlige ejendele i bagagerummet.

Afgang kl. 10.00 med shuttlebus til Luchons kurbad og Col du Portillon. Her går vi: mod Col de Barèges og Pic d’Aubas. Vi går langs Arres-kammerne, den ene fod i Frankrig, den anden i Spanien. Vi har udsigt over Val d’Aran. Nedkørsel til Campsaur-plateauet.
Hospice de France refugium “grand confort”.
5 timers vandring. Højdeforøgelse: + 900 m / – 800 m

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du møde op i sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 19.
Dit værelse vil være tilgængeligt ved ankomsten.

Lørdag – Kl. 10.00 hjemrejse til Saint-Lary. Måltid i sportsbyen.
Opholdet slutter kl. 14.00.
Hvis det er nødvendigt, kan du blive sat af på Lourdes togstation (tog omkring kl. 15) undervejs.

Dag for dag program

Mandag – Opstigning til Port de Bénasque (2444 m) på grænsekammene. Valgfrit: Pic de Sauvegarde (2738 m), udsigtspunkt til Pyrenæernes højeste bjerg: Aneto (3404 m). Nedkørsel til Spanien, passage gennem “trou du toro” og opstigning til Rencluse-refugiet ved foden af monsteret.
7.30 minutters vandring. Højdeforøgelse: + 1400 m / – 700 m

Tirsdag – Nedkørsel til Hospital de Benasque. Vi passerer den vilde Port Bielh (2684 m) og derefter på den franske side søerne Célinda, Charles og Lac Bleu. En meget luftig eftermiddag! Nat i det indbydende Maupas-refugium, et af bjergkædens mest “højtliggende” steder (2430 m).
7h30 vandring. Højdeforøgelse: + 1300 m / – 950 m

Onsdag – Vi krydser Cirque des Crabioules til Col de la Coume de Bourg. Herefter fører GR10 os til Espingo-refugiet med udsigt over Lac d’Oô.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 850 m / – 1200 m

Torsdag – Stigning mod Lac Glacé og Col des Gourgs Blancs (2877 m). Vi forlader Luchonnais-massivet ad HRP (Haute Route Pyrénéenne). Nedkørsel til Caillaouas-dalen og dens række af søer. Vi overnatter i La Soula-refugiet sammen med André. Velkomsten her er ikke et tomt ord.
7.30 minutters gang. Højdeforøgelse: + 1100 m / – 1350 m

Fredag – Vi klatrer til Prat-hytten og går over til Aragonien via Col Supérieur d’Aigues Tortes (2683 m). Nedkørsel til Anes Cruzes-dalen, hvor Pic des Posets (Pyrenæernes næsthøjeste bjerg) kommer til syne.
Nat i Viados-refugiet og dets magiske solnedgange.
7.30 minutters vandring. Højdeforøgelse: + 1100 m / – 1050 m

Lørdag – Fra Viados, en pastoral morgen, hvor flokke af får, geder, køer, hopper og terrasser af enge følger hinanden til Pardinas- og Cruz de Guardia-passene. En lang nedkørsel gennem skoven fører os til landsbyen Bielsa, hvor Francos modstandskamp fandt sted, ved foden af Mont Perdu.
7.30 minutters vandring. Højdeforøgelse: + 950 m / – 1450 m
Pendulfart til Pineta-refugiet (1290 m).

Søndag – hviledag eller dagstur med en let taske til La Estiva (på egen hånd).
4h30 vandring. Højdeforøgelse: +/- 800 m

Mandag – Afrejse fra Pineta. Opstigning til Col d’Anisclo. Passage over “de las Olas”-kammen. Fantastisk udsigt over Anisclo-kløften og Ebro-slettens tåger. Goritz-passet, opdagelse af Ordessa-kløften og Goritz-hjemmet ved foden af Mont Perdu.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1400 m / – 400 m

Tirsdag – Afgang fra Goritz-refugiet i retning af Aguas Tortas og Escuzana-passet, hvor isarden kun er lidt forstyrret… Som en mulighed, Punta de Escuzana, en storslået udsigt over en af de dybeste kløfter i Europa: Ordessa, 1600 m dyb! Derefter passage på den hemmelige Vire d’Escuzana. Storslåede øjeblikke af ensomhed. Forqueta du Gabietou og Port de Boucharo krydses, inden vi går ned i den indbydende Bujaruelo-dal.
Natten i refugiet.
8 timers vandring. Højdeforøgelse: + 600 m / – 1400 m

Onsdag – Ara-dalen på en del af GR11. Col des Mulets for en majestætisk hjemrejse til Frankrig. Nedstigning på skråningerne af herremandens skråninger: Vignemale.
Nat i den indbydende Oulettes de Gaube-hytte ved foden af nordvæggen af Pyrenæernes kæmpe, Vignemale.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1300 m / – 500 m

Torsdag – Mål 3000. Bestig den lille Vignemale (3032 m) i den kølige del af dagen med udsigt til isen på dens storebror, inden du når Col des Gentianes til en smuk vild tur. Nedstigning ved den iskolde sø og Oulettes d’Estom Soubiran-søen, hvor der er mulighed for at svømme.
Nat under taget på det indbydende Estom-refugium i udkanten af Estom-søen.
8 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1300 m / – 1550 m

Fredag – Cauterets nærmer sig… men først står Russell-refugiet (berømt pyrenæisk) og Pic d’Ardiden (2944 m) på programmet. Efter de berømte kalksten i Mont-Perdu er det granitterne i “l’Ardiden” i højbjergsatmosfære, der er på tur. Vend tilbage til Russell-hytten og gå ned ad Lutour-dalen til landsbyen Cauterets, hvor der er planlagt en velfortjent balneoterapi-session.
Måltid og overnatning i den hyggelige Beausoleil-hytte i nærheden af de termiske bade.
8 timers vandring. Højdeforskel: + 1400 m / – 1900 m

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes
Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline), fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex-type), regnkappe, shorts, badedragt (ingen badeshorts), lærredsbukser, strømpebukser, hue, et par handsker, halvhøje sokker (bouclette-type), lette sko til om aftenen. vandflaske eller plastikflaske, en lille plastikboks til picnic (type “Tupperware”), en kniv, en lille lommelygte, en stor plastikpose, en toilettaske med handsker og en lille førstehjælpskasse, toiletpapir, lommepenge, et lagen til soveposen eller en “kødpose”, et par klipklappere og et par badebukser til balneoterapicentret (piréneîka trin 2). Hvis du sover dårligt, skal du huske at medbringe ørepropper.
Der er tæpper på refugierne, så det er ikke nødvendigt at medbringe en sovepose. Det er dog tilrådeligt at medbringe et lagen (“kødpose”).

Under alle omstændigheder kan tingene efterlades ved udgangspunktet og hentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Picnic frokost og varmt måltid i refugiet om aftenen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
11 dages vandreture

Teknisk niveau

En mytisk Grand Traversée i hjertet af Pyrenæerne